Σε στρατηγική συνεργασία προχωρούν η Fourlis SA και η Lamda Development για την ανάπτυξη Εμπορικού Πάρκου Λιανικής (Retail Park) σε εμπορικό κέντρο εντός του Ελληνικού, το οποίο θα αναπτυχθεί κατά την πρώτη πενταετή φάση υλοποίησης του έργου.

Θα αποτελεί μια σύνθεση από καταστήματα μεγάλης επιφάνειας (Big Boxes), ενώ η συνολική επένδυση για τη δημιουργία του υπολογίζεται σε 55 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το Μνημόνιο, το οποίο υπεγράφη μεταξύ των μερών, η συνεργασία προβλέπει την απόκτηση από τη Fourlis SA διηρημένων ιδιοκτησιών και του αντίστοιχου ποσοστού συνιδιοκτησίας επί μέρους του οικοδομικού τετραγώνου, μέσα στο οποίο θα αναπτυχθεί το εμπορικό κέντρο, με σκοπό τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Retail Park μεγέθους 30.000τμ.

«Στο έργο αυτό θα συνεισφέρουμε, δημιουργώντας ένα πρωτοποριακό retail park με διεθνείς tenants, όπως Ikea και Intersport», δήλωσε ο Πρόεδρος του ομίλου Fourlis, Βασίλης Φουρλής. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτήν τη συνεργασία και πιστεύουμε ότι θα προσδώσει τα μέγιστα, ώστε να προσφέρουμε στο ελληνικό κοινό εμπορικούς χώρους που όμοιούς τους δεν έχει ξαναδεί», σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development SA, Οδυσσέας Αθανασίου.