Τρεις φοιτητές-επιχειρηματίες προκρίθηκαν στην τελική φάση των Global Student Entrepreneurs Awards (GSEA), που διοργανώνει το Entrepreneurs’ Organization (EO), διεκδικώντας έτσι τη συμμετοχή τους στην παγκόσμια διοργάνωση.

Ο τελικός νικητής θα ανακηρυχθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου, στο πλαίσιο των Παπαστράτος Start-Up/Scale-Up Greece Awards 2017. Το GSEA, ένα πρόγραμμα του Entrepreneurs’ Organization (EO), βραβεύει φοιτητές με πρωτοποριακά επιχειρηματικά σχέδια, ενώ τους δίνει την ευκαιρία να χτίσουν μακροχρόνιες σχέσεις μεταξύ τους και με τα μέλη του ΕΟ.

Τα τελευταία χρόνια, οι συμμετέχοντες φοιτητές δημιούργησαν χιλιάδες θέσεις εργασίας και εκατομμύρια ευρώ σε πωλήσεις. Οι συμμετέχοντες στην παγκόσμια διοργάνωση του διαγωνισμού, θα διεκδικήσουν έπαθλα και παροχές συνολικής αξίας  400.000 δολαρίων.

Οι τρεις Έλληνες finalists και οι επιχειρήσεις τους

• Λευτέρης Αραπάκης – Enaleia
Η Εναλεία είναι η πρώτη σχολή για επαγγελματική αλιεία στην Ελλάδα. Είναι μία βραβευμένη νεανική πρωτοβουλία, η οποία στοχεύει να εκπαιδεύσει νέους, άνεργους στο επάγγελμα του αλιεργάτη και του αλιευτικού καπετάνιου. Οι σπουδαστές θα λαμβάνουν όλες τις γνώσεις που είναι απαραίτητες, παρακολουθώντας ένα πλήρες εξειδικευμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της αγοράς πρόγραμμα σπουδών.
Το πρόγραμμα θα συνδυάζει διαλέξεις με μάθηση στην πράξη. Εφόσον οι σπουδαστές αποφοιτήσουν επιτυχώς, θα τους δοθεί η δυνατότητα για έμμισθη πρακτική άσκηση σε αλιευτικό σκάφος.

• Βαλάντης Γεροκωνσταντής – World Market Solutions
Η World Market Solutions είναι μία start-up εταιρεία που ασχολείται με το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα καθώς και σε πολλές άλλες χώρες του εξωτερικού. Η εταιρεία κατέχει 2 e-shop που έχουν να κάνουν με την online συμβουλευτική στοιχήματος (e-betting consulting): το ελληνικό www.to-kleidi.gr και το global http://vipsportswin.com, προσφέροντας μία νέα και ευχάριστη εμπειρία στον κόσμο του στοιχήματος
σε παγκόσμιο επίπεδο.

• Σταύρος Τσομπανίδης- PHEE
Η PHEE είναι η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που χρησιμοποιεί ως κύρια πρώτη ύλη τα ανακυκλωμένα νεκρά φύλλα των φυκιών Posidonia Oceanica που ξεβράζονται σε τεράστιες ποσότητες στις Ελληνικές ακτές, με σκοπό την δημιουργία χρηστικών προϊόντων, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση δημόσιων πόρων και στην μείωση του όγκου των σκουπιδιών. Τα επεξεργάζεται με απόλυτα φιλικές προς το περιβάλλον διαδικασίες. Προϊόντα: PHEE-cases, προστατευτικές θήκες για smartphones, Oceania Racket, χειροποίητη ρακέτα θαλάσσης, PHEEboxes, πολυχρηστικά κουτιά πολυτελείας.

Η Επιτροπή
Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την επιχειρηματική διαδρομή τους παρουσία επιτροπής που αποτελούνταν από τους:
• Αλέξη Κομσέλη, Director, ALBA Hub for Entrpreneurship and Development
• Μανώλη Κουτσοδόντη, Director, Κέντρο Προετοιμασίας Σπουδών Koutsodontis
• Σωτήρη Παπασπυρόπουλο, CEO-Accurate, Ιδρυτής Γιατρών Χωρίς Σύνορα Ελλάδος
• Ρεβέκκα Πιτσίκα, CEO, People for Business
• Γιώργος Φρυδάς, Managing Director, Fortune Technologies
• Μιχαήλ Ρουχωτάς, Managing Director, Rouchotas Ltd. -TEAK
Χορηγοί του ελληνικού διαγωνισμού είναι το Found.ation, η BOUSSIAS και το Κέντρο Προετοιμασίας Μεταπτυχιακών Σπουδών Κουτσοδόντη.