Το gadget, που θα φοριέται στον καρπό, περιγράφεται ως προϊόν υγείας και ευεξίας σε εταιρικά έγγραφα που επικαλείται το Bloomberg και θα αποτελεί αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ της ομάδας ανάπτυξης hardware Lab126, η οποία βρίσκεται πίσω από το Fire phone και το Echo smart speaker της Amazon και της ομάδας ανάπτυξης λογισμικού που «γέννησε» την Alexa.

Σχεδιασμένη να λειτουργεί με application για smartphone, η συσκευή διαθέτει μικρόφωνα που συνδυάζονται με λογισμικό που μπορεί να αναγνωρίσει τη συναισθηματική διάθεση αυτού που το φορά από τον ήχο της φωνής του, ενώ τελικά η τεχνολογία θα είναι σε θέση να συμβουλεύει τον χρήστη για το πώς να αλληλεπιδρά πιο αποτελεσματικά με τους γύρω του, σύμφωνα πάντα με τα εν λόγω έγγραφα και ανώνυμη πηγή από τους κόλπους της Amazon.

Ακόμη δεν είναι σαφές το σε ποιο στάδιο βρίσκεται το συγκεκριμένο project, ή το εάν θα αποτελέσει τελικά ένα εμπορικό προϊόν. Η Amazon όπως είναι γνωστό παρέχει στους συνεργάτες της μεγάλα περιθώρια ελευθερίας για να πειραματίζονται με νέες ιδέες, κάποιες από τις οποίες δεν φτάνουν τελικά στα καταστήματα.
(Πηγή: AdAge)