Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε – και συνεχίζει – έχοντας ως βασική προτεραιότητα τον σεβασμό απέναντι στο πιο πολύτιμο αγαθό για τον άνθρωπο και τη ζωή: το φυσικό μεταλλικό νερό. 33 χρόνια μετά την πρώτη ημέρα της λειτουργίας της, η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων αποδεικνύει συνεχώς πως η στρατηγική μιας εταιρείας μπορεί να είναι ανθρωποκεντρική και ταυτόχρονα να την οδηγεί στο ίδιο επίπεδο που βρίσκονται μεγάλοι πολυεθνικοί παίκτες, με αποτέλεσμα να κατακτά μεθοδικά την ηγετική θέση στον κλάδο του εμφιαλωμένου νερού.

Με όχημα το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος, η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων συνεχίζει να εξελίσσεται και να κατακτά ολοένα και υψηλότερες κορυφές. Το νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής και η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων σέβεται την πορεία και τη σημαντικότητά του. Το νερό είναι ο πυρήνας της ύπαρξής μας, αναμφισβήτητα ουσιώδες για την υγεία, τη διατροφή, την εκπαίδευση και τις υποδομές. Αδιαμφισβήτητα, αποτελεί ένα ζωτικό στοιχείο που επηρεάζει κάθε πτυχή της ανθρώπινης επιβίωσης και ευημερίας, καθώς και ένας παράγοντας που συνδέεται με την οικονομική ανάπτυξη κάθε κοινωνίας. Ακολουθώντας πιστά αυτή τη φιλοσοφία, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος, εξελίσσεται συνεχώς για να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα στον τόπο – ποιοτικά προϊόντα κι ένα κοινωνικό έργο που θα αφήσει πίσω του ένα ξεχωριστό αποτύπωμα.

Τα μερίδια αγοράς και το love brand για τους καταναλωτές
Η εξέλιξη αυτή οδηγεί την εταιρεία στην ηγετική θέση που κατέχει στον χώρο του εμφιαλωμένου νερού, συνδυάζοντας στόχους οικονομικούς αλλά και βαθιά κοινωνικούς. Ο σεβασμός και η θετική στάση των καταναλωτών απέναντι στο Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί από τα μερίδια αγοράς που έχει κατακτήσει η μάρκα, αποτέλεσμα συνεχούς, μεθοδικής και σκληρής δουλειάς. Συγκεκριμένα το 2023, το μέγεθος της αγοράς των εμφιαλωμένων νερών έφτασε στα 564 εκ. λίτρα και ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν 5,7%*. Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος αναπτύχθηκε (σε όγκο) στην αγορά των Super Markets* με + 21,3%* και το μερίδιο έφτασε στο 19.3% σε σύγκριση με το 2022. Με τον ίδιο τρόπο, η ανάπτυξη συνεχίζεται και το 2024, όπου τον Μάιο ο ρυθμός ανάπτυξης στην κατηγορία των εμφιαλωμένων νερών είναι 9,4%*, ενώ η μάρκα Bίκος αναπτύσσεται με +29.4%* και το μερίδιο της έφτασε 22%*, ενισχυμένο κατά 3,4* μονάδες σε σύγκριση με το 2022.*

Για την εταιρεία, πρωταρχικός στόχος ήταν πάντα η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα προσέφερε καινοτόμα και υψηλής ποιότητας προϊόντα στον τελικό καταναλωτή. Έχοντας αυτή τη φιλοσοφία, έχει καταφέρει να μπει στις καρδιές των καταναλωτών και να γίνει το «love brand» που προτιμούν. Έτσι, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος γίνεται το αγαπημένο των καταναλωτών μέσα από τις αξίες που πρεσβεύει.

Πλάνο πενταετίας με στόχο την τεχνολογία και τη βιωσιμότητα
Η συνεχής ανάπτυξη της παραγωγικής διαδικασίας και η αναβάθμιση των προϊόντων είναι δυο ιδιαίτερα σημαντικοί παράγοντες για το brand κι αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα μέσα από ένα εκτενές επενδυτικό πλάνο πενταετίας που περιλαμβάνει 79 υποέργα εκσυγχρονισμού, τα οποία θα υλοποιηθούν στα 3 εργοστάσια της εταιρείας στην Περιφέρεια Ιωαννίνων, καθώς και υποστηρικτικά έργα για την αύξηση της παραγωγικής δύναμης και την εξοικονόμηση του ενεργειακού κόστους. Το επενδυτικό σχέδιο της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων ΑΕ έχει στον πυρήνα του τη χρήση πρωτοποριακών αναδυόμενων τεχνολογιών για τη βελτιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας, ώστε να παραμένει συνεπής στην προσφορά προϊόντων υψηλής ποιότητας.

«Ο Β-οίκος της ζωής μας»
Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος, είναι ο πρεσβευτής της εταιρείας για ανάπτυξη με σταθερά βήματα και μια ισχυρή στρατηγική που σέβεται και υπολογίζει όλους τους παράγοντες που καθιστούν ένα περιβάλλον ιδανικό για τη συμβίωση όλων. Το νερό προχωρά μπροστά, ρέει ορμητικό και ξεπερνά εμπόδια που εμφανίζονται μπροστά του. Αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ζωής και αναμφίβολα η ζωτική δύναμη της φύσης και του ανθρώπου, καθώς αποτελεί αμείωτη πηγή ενέργειας και αναζωογόνησης. Έτσι, και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος, με την άριστη ποιότητα του και χωρίς καμία επεξεργασία και ανθρώπινη παρέμβαση, ταξιδεύει με ασφάλεια στους καταναλωτές, ώστε να τους συντροφεύει σε όλες τους τις στιγμές. Η διαύγεια του Φυσικού Μεταλλικού Νερού Βίκος είναι όμοια με τη διαύγεια που χαρακτηρίζει όλες τις διαδικασίες της εταιρείας στο ταξίδι μέχρι τον τελικό καταναλωτή. Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΑΕ, είναι απόλυτα αφοσιωμένη στην εμφιάλωση και παραγωγή φυσικού μεταλλικού νερού και προϊόντων άριστης ποιότητας, ενώ παράλληλα προάγει τη βιωσιμότητα και την υποστήριξη του τόπου και της κοινότητας. Με υπερηφάνεια συμμετέχει στην προσπάθεια και υποστηρίζει τοπικές πρωτοβουλίες με στόχο να αποτελεί μέρος όσων βάζουν ένα λιθαράκι στη βελτίωση του πλανήτη στον οποίον ζούμε.

Συμβιώνουμε αρμονικά, επιχειρούμε υπεύθυνα
Το νερό αποτελεί την πηγή της ίδιας της ζωής, της ίδιας της ύπαρξής μας. Εμείς είμαστε νερό, το νερό είναι πολιτισμός, η Γη είναι νερό, το νερό είναι το σπίτι μας. Όλα είναι αλληλένδετα και συμμετέχουν σε μια αέναη αλυσίδα δυναμικής ροής, ομοιόστασης και αναγέννησης. Την ίδια άρρηκτη σχέση έχουν για την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων η επιχειρηματική ανάπτυξη με την κοινωνική και περιβαλλοντική ευημερία. Δεν μπορεί να επιτευχθεί η μία χωρίς την άλλη, αν δεν συνυπάρχουν αρμονικά μεταξύ τους. Έτσι, κάνουμε λόγο για μια εταιρεία βαθιά ευαισθητοποιημένη απέναντι σε ζητήματα προσφοράς στην κοινωνία και στον άνθρωπο, που λαμβάνει δράση σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον εθελοντισμό, τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος έχει δημιουργήσει ένα οικοσύστημα πρωτοβουλιών και δράσεων, «Ο Β-οίκος της ζωής μας» και μέσα από αυτό ενδυναμώνει δράσεις που έχουν να κάνουν με την αρμονική συμβίωση επιχειρηματικής αλλά και κοινωνικής ανάπτυξης. Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται με κεντρικό άξονα πως πρέπει να γίνουμε εμείς οι ίδιοι η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο γύρω μας. Το πρόγραμμα «Ο Β- οίκος της ζωής μας» ενθαρρύνει την προσωπική συμμετοχή, τονίζοντας πως κάθε προσπάθεια, από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη, είναι μια κίνηση που δίνει έμπνευση και φέρνει σιγά σιγά την πραγματική αλλαγή.

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος για το περιβάλλον
Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα «Ο Β-οίκος της ζωής μας» περιλαμβάνει δράσεις που έχουν να κάνουν με την προστασία και τον σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον, όπως για παράδειγμα οι συστηματικές δενδροφυτεύσεις, τις οποίες υλοποιεί από το 1996. Αξίζει να σταθούμε στη φετινή δενδροφύτευση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης, σε βόρεια Εύβοια και Μάνη, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό We4all, για την αποκατάσταση περιοχών που έχουν πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές, γεγονός που επιβαρύνει τόσο το πράσινο στοιχείο όσο και την βιοποριστική δραστηριότητα των κατοίκων. Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος έβαλε το λιθαράκι του στην προσπάθεια για την αναδιαμόρφωση των περιοχών, με στόχο την μελλοντική συνολική αποκατάστασή τους.

Η δράση της εταιρείας για την προστασία του περιβάλ λοντος δεν σταματά εκεί. Οι παραγωγικές διαδικασίες, ο μηχανολογικός εξοπλισμός και οι συσκευασίες, αναβαθμίζονται συνεχώς με απόλυτο στόχο να μειώνεται ολοένα και περισσότερο το οικολογικό αποτύπωμά της. Άλλωστε, η φιλοσοφία της εταιρείας είναι εμπνευσμένη από την κινητήριο δύναμη για τον άνθρωπο και όλους τους οργανισμούς: το νερό. Έτσι, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος, εμπνέεται από την ορμή του και την ευελιξία του και παίρνει θέση για την προστασία του περιβάλλοντος. Δεν είναι τυχαίο πως η εταιρεία με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη προς τις επόμενες γενιές, στα εργοστάσιά της και στους πιστοποιημένους χώρους αποθήκευσης, χρησιμοποιεί ρεύμα που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επιπλέον, το υπερσύγχρονο βιομηχανοστάσιο στο Καλπάκι του Δήμου Πωγωνίου, έχει σχεδιαστεί με προδιαγραφές που πληρούν τις Αρχές Αειφορίας.

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος για τον άνθρωπο
Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος, αποσκοπεί στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος συμπεριληπτικού, στο οποίο όλοι θα μπορούν να έχουν την καλύτερη ποιότητα ζωής και να μην αγωνίζονται για πράγματα που άλλοι θεωρούν δεδομένα. Επιθυμεί την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε σημαντικά θέματα για την ομαλή συμβίωση όλων, όπως για παράδειγμα ο αυτισμός. Με σκοπό να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού και να επιβραβεύσει την προσπάθεια των ατόμων με αυτισμό, στήριξε τα δρομικά events Race for Autism και Run4Autism. Στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός συμπεριληπτικού περιβάλλοντος, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος, συνεργάζεται με την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ που εκπροσωπεί αθλητές με κινητικές αναπηρίες, νοητική αναπηρία και αναπηρίες όρασης, υιοθετώντας 5 αθλητές και μοιράζεται το όνειρο των αθλητών που το κάνουν πραγματικότητα μέσα από τη δύναμη και το μεγαλείο της προσπάθειάς τους.

Η εθελοντική αιμοδοσία στο DNA της εταιρείας
Η εθελοντική αιμοδοσία δεν θα μπορούσε να λείπει από τις δράσεις, στις οποίες δραστηριοποιείται η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων μέσα από το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος. Η αιμοδοσία είναι η απόλυτη απόδειξη της αλληλεγγύης καθώς το αίμα είναι ένα αγαθό, ένα δώρο ζωής, που μόνο ο άνθρωπος είναι σε θέση να το δώσει σε συνανθρώπους του που το έχουν ανάγκη. Πάνω από δέκα χρόνια, αντλώντας έμπνευση από την ηγεσία της εταιρείας που είναι και οι ίδιοι εθελοντές αιμοδότες, ξεκίνησε την εταιρική αιμοδοσία δύο φορές τον χρόνο, ώστε να καλύψει την ολοένα και αυξανόμενη ανάγκη για αίμα που σημειώνεται στη χώρα μας. Η επάρκεια του αίματος περνάει από το χέρι μας και είναι καθοριστική για την εύρυθμη λειτουργία του κοινωνικού συνόλου. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος υποστηρίζει πως «όσο φυσικό είναι να πίνεις νερό, τόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα».