Τη χαρακτηριστική φωνή του δανείζει ο Samuel L. Jackson στη φωνητική πλατφόρμα της Amazon.

Σύντομα, οι χρήστες θα μπορούν να ζητήσουν από την Alexa να τους «συστήσει» τον ηθοποιό, και να αγοράσουν την υπηρεσία, αρχικά προς 0,99 και στη συνέχεια προς 4,99 δολάρια. Επιπλέον, καθώς ο καλλιτέχνης είναι διάσημος για την αθυροστομία του, θα μπορούν να ενεργοποιήσουν τη χρήση ακατάλληλης γλώσσας, αλλά και να την απενεργοποιήσουν σε περίπτωση που αλλάξουν γνώμη και το αντίστροφο.

Μετά την εισαγωγή του, ο Jackson θα ενημερώνει τους χρήστες για τον καιρό, θα παίζει μουσική, θα λέει αστεία, θα τραγουδά «χαρούμενα γενέθλια» και θα μοιράζεται προσωπικές του πληροφορίες, όπως τον τόπο καταγωγής του, το αγαπημένο του χρώμα, τα ενδιαφέροντα και τη σταδιοδρομία του. Ωστόσο, δεν θα συμμετέχει σε διαδικασίες αγορών, ή σε υπενθυμίσεις.

Η χρήση διάσημων φωνών δεν είναι, προφανώς, κάτι καινούριο. Η Amazon πειραματίστηκε με το concept το 2018 στην καμπάνια της για το Super Bowl, με «ηχητικές εμφανίσεις» από τους Cardi B, Gordon Ramsey, Rebel Wilson και Sir Anthony Hopkins, ενώ τον Απρίλιο, το Google Assistant προσέθεσε τη φωνή του John Legend, ως guest. «Οι φωνές των διασήμων στο Assistant είναι μια από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες και με τη βοήθεια τεχνολογίας αιχμής είναι πλέον πραγματικότητα», σχολίασε ο Manuel Bronstein, Vice President of Product για το Google Assistant.
(Πηγή: AdWeek)