Για μέτρα τόνωσης και της εγχώριας παραγωγής, έκανε λόγο ο Λ. Κρέτσος
Τη δημιουργία από το ΕΚΟΜΕ του Film Office Αττικής για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων για οπτικοακουστικές παραγωγές στην Ελλάδα, παρουσίασε χθες το πρωί η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στο Νομισματικό Μουσείο.

Η ίδια περιέγραψε το Film Office ως εργαλείο συντονισμού και διευκόλυνσης για την υλοποίηση διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών στην Αττική, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα εγχείρημα «που δεν αφορά στενά την Αττική αλλά ευρύτερα τη χώρα και την εθνική οικονομία». Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι «οι περιφέρειες έχουν ήδη αρχίσει να διαμορφώνουν τις κατάλληλες δομές», σημειώνοντας ότι ήδη 13 Περιφέρειες έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους.

«Το θεσμικό πλαίσιο έχει εκσυγχρονιστεί, έχουμε τα πιο ανταγωνιστικά κίνητρα να δώσουμε, με επιδότηση κόστους 35% με την ολοκλήρωση των γυρισμάτων, με ηλεκτρονικό αδιάβλητο σύστημα που δεν χρειάζεται διαμεσολάβηση και με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα», σημείωσε. Παράλληλα, αναφερόμενος στο τρίτο ταξίδι του στο Λος Άντζελες είπε ότι «έχουμε ήδη 40 αιτήσεις για μικρές και μεγάλες παραγωγές». Ο Λ. Κρέτσος έκανε επίσης λόγο για ανάγκη τόνωσης και της εγχώριας παραγωγής «με τρεις νέες γραμμές πιστωτικής στήριξης για την εγχώρια τηλεοπτικοακουστική παραγωγή και την ένταξη του κλάδου στο Ταμείο της Επιχειρηματικότητας 2 και σε ένα νέο ταμείο εγγυοδοσίας δανείων».