Ομιλία του Κώστα Σιγαλού σε ημερίδα
Την 27η Ιανουαρίου διεξήχθη στο ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης ημερίδα του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος και της Ένωσης Κεντρώων με θέμα «Ευρωπαϊκές Δημοκρατίες στην Πράξη: Προκλήσεις και Προοπτικές».

Στην ενότητα «Κοινή γνώμη και δημοσκοπήσεις», ο Κώστας Σιγαλός, CEO της Global Link, κατόπιν πρόσκλησης του Μάριου Γεωργιάδη, Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος, ανέλυσε τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων για τις πρόσφατες εκλογές και δημοψηφίσματα στην Ελλάδα, Βρετανία, ΗΠΑ και Γαλλία, αναφέροντας ότι οι αποκλίσεις σε κάποιες δημοσκοπήσεις οφείλονται στην έντονη ρευστότητα του πολιτικού περιβάλλοντος, ενώ γίνονται ενδελεχείς μελέτες προκειμένου να προσαρμοσθούν ανάλογα οι ερευνητικές μεθοδολογίες.

Συμπερασματικά, αν και οι δημοσκοπήσεις από τη φύση τους δεν μπορούν να έχουν την ακρίβεια των φυσικών επιστημών, είναι απαραίτητες για τη λειτουργία της δημοκρατίας, καθώς αποτελούν το μόνο εργαλείο μέτρησης της κοινής γνώμης. Το συνέδριο παρακολούθησαν στελέχη του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι των κομμάτων.