Έχοντας προσθέσει ένα ακόμη χρυσό βραβείο στην τροπαιοθήκη της, αυτή τη φορά στα Sports Marketing Awards 2018, η WIND γνωρίζει καλά ότι ο στίβος της επικοινωνίας έχει πολλά κοινά με τον δρομικό στίβο: απαιτεί προσήλωση στους στόχους, αφοσίωση και αξιόπιστους συνεργάτες.

Δομικό στοιχείο του DNA της, ο αθλητισμός αποτελεί από τα πρώτα της βήματα στρατηγικό πυλώνα επένδυσης για την WIND. «Δείχνοντας το Δρόμο», η εταιρεία έχει συμβάλει ουσιαστικά στη δημιουργία και στην ανάπτυξη του δρομικού φαινομένου στην Ελλάδα, μέσα από τη συνεπή και ολοκληρωμένη υποστήριξη διοργανώσεων μαζικών αγώνων και αθλητών. Με αφορμή τη βράβευση της εταιρείας στα Sports Marketing Awards 2018, στην κατηγορία Χορηγία Αθλητή/Αθλήτριας, για την ενέργεια «Τρέχουμε με τους καλύτερους!», ο Γιώργος Τσαπρούνης, Ανώτερος Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων WIND, μιλά για τη σχέση της εταιρείας με το άθλημα, τη σημασία της ανάπτυξης ουσιαστικής σύνδεσης με τους αθλητές, καθώς και την επικοινωνιακή διάστασή της.

    MW: Πώς συνδέεται η WIND με τους αγώνες δρόμου;

Γιώργος Τσαπρούνης: Η WIND ταυτίζεται με τον αθλητισμό από την αρχή της λειτουργίας της, ενώ από το 2011 συνδέεται άρρηκτα με το τρέξιμο, τους μαζικούς αγώνες δρόμου και τη στήριξη αθλητών στίβου. Ήταν η πρώτη εταιρεία που άνοιξε το δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση, «άνοιξε» αγώνες δρόμου στο ευρύ κοινό, ενθαρρύνοντας την προσπάθεια. Το παράδειγμα αυτό ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια πολλές εταιρείες και από όλους τους κλάδους. Όλα αυτά τα χρόνια, προσφέρουμε στον ΣΕΓΑΣ και σε άλλους διοργανωτές, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, συμβάλλουμε οικονομικά, κατά ένα σημαντικό κομμάτι, για την υλοποίηση των αγώνων ενώ στηρίζουμε και επικοινωνιακά κάθε διοργάνωση και φυσικά τους αθλητές μας, με ένα 360 πλάνο ενεργειών προβολής και δημοσιότητας.

    Ποιοι αθλητές απολαμβάνουν την υποστήριξη της εταιρείας;


Η WIND στηρίζει 11 αθλητές στίβου – δρομείς καθώς επίσης και τον Αθλητικό Σύλλογο ΑΜεΑ «Ιωνάς» με 20 Παραθλητές. Συγκεκριμένα, η εταιρεία συνδέει το όνομά της με τους Κώστα Γκελαούζο, πρωταθλητή μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων και Μαραθωνίου, την Μάγδα Γαζέα, πρωταθλήτρια μεγάλων αποστάσεων και Μαραθωνοδρόμο, τον Μάρκο Γκούρλια, πρωταθλητή μεσαίων αποστάσεων, τον Γιώργο Τάσση, πρωταθλητή μεσαίων αποστάσεων, την Ελευθερία Πετρουλάκη, πρωταθλήτρια μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, την Αναστασία Καρακατσάνη, πρωταθλήτρια μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, την Μοσχούλα Μανούσου, αθλήτρια μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, την Ανθή Κυριακοπούλου, πρωταθλήτρια μικρών και μεσαίων αποστάσεων, την Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, πρωταθλήτρια μικρών και μεσαίων αποστάσεων, τον Γιώργο Διαλεκτό, πρωταθλητή στίπλ και κορυφαίο αθλητή ορεινού τρεξίματος και την Γλυκερία Τζιατζιά, πρωταθλήτρια ορεινού τρεξίματος και Μαραθωνίου.

    Ποια είναι η σημασία των αθλητών για την WIND;


Οι αθλητές αποτελούν μέρος της οικογένειας της WIND. Εμπνέουν τους ανθρώπους εντός και εκτός της εταιρείας, όχι μόνο με τις επιδόσεις τους αλλά και με τις αξίες που φέρουν ως προσωπικότητες. Η WIND ταυτίζεται με τις αξίες του αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας, την επιμονή, την υπομονή, την ακεραιότητα, την προσπάθεια, τους υψηλούς στόχους, το όραμα και την επίτευξη. Τρέχοντας μαζί βελτιωνόμαστε, γινόμαστε καλύτεροι. Επιπλέον, συμβάλλουν καθοριστικά στην προσπάθειά μας για την περεταίρω ανάπτυξη του δρομικού φαινομένου, παροτρύνοντας και κατευθύνοντας ανθρώπους κάθε ηλικίας στον αθλητισμό και στην άσκηση
 
Με τον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ «Ιωνάς» θέλουμε να περάσουμε το πολύ βασικό μήνυμα ότι «είμαστε όλοι ίσοι και όλοι διαφορετικοί», τον σεβασμό που πρέπει να έχουμε όλοι απέναντι στα άτομα με αναπηρία και την αναγνώριση των καθημερινών τους αναγκών ως μέλη του κοινωνικού συνόλου. Επίσης, η συμβολή μας για συμμετοχή με αγωνιστικά αμαξίδια, που έγινε επίσημα για πρώτη φορά στον Αυθεντικό Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας το 2017 και 2018, πιστεύουμε ότι σηματοδότησε την αρχή μιας νέας εποχής στον αθλητισμό.

    Ποιος είναι ο ρόλος της WΙND Running Team;


Από το 2011, η WIND Running Team παρακινεί μικρούς και μεγάλους, διάσημους και άσημους, αρχάριους και έμπειρους, να αλλάξουν τη ζωή τους μέσα από το τρέξιμο. Σήμερα η ομάδα μας απαρτίζεται από ένα ετερόκλητο, χαρούμενο πλήθος από αθλητές και αθλούμενους, εργαζόμενους με τις οικογένειες και τους φίλους τους, πρωταθλητές και celebrities, κορίτσια και αγόρια της διπλανής πόρτας, που «Δείχνουν το Δρόμο», τρέχοντας για καλό σκοπό. Είναι πολλοί και καθημερινά γίνονται περισσότεροι, γιατί μέσα σε λιγότερο από 10 χρόνια καταφέραμε να κάνουμε το τρέξιμο την πιο χρήσιμη συνήθεια.

    Πώς μεταφράζεται η σχέση με τους αθλητές σε επίπεδο επικοινωνίας;


Οι αθλητές έχουν ενταχθεί πλήρως στον οργανισμό και μοιράζονται μαζί μας σημαντικές στιγμές όπως επετείους, λανσαρίσματα νέων προϊόντων και υπηρεσιών κ.λπ. Στο www.wind.gr φιλοξενούνται σε ξεχωριστό section, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα το εσωτερικό, εταιρικό blog ενημερώνει τους εργαζόμενους για τα νέα και τα επιτεύγματά τους. Παράλληλα, η χορηγία στους αθλητές και στο τρέξιμο αποτελεί ένα μεγάλο μέρος των ειδήσεων της εταιρείας, ενώ σύμφωνα με έρευνες όλη αυτή η ενεργοποίηση αποτελεί αιτία αύξησης του δείκτη αναγνωσιμότητας του brand. Mόνο το 2017, για παράδειγμα, τα ΜΜΕ προέβαλαν τους αθλητές και την WIND περισσότερες από 750 φορές, ενώ αντίστοιχα στα social media το engagement άγγιξε τα 6 εκατομμύρια.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΕΔΟ
Έχοντας επενδύσει πρωτίστως στο κομμάτι των ανθρώπινων σχέσεων και κατόπιν στο χορηγικό κομμάτι η WIND βρίσκεται κοντά στις ανάγκες των αθλητών εξασφαλίζοντάς τους οικονομική στήριξη, προβολή, αλλά και αναπτύσσοντας μαζί τους ένα προφίλ κοινωνικά υπεύθυνων αθλητών. Προσφέροντας ένα ετήσιο χρηματικό πακέτο καθώς επίσης κάλυψη εξόδων για αποστολές εντός και εκτός Ελλάδας αλλά και παροχή δωρεάν τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, θέλουμε να διευκολύνουμε την καθημερινότητα και την προσήλωσή τους στον αθλητικό στόχο.

Σε ό,τι αφορά την προβολή τους, η Αναστασία Καρακατσάνη και ο Γιώργος Διαλεκτός πρωταγωνίστησαν στη βασική καμπάνια της εταιρείας το 2017, ενώ το Γραφείο Τύπου ασχολείται με τη δημοσιότητά τους, εφαρμόζοντας ειδικό πρόγραμμα επικοινωνίας για όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά. Οι αθλητές αναλαμβάνουν παράλληλα πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας που υλοποιούμε, για στήριξη κοινωνικών φορέων που φροντίζουν ευπαθείς ομάδες και κυρίως παιδιά.