ΑΝΤ1 CREATIVE SERVICES – PROMAX/BDA GLOBAL EXCELLENCE AWARDS

Η κορυφαία διάκριση του τμήματος για τη φετινή χρονιά ήρθε στις 20 Ιουνίου στο Λος Άντζελες. Με 4 συμμετοχές στις shortlists των PromaxBDA Global Excellence Awards, το ΑΝΤ1 Creative Services, βραβεύτηκε για τις τρεις από αυτές, κάτι που αποτελεί εξαιρετική διάκριση τόσο για το ίδιο το τμήμα του Ομίλου Antenna, όσο και για την ελληνική τηλεοπτική βιομηχανία. Το Daily Fax είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για τις διακρίσεις αυτές με τον Γιάννη Δριμυλή, Creative Services Director του Oμίλου Antenna.

Daily Fax: Ο AΝΤ1 είναι ο πρώτος ελληνικός τηλεοπτικός σταθμός στην ιστορία των Promax Awards που αποσπά 3 βραβεία Global Excellence. Τι συναισθήματα γεννά αυτή η διάκριση για τους ανθρώπους του;
Γιάννης Δριμυλής: Δεν υπάρχουν οι ακριβείς λέξεις που θα μπορούσαν να περιγράψουν το συναίσθημα την ώρα που βλέπεις ότι είσαι κάτοχος ενός Promax Global Excellence Award. Πόσο μάλλον όταν κατακτάς τρία. Η πρώτη αντίδραση ήταν δάκρυα χαράς. Στη συνέχεια προσπαθείς να κατανοήσεις το μέγεθος της επιτυχίας και μετά συγκεντρώνεσαι στους στόχους της επόμενης χρονιάς με τεράστιο πείσμα.

Ποια θεωρείτε τη σημαντικότερη διάκριση του ΑΝΤ1 Creative Services;
Η σημαντικότερη διάκρισή μας μέχρι σήμερα είναι η κατάκτηση των τριών Promax Global Excellence Awards.  Είναι μοναδική επιτυχία και για εμάς σαν επαγγελματίες, αλλά και τεράστια επιτυχία για τον ΑΝΤ1 σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ποια είναι εκείνα τα δομικά στοιχεία του ΑΝΤ1 Creative Services, τα οποία του επέτρεψαν να ξεχωρίσει;
Κοιτάξτε, η επιτυχία μας οφείλεται στην τεχνογνωσία της ομάδας, οπωσδήποτε στη χημεία μεταξύ μας, στην πραγματική αγάπη για αυτό που κάνουμε και σίγουρα στη σωστή στρατηγική ανάπτυξης που έχει εφαρμοστεί τον τελευταίο χρόνο.

Το ΑΝΤ1 Creative Services δημιουργήθηκε με στόχο την παροχή δημιουργικών υπηρεσιών για τον ΑΝΤ1 ΤV, αλλά και για τις άλλες εταιρείες του Ομίλου Antenna. Οι διεθνείς του διακρίσεις, τι μπορεί να σημαίνουν πρακτικά για το τμήμα; 
Υπάρχει μια σαφής στρατηγική ανάπτυξης του Antenna Creative Services. Η πρώτη φάση είχε να κάνει με τη δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα μπορούσαν να παρέχουν παντός είδους δημιουργικές υπηρεσίες στις εταιρείες του Ομίλου Αntenna. Τώρα βρισκόμαστε στη επόμενη φάση, η οποία αφορά στη λειτουργία του Antenna Creative Services ως αυτόνομη εταιρεία παροχής δημιουργικών υπηρεσιών σε όλους τους διαφημιζόμενους.

Στο έντονα υφεσιακό περιβάλλον των τελευταίων χρόνων, με την τηλεοπτική αγορά να έχει υποστεί ισχυρούς κλύδωνισμούς, εκτιμάτε ότι η δημιουργικότητα μπορεί να αποτελέσει διέξοδο για τα τηλεοπτικά κανάλια; 
Η δημιουργικότητα και γενικά η δημιουργική σκέψη και δράση, αποτελούν διέξοδο και δίνουν σωστές λύσεις σε κάθε πρόβλημα. Το ίδιο συμβαίνει και στα media. Όσοι σκέφτονται και αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους δημιουργικά, μπορούν να προσαρμοστούν χωρίς πανικό στα νέα δεδομένα και να βρουν νέες οδούς ανάπτυξης, εκμεταλλευόμενοι το νέο σκηνικό.

Οι διεθνείς αυτές διακρίσεις σας, πιστεύετε ότι θα έχουν συνέχεια; 
Αυτό είναι σίγουρο. Ο ισχυρότερος παράγοντας για να συμβεί αυτό, είναι η φλόγα που καίει μέσα μας η οποία δεν πρόκειται να σβήσει με τίποτα.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
Τα βραβεία που κέρδισε το ΑΝΤ1 Creative Services στα PromaxBDA Global Excellence Awards είναι τα εξής:

SALON DE REFUS/ IMAGE CAMPAIGN/ ΑΝΤ1 NEWS – Bronze PromaxBDA Global Excellence Awards 2013
http://vimeo.com/55892087

BESΤ UNSCRIPTED/ NON-FICTION/ REALITY PROGRAMMING PROMO/ PROJECT RUNWAY– Silver PromaxBDA Global Excellence Awards 2013
http://vimeo.com/55891067

BESΤ ART DIRECTION & DESIGN: SPORTS PROGRAM PROMO / EUROPA LEAGUE (SPERMS) – Bronze PromaxBDA Global Excellence Awards 2013
http://vimeo.com/55933967