Συνεχίζεται ο αναβρασμός και οι συζητήσεις των θεσμικών φορέων

Χθες εξελίχθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΔΕΕ για το θέμα, κατά τη διάρκεια της οποίας μάλιστα παραιτήθηκε από μέλος του ΔΣ ο Θανάσης Παπαθανασίου της Frank – θα αντικατασταθεί από την Ειρήνη Νικολοπούλου της Spot JWT.

Οι επαφές των εμπλεκόμενων πλευρών θα είναι διαρκείς – όπως άλλωστε έχει ήδη επισημάνει η ΕΔΕΕ -, ενώ χθες ήταν η σειρά του ΣΔΕ να αναφερθεί στο θέμα, με δήλωση του Προέδρου του Γρηγόρη Αντωνιάδη, η οποία αναφέρει τα εξής: «Με αφορμή την αιφνιδιαστική και χωρίς καμία διαβούλευση ψήφιση του Ν.4279/2104, ο οποίος αλλάζει το μοντέλο λειτουργίας της αγοράς της επικοινωνίας, ο ΣΔΕ παραμένει συνεχώς σε επαφή τόσο με τα μέλη του όσο και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του κλάδου, αξιολογεί τις συνέπειες του νόμου για τους διαφημιζόμενους και με γνώμονα τα συμφέροντα τους, άλλα και την ομαλή λειτουργία της αγοράς, σύντομα θα τοποθετηθεί».

Επί της ουσίας η δήλωση του Γρηγόρη Αντωνιάδη επιβεβαιώνει τον κύκλο επαφών που θα ακολουθήσουν, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ρύθμισης. Κύκλοι της αγοράς, σχολιάζοντας στο Daily Fax τις εξελίξεις, επισημαίνουν ότι η δυναμική κινητοποίηση του κλάδου δημιουργεί υπό προϋποθέσεις, βάσιμες ελπίδες ότι θα επέλθουν βελτιώσεις στη ρύθμιση, χωρίς βέβαια αυτή τη στιγμή να μπορεί να προβλεφθεί η ένταση και το βάθος των βελτιώσεων αυτών. Τέλος, ο κλάδος έχει άμεσα μπροστά του ένα ακόμα ζήτημα, αυτό που αφορά στον φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων 20%, η εφαρμογή του οποίου έχει πάρει παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014.