Τα αποσιωπητικά όμως έχουν συγκεκριμένο ρόλο στη στίξη. Υπονοούν ότι φράση έχει συνέχεια και εν προκειμένω η συνέχεια ήταν το αναμενόμενο «… αλλά που θα έχουν εμπορική χρήση και χορηγό». Τελεία. Δεν έχω λόγο να κρύψω ότι τελικά συμμετείχα, όπως δεν είχα και τότε λόγο να κρύψω τις διαφωνίες μου. Δύο χρόνια πριν όμως, το έθνος μόλις είχε ανακαλύψει τις χάρες του YouTube και του Facebook, τα blogs ήταν το καινούριο «κοσκινάκι» των media και το User Generated Content η «μόδα που θα περάσει» και το αντικείμενο καθημερινού debate με τον τότε αρχισυντάκτη του Marketing Week. Δύο χρόνια πριν ήμουν δύο χρόνια νεώτερος και ελαφρώς πιο ανεκτικός με πολλά.

Το πόσα πράγματα άλλαξαν την τελευταία διετία, είναι ένα θέμα που σηκώνει μεγάλη συζήτηση και το Akrothigws έχει στη διάθεσή του μόλις 400 λέξεις. Το ότι τους τελευταίους όμως 6 μήνες, έχω δεχτεί τουλάχιστον 8 διαφορετικές προτάσεις με το ίδιο concept που θέλει video «που θα θέλαμε να έχει τη φρεσκάδα του ΥouΤube με χορηγούς και banners» αντέχει σε κριτική που δεν χρειάζεται παραπάνω από 5-6 προτάσεις. Αν συνυπολογίσουμε μάλιστα πως στην πλειονότητα των προτάσεων, εκτός από φρεσκάδα υπάρχει και η απαίτηση για χιούμορ, μπορώ να περιορίσω τη συζήτηση και σε 3. Θα είναι λίγο μεγαλούτσικες αλλά πιστεύω θα τα καταφέρω.

Πιάνω πρώτα το μοντέλο της αλλοδαπής. Στο YouTube, οι «παραγωγοί» παίζουν αυτό που ξέρουν καλύτερα απ’ όλους να κάνουν. Τον εαυτό τους. Αυτό δηλαδή που για έναν ηθοποιό αποτελεί μομφή, αποτελεί τη βάση για το User Generated Content. Είναι παραγωγοί, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, μοντέρ και διανομείς ταυτόχρονα και το κυριότερο είναι πως έχουν και το concept. Το σκέφτονται και το παίζουν. Απλά πράγματα. Είναι προφανές δε, πως το χιούμορ που διαθέτουν εκτός από την υποκειμενικότητά του, δεν έχει πάντα σχέση με τα views. Πάμε τώρα στο ελληνικό μοντέλο. Εκεί αναζητάμε έναν ερασιτέχνη ή ημιεπαγγελματία, ο οποίος θα πρέπει να υποδυθεί έναν ερασιτέχνη. Δηλαδή σχιζοφρένεια. Δεν σταματάμε όμως εδώ. Έναν ερασιτέχνη που θα πείσει το κοινό πως είναι φρέσκος και φυσικός και πως κατά βάση κάνει την «πλάκα» του. Όλα αυτά θα τα κάνει ο ερασιτέχνης, ενώ έχει ένα υποτιθέμενο σενάριο (λέμε τώρα) και ενώ ακόμα και αν δεν έχει να αποστηθίσει κείμενο θα έχει κανόνες (συνήθως του χορηγού) και ενδεχομένως θα πρέπει και να αυτοσχεδιάσει. Α, κάτι ξέχασα. Θα πρέπει να έχει και χιούμορ.

Πραγματικά, θέλω να ξέρω αν μόνο εγώ βλέπω κάτι να μην πηγαίνει καλά στην παραπάνω εικόνα…