Γιορτή κυκλικής οικονομίας στην Τήλο διοργάνωσε το Σάββατο 27 Νοεμβρίου η Polygreen, με την οποία σηματοδοτεί την έναρξη του έργου «Just Go Zero Tilos». Στόχος του έργου, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2022 είναι να μετατρέψει την Τήλο σε νησί μηδενικών αποβλήτων.

Το έργο χρηματοδοτείται και υποστηρίζεται εξ ολοκλήρου με τεχνολογία και τεχνογνωσία από την Polygreen σε συνεργασία με τον Δήμο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν εργαστήρια δημιουργικής ανακύκλωσης.

Το πρώτο εργαστήριο πραγματοποιήθηκε από τη Φερενίκη Τσαμπαρλή, με θέμα την κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών από ανακυκλώσιμα υλικά ενώ στη συνέχεια η Αλεξάνδρα Διονά μοιράστηκε δημιουργικούς τρόπους αξιοποίησης παλιών υφασμάτων. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ειδικό μαγειρικό εργαστήριο με θέμα την αποφυγή της σπατάλης τροφίμων, από τον chef Δημήτρη Σκαρμούτσο. Τα εργαστήρια σχεδιάστηκαν για να εκπαιδεύσουν τους κατοίκους του νησιού στις πρακτικές του έργου Just Go Zero Tilos.