Στην τελική ευθεία βρίσκεται το πολυαναμενόμενο λανσάρισμα της πιστωτικής κάρτας από την Apple και την Goldman Sachs.

Σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει σχετικά, στις επόμενες 2 εβδομάδες η κυκλοφορία της θα είναι γεγονός, σηματοδοτώντας την κορύφωση μιας εντατικής και ριψοκίνδυνης πρωτοβουλίας από τον τεχνολογικό γίγαντα και τον αμφιλεγόμενο «πρωταγωνιστή» της Wall Street. Μέσα στον Αύγουστο, όπως είχε προγραμματιστεί ήδη από την ανακοίνωσή της τον Μάρτιο, οι κάτοχοι iPhone θα μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την κάρτα μέσω του Wallet app, το οποίο θα την υποστηρίζει χάρη στην τελευταία iOS 12.4 ενημέρωση.

Η συνεργασία μεταξύ Apple και Goldman Sachs συγκαταλέγεται στις πλέον φιλόδοξες συνεργασίες μεταξύ ενός «παραδοσιακού» οικονομικού κολοσσού και μιας εταιρείας τεχνολογίας και ενέχει τον συνδυασμό δύο πολύ διαφορετικών εταιρικών φιλοσοφιών. Οι εταιρείες διαχώρισαν τις αρμοδιότητες για το project και συνεργάστηκαν για τη νέα τεχνολογία.

Εκτός από την εντυπωσιακή εμφάνιση και τον digital-first σχεδιασμό, η πιστωτική κάρτα δεν απαιτεί συνδρομή, διαθέτει ένα μοναδικό σύστημα παρακολούθησης των δαπανών, ενώ εστιάζει ιδιαίτερα στην ιδιωτικότητα. Σχεδιάστηκε για χρήση, πρωταρχικά, μέσω του Apple Pay, ωστόσο η εταιρεία θα εκδώσει και μία «φυσική» κάρτα για συναλλαγές με εμπόρους που δεν δέχονται Apple Pay.
(Πηγή: AdAge)