Την Πέμπτη 6 Ιουλίου, ανακοινώθηκε η λίστα με τις Future Ready επιχειρήσεις για το 2023, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο House 124, στο Χαλάνδρι, υπό τη διοργάνωση της Boussias Events.

Σύμφωνα με τον διαγωνισμό Future Ready Business που διενεργήθηκε, για πρώτη φορά, από το Compete GR και τον Σύνδεσμο Ανωνύμων Εταιρειών και Επιχειρηματικότητας, αναδείχθηκε η λίστα με τις 12 ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες είναι πιο έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές προκλήσεις.

6 δείκτες future-readiness…
Οι διαγωνιζόμενες εταιρείες παρουσίασαν τον οδικό χάρτη που έχουν σχεδιάσει για το μέλλον και τη στρατηγική που έχουν αναπτύξει πάνω στους 6 δείκτες future-readiness: Βιώσιμη Ανάπτυξη, Κοινωνική Επίδραση, Προσαρμοστική Ικανότητα, Προσανατολισμός, Ευελιξία του Επιχειρηματικού Μοντέλου και Δικτύωση.

…ανέδειξαν 12 επιχειρήσεις
Η επιτροπή αξιολόγησης, προεξάρχοντος του Σίμου Αναστασόπουλου (ΣΑΕΕ) και της εφόρου του διαγωνισμού, Δρα. Βενετίας Κουσία (Compete GR), αφού μελέτησε δεκάδες υποψηφιότητες, προέκρινε 12 επιχειρήσεις:

 • Χήτος ΑΒΕΕ
 • Isomat ABEE
 • Terracom ΑΕ
 • Ολυμπία Οδός ΑΕ
 • ΕΥΔΑΠ
 • Ντελόπουλος ΑΕΒΕ
 • IT Concept SA
 • Ingroup
 • GMG Constructions AΕ
 • East West Greece
 • Parostec
 • Netrino Advisory

Επιπλέον, αναδεικνύονται η Χήτος ΑΒΕΕ ως κορυφαία μεγάλη Future Ready επιχείρηση, η Terracom ΑΕ, που ξεχώρισε μεταξύ των μεσαίων επιχειρήσεων και η Ολυμπία Οδός ΑΕ που διακρίνεται ως κορυφαία μικρή επιχείρηση.

Οι επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουλίου, παρουσίασαν τα σχετικά case studies κι έλαβαν στοχευμένη ανατροφοδότηση, αναφορικά με τον σχεδιασμό της στρατηγικής τους για το μέλλον. Ταυτόχρονα, όσες εταιρείες συμμετείχαν στον διαγωνισμό και μπήκαν στη διαδικασία του benchmarking, πρόκειται να λάβουν feedback σε προγραμματισμένες συναντήσεις. Ο διαγωνισμός Future Ready Business, πλέον, καθιερώνεται ως η έγκυρη διαδικασία συγκριτικής αξιολόγησης (benchmarking) των επιχειρήσεων, αναφορικά με το πόσο έτοιμες είναι να ανταπεξέλθουν στις μελλοντικές προκλήσεις και αλλαγές που επηρεάζουν τον επιχειρηματικό κόσμο. Αυτή η διαδικασία αξιολόγησης βασίζεται σε καθορισμένα κριτήρια και μετρήσεις, με στόχο την αναγνώριση των δυνατοτήτων και των αδυναμιών των επιχειρήσεων σε σχέση με την προοπτική του μέλλοντος.

Ο διαγωνισμός, που διοργανώθηκε από την Boussias Events, τέλεσε υπό την αιγίδα του ΕΒΕΑ, του ΕΕΔΕΓΕ και του ΣΕΒ, με founding sponsor την EY Ελλάδος.


Η ενσωμάτωση των τεχνολογιών ΑΙ, η βιωσιμότητα, η συνεχής επένδυση σε R&D και η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού ήταν, μεταξύ άλλων, οι παράγοντες που τοποθέτησαν τις εταιρείες στη λίστα των Future Ready Businesses.


Ιωάννα Τζιρίτη, Group Marketing Director, όμιλος Isomat

ISOMAT ABEE
«Προτεραιότητά μας η βιώσιμη ανάπτυξη»
«Η Isomat, έχοντας δημιουργήσει ευκαιρίες μέσα από δυσχερείς περιόδους για την οικονομία και τη βιομηχανία, αποδεικνύει με τη “Future-Ready” διάκρισή της την ανθεκτικότητα και την ετοιμότητά της σε βάθος χρόνου, απέναντι σε κάθε νέα πρόκληση. Η στρατηγική μας παραμένει ευέλικτη, έχοντας προτεραιότητά μας τη βιώσιμη ανάπτυξη και την εξωστρέφεια και επενδύοντας σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό που για εμάς αποτελεί το σημαντικότερό μας κεφάλαιο».


Στέλιος Γκούσκος, Chairman – Co-Founder, Terracom ΑΕ

TERRACOM ΑΕ
Πωλήσεις σε 1.200+ πελάτες σε 90 χώρες
«Η Terracom ήταν μεταξύ των δώδεκα ελληνικών επιχειρήσεων που βραβεύθηκαν για την ετοιμότητά τους να ανταπεξέλθουν σε μελλοντικές προκλήσεις και αλλαγές που μπορεί να επηρεάσουν τον επιχειρηματικό κόσμο. Επιπρόσθετα, ξεχώρισε ως η κορυφαία από τις μεσαίες επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα μέχρι τώρα επιτεύγματα της Terracom, όπως οι πωλήσεις σε πάνω από 1.200 πελάτες σε 90 χώρες, καθώς και η στρατηγική της εταιρείας για το μέλλον, με ενσωμάτωση τεχνολογιών ΑΙ στα προϊόντα της και διεύρυνση του πελατολογίου και του δικτύου συνεργατών, επέτρεψαν στην εταιρεία μας να λάβει αυτήν την πολύ σημαντική διάκριση».


Δρ. Αθανάσιος Ντελόπουλος, Ιδρυτής & Μέτοχος, Ντελόπουλος ΑΕΒΕ

ΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ
«Στέρεες βάσεις, αξίες και διεθνοποίηση οι 3 άξονες της προσπάθειάς μας»
«Με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάσαμε, στη διάρκεια του διαγωνισμού, τους λόγους που αισθανόμαστε έτοιμοι για το μέλλον. Ο δρόμος για την ανάπτυξη, ο τρόπος που αρχίζεις να πιστεύεις ότι το μέλλον πλησιάζει το παρόν, είναι μια διαδικασία απαιτητική. H προσπάθειά μας στηρίζεται σε 3 άξονες: 1. Στέρεες βάσεις: δημιουργούμε σύγχρονες ιδιόκτητες παραγωγικές μονάδες για τη βελτιστοποίηση του κόστους μας και την εφαρμογή νέων πράσινων τεχνολογιών. 2. Αξίες: με γνώμονα την ποιότητα, την καινοτομία, την αισθητική, την περιβαλλοντική συνείδηση, την ανταγωνιστικότητα, προσφέρουμε προϊόντα με έμπνευση στους πελάτες μας. 3. Διεθνοποίηση: αξιοποιούμε τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα για να εξυπηρετήσουμε αποτελεσματικά τις πολύ μεγάλες αγορές του εξωτερικού και επιζητούμε να μάθουμε περισσότερα για καλύτερες ευκαιρίες ανάπτυξης. Ο δρόμος δεν είναι εύκολος. Έχουμε το θάρρος να το επιχειρήσουμε, την επίγνωση της ανάγκης να αποκτήσουμε γνώση αλλά και την αυτοπεποίθηση ότι ήδη σε κρίσιμους τομείς είμαστε βελτιστοποιημένοι».


Γιώργος Γουναλάκης, Πολιτικός Μηχανικός, Project Manager, GMG Constructions AE

GMG CONSTRUCTIONS AE
«Δεσμευόμαστε για τη συμμετοχή μας στα επόμενα χρόνια»
«Μέσω της συμμετοχής μας στα Future Ready Business Awards 2023, βιώσαμε μία μοναδική εμπειρία για την εταιρεία μας, κάνοντας ακόμα μία προσπάθεια, για να τονώσουμε την εταιρική εξωστρέφεια και να μπορούμε να μοιραστούμε τις δεξιότητες και τις καινοτόμες ιδέες μας, με ανθρώπους του Επιχειρείν στον ελλαδικό χώρο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί ο θεσμός των Future Ready Business Awards και, από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε για τη συμμετοχή μας στα επόμενα χρόνια, επιδιώκοντας να καταστήσουμε την GMG Constructions ως μία πρωτοπόρα ελληνική εταιρεία στoν χώρο των Μελετών και των Κατασκευών».


Αλέξης Χριστοδουλάκης, Managing Director, IT Concept SA

IT CONCEPT SA
«Βασική μας επιδίωξη είναι η συνεχής επένδυση σε R&D»
«Με μια επιτυχημένη πορεία 14+ χρόνων στον χώρο της ανάπτυξης υψηλής τεχνολογίας και της παροχής 360 ψηφιακών υπηρεσιών, έχουμε καταφέρει να προσφέρουμε στις επιχειρήσεις μία άψογη, ανέπαφη εξυπηρέτηση για τον επισκέπτη τους. Η ανάδειξή μας ως κορυφαία “Future-Ready” εταιρεία στην Ελλάδα, αποτελεί για εμάς αναγνώριση των πρακτικών μας και αποδεικνύει ότι διαθέτουμε την απαραίτητη προσαρμοστικότητα, ανθεκτικότητα και ευελιξία που απαιτεί το σύγχρονο και συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο. Βασική μας επιδίωξη είναι η συνεχής επένδυση σε R&D για την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών αυτοματισμού με τη χρήση AI αλλά και η διεθνής επέκταση των δραστηριοτήτων μας μέσω στρατηγικών συνεργασιών».


Στέργιος Κατσαρός, Εμπορικός Διευθυντής, Ingroup

INGROUP
«Οι άνθρωποί μας, η καρδιά της επιτυχίας μας»
«Είμαστε υπερήφανοι που η Ingroup εισήλθε στη χρυσή δωδεκάδα των Future Ready Business, εδραιώνοντας τη θέση της ανάμεσα σε μία ελίτ επιχειρήσεων. Η 8η θέση καταδεικνύει την ακλόνητη ετοιμότητα και προσαρμοστικότητά μας απέναντι σε επικείμενες προκλήσεις και μεταβολές, υπογραμμίζοντας την ικανότητά μας να παρέχουμε εξαιρετικές υπηρεσίες στους τομείς του Ανθρώπινου Δυναμικού, του Trade Marketing, του Outsourcing Pharma και της Συμβουλευτικής. Με γνώμονα την αποφασιστικότητα και τη δέσμευση για καινοτομία, η Ingroup είναι έτοιμη να υπηρετήσει ένα μέλλον που ορίζεται από την αδιάλειπτη παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους πελάτες της. Στην Ingroup, αναγνωρίζουμε ότι οι άνθρωποί μας είναι η καρδιά και η ψυχή της επιτυχίας μας. Καλλιεργώντας μια κουλτούρα συνεχούς ανάπτυξης και ενθαρρύνοντας δημιουργικές λύσεις, την πρωτοβουλία προτάσεων και διαδικασιών, την κοινωνική συνεισφορά και την περιβαλλοντική μέριμνα, ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικό μας ώστε να διαμορφώσει ένα πιο φωτεινό αύριο, τόσο για την εταιρεία όσο και για τους πελάτες μας».


Στέφανος Κομνηνός, Ιδρυτικός Εταίρος Netrino | Αναλυτής Αγοράς & Επιχειρηματικός Μέντορας

NETRINO ADVISORY
«Όραμά μας παραμένει η συνεργατική προσέγγιση»
«Το καταφέραμε όλοι μαζί: η Netrino Advisory, μια από τις 12 Future Ready Επιχειρήσεις της Ελλάδας! Ευχαριστούμε στελέχη επιχειρήσεων και επιχειρηματίες που συνεργαζόμαστε, συνεργαστήκαμε ή σχεδιάζουμε να συνεργαστούμε, γιατί αποτελέσατε κίνητρο να βελτιωνόμαστε για να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες. Ευχαριστούμε τα εξαιρετικά μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής Επιχειρηματικότητας (ΕΠΙ3), που συνέβαλαν με ιδέες και υψηλού επιπέδου έργο. Όραμά μας παραμένει η συνεργατική προσέγγιση για το μέλλον της επιχειρηματικότητας. Αποστολή μας η αναζήτηση δεδομένων, για να προχωρούμε με διορατικότητα σε έργα αλυσίδας αξίας, κυκλικής οικονομίας, επιχειρηματικού μετασχηματισμού και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια, μαζί σας και πάλι!».


Μαρία Χατζηζήση, Υπεύθυνη Επικοινωνίας, East West Greece

EAST WEST GREECE
«Στοχεύουμε στην ανάπτυξη συλλογικής πράσινης συνείδησης»
«Η ομάδα της East West Greece ευχαριστεί θερμά την εταιρεία Boussias και την καταρτισμένη κριτική επιτροπή των Future Ready Business, για την ανάδειξή μας ως μία από τις δώδεκα ελληνικές επιχειρήσεις που είναι πιο έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές προκλήσεις που ανέδειξε ο διαγωνισμός. Παρουσιάζοντας τον σχεδιασμό στρατηγικής μας για το μέλλον, πάνω στους έξι δείκτες του future readiness – Βιώσιμη Ανάπτυξη, Κοινωνική Επίδραση, Προσαρμοστική Ικανότητα, Προσανατολισμός, Ευελιξία του Επιχειρηματικού Μοντέλου και Δικτύωση) – στοχεύουμε στην παραγωγική βιωσιμότητα, τη μετάβαση σε μία κυκλική οικονομία και την ανάπτυξη συλλογικής πράσινης συνείδησης. Η αξιολόγησή μας στον Διαγωνισμό Future Ready Business, μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος το έργο μας και να βελτιωνόμαστε διαρκώς. Σε συνεργασία, λοιπόν, με δήμους αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις, τοποθετούμε ακόμα περισσότερους κάδους συλλογής μεταχειρισμένων κλωστοϋφαντουργικών και παρέχουμε άριστες υπηρεσίες αποκομιδής και διαχείρισης».


Γιώργος Καγγέλης, Co-Owners, Parostec
Γιώργος Οικονομόπουλος, Co-Owners, Parostec

PAROSTEC
«Μεγαλύτερη έμφαση στα πράσινα κτίρια»
«Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που η Parostec εντάχθηκε στη λίστα Future Ready Business, με τις 12 πιο έτοιμες ελληνικές επιχειρήσεις για το μέλλον. Στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις της νέας εποχής, ακολουθώντας τον δρόμο της Βιώσιμης Ανάπτυξης της εταιρείας μας, που αποτέλεσε και το κριτήριο με βάση το οποίο κερδίσαμε τον διαγωνισμό. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση και τα επόμενα χρόνια, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στα πράσινα κτίρια, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις τεράστιες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής. Φυσικά, η διάκριση αυτή δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς τις καθημερινές προσπάθειες και τη σκληρή δουλειά των εργαζομένων της Parostec».