Ποια είναι τα εμπορικά σήματα με την καλύτερη φήμη, σύμφωνα με αυθόρμητες απαντήσεις των καταναλωτών;

Η έρευνα Famous Brands, που αποτελεί πλέον θεσμό στην Ελλάδα, διεξήχθη για 9η συνεχή χρονιά. Ερωτώμενοι το ευρύ κοινό, οι καταναλωτές που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση να αναφέρουν σε αυθόρμητο επίπεδο (χωρίς τη βοήθεια λίστας), ποιες είναι κατά τη γνώμη τους για το 2014 οι μάρκες με την καλύτερη φήμη στην Ελλάδα από όλες τις μεγάλες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών συμπεριλαμβανομένου και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του Κέντρου ΓΑΙΑ στο Μουσείο Γουλανδρή, παρουσία εκπροσώπων και στελεχών marketing ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων της αγοράς. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν οι μάρκες με την καλύτερη φήμη στην κατηγορία τους, όπως καταγράφηκαν στην έρευνα Famous Brands 2014.

Ταυτότητα Έρευνας
– Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την LMG και με την υποστήριξη της Hill + Knowlton Strategies και της εφημερίδας Real Νews, την περίοδο Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2014.
– H συλλογή των στοιχείων έγινε με τη μέθοδο CAWI (Computer Aided Web Interviewing), όπου οι ερωτώμενοι συμπλήρωναν ηλεκτρονικά το ερωτηματολόγιο.
– Συμμετείχαν 855 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18-64 ετών, κάτοικοι Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
– Αξιολογήθηκε μια διευρυμένη γκάμα 41 κατηγοριών προϊόντων & υπηρεσιών και ΜΚΟ.
Από την έρευνα του 2014 προέκυψαν συνολικά 124 νικητές στις 41 κατηγορίες, 42 πρωτιές και 82 αργυρά και χάλκινα βραβεία.

Πέτρος Κωνσταντινίδης, Partner & CEO H+K Strategies
«H καλή φήμη δεν εξαγοράζεται, χτίζεται»
Σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αμφισβήτησης θεσμών και δομών, όπως διαμορφώνεται από την τρέχουσα κοινωνική και οικονομική συγκυρία, αλλά και λόγω της αυξανόμενης σπουδαιότητας που αποκτά για τις μάρκες το word of mouth, σε ένα περιβάλλον κυριαρχίας των social media, η φήμη των μαρκών είναι ζωτικής σημασίας. Η προσπάθεια των μαρκών και των εταιρειών να δημιουργήσουν μία συνολικά θετική εμπειρία για τον καταναλωτή, αποτυπώνεται στον τρόπο με τον οποίο εκείνος αυθόρμητα ξεχωρίζει τις μάρκες με την καλύτερη φήμη.

Ως Partner και CEO της H&K Strategies Ελλάδας, θέλω να συγχαρώ όλους τους ανθρώπους του marketing που κατάφεραν οι μάρκες τους να έχουν ξεχωριστή θέση στο μυαλό και στη συνείδηση των καταναλωτών και να βραβευτούν από το κοινό ως μάρκες με την καλύτερη φήμη στην έρευνα Famous Brands 2014, που διεξάγεται για 9η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα. Σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Reputation Institute (RI) που αξιολογεί τη φήμη των μαρκών όλων των κλάδων σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουμε αποκωδικοποιήσει και στη χώρα μας τους πυλώνες που συνθέτουν την καλή φήμη, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής οικονομίας & κοινωνίας ενώ παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα σύγκρισης (benchmarking) με τις άλλες χώρες.

Οι πυλώνες φήμης
Επτά πυλώνες συνθέτουν τη φήμη μιας μάρκας ή εταιρείας, με διαφορετική βαρύτητα μεταξύ τους, ενώ οι βαρύτητες αυτές διαφοροποιούνται από κλάδο σε κλάδο:
1. Προϊόντα & Υπηρεσίες, 2. Καινοτομία, 3. Εργασιακό Περιβάλλον, 4. Κοινωνική Υπευθυνότητα, 5. Διακυβέρνηση/Διαφάνεια, 6. Ηγεσία και 7. Οικονομική Ευρωστία.
 Όσες εταιρείες συγκεντρώνουν βαθμολογία 70%+ σε κεφάλαιο καλής φήμης η έρευνα δείχνει ότι εξασφαλίζουν την υποστήριξη των καταναλωτών και διαχρονική ανάπτυξη.

Η ραγδαία εξάπλωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και το αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του μέσα από τα social media, επιβραβεύοντας ή αποδοκιμάζοντας τις μάρκες και εταιρείες, καθιστά πιο αναγκαία παρά ποτέ την παρακολούθηση αυτών των συζητήσεων στα νέα μέσα. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία μας έχει αναπτύξει το Radar Navigator, ένα πολύτιμο εργαλείο παρακολούθησης και ανάλυσης των συζητήσεων στα social media, με στόχο την παραγωγή αξιοποιήσιμων insights που βοηθούν την εταιρεία να θεμελιώσει σταθερές σχέσεις εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές, να προστατέψει και διαχειριστεί την εταιρική της φήμη και τη φήμη των μαρκών της, καθώς επίσης να διαχειριστεί με επιτυχία την κρίση (e-crisis management).

Ελένη Κωνσταντινίδη, Partner & Head of Digital της H+K Strategies
Η διαχείριση και προστασία της καλής φήμης στο νέο Digital & Social Media περιβάλλον
Σήμερα, η μεγαλύτερη πρόκληση για τις εταιρείες και τα brands είναι πώς θα κτίσουμε την ολιστική φήμη με τη δύναμη της ψηφιακής επικοινωνίας, που παρέχει τη δυνατότητα στοχευμένων και cost effective λύσεων για την επίτευξη των επιχειρηματικών τους στόχων. Στο γραφείο μας λειτουργεί ένα πρωτοποριακό δημιουργικό – Digital Practice τμήμα, που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις του σύγχρονου Digital Marketing και Reputation Management και εξυπηρετεί ένα δυναμικό portfolio πολυεθνικών και εγχώριων πελατών. Στην H+K Digital η στρατηγική μας προσέγγιση ξεκινάει «ακούγοντας» αυτά που συζητάνε καθημερινά εκατομμύρια άνθρωποι στα digital & social media μέσω του Radar InsightsΝavigator. Πρόκειται για ένα καινοτομικό εργαλείο που αποτυπώνει συνεχώς τις συζητήσεις και λειτουργεί ταυτόχρονα σαν ανιχνευτής e -crisis. Η αξία του είναι ότι μετατρέπει όλη την πληροφόρηση σε στρατηγική γνώση, χτίζoντας την «Αρχιτεκτονική Content Management» και τη σχέση της κάθε μάρκας / εταιρείας με το κοινό, βασιζόμενη στο διάλογο, όχι στο μονόλογο του παρελθόντος (30’’ tvc).


Με τη νέα ολιστική προσέγγιση εξασφαλίζουμε την αύξηση του μεριδίου συζητήσεων (Numbers Of Conversations), διαχείριση και προστασία φήμης στα digital και social media. Στην H+Κ Digital διαθέτουμε μια ομάδα ταλαντούχων ανθρώπων με διεθνή εμπειρία, που παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε όλους τους τομείς digital comms, όπως: χάραξη digital strategy, δημιουργία και διαχείριση communities και social media platforms, bloggers και influencers relations, e-crisis management, δημιουργία καιανάπτυξη websites & applications, καθώς επίσης social media buying και placement. Η μεγάλη πρόκληση για όλους όσοι εργαζόμαστε στο χώρο της επικοινωνίας, είναι πώς θα τραβήξουμε το ενδιαφέρον του κοινού και πώς θα το κάνουμε να συμμετέχει στα μηνύματά μας. Η δημιουργία branded περιεχομένου δίνει στις εταιρείες και τα brands τη δύναμη να πουν την ιστορία τους και να χτίσουν μία σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό τους περισσότερο από ποτέ. Στην H+K Digital έχουμε διαμορφώσει ένα δημιουργικό τμήμα ανάπτυξης και παραγωγής digital /viral περιεχομένου, που συμπληρώνει την υπάρχουσα εμπειρία μας στο digital story telling και προσφέρει τεράστια ευκαιρία τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους πελάτες μας.

Παράγοντες που επηρεάζουν τη φήμη μιας μάρκας ή εταιρείας
H φήμη δεν είναι μονοδιάστατη, καθορίζεται από τις συναισθηματικές (emotional values) και λογικές (rational values) αξίες που έχει χτίσει μια μάρκα με τους καταναλωτές της. Σύμφωνα με την έρευνα Famous Brands, η εμπιστοσύνη στη μάρκα και η καλή σχέση ποιότητας τιμής (good value for money) αξιολογούνται από 9 στους 10 καταναλωτές ως οι βασικότεροι παράγοντες καλής φήμης. Επίσης, το να επενδύει μια εταιρεία στην Ελλάδα, αποτελεί σημαντικό κριτήριο καλής φήμης για το 80% των ελλήνων καταναλωτών.

Πάνω από το 70% των ερωτώμενων θεωρούν ότι καθοριστικό ρόλο στη φήμη της μάρκας έχει η συμβολή της στην ανάπτυξη και βελτίωση του επιπέδου ζωής της τοπικής κοινωνίας και της χώρας που δραστηριοποιείται (Κοινωνική Υπευθυνότητα), ενώ παρόμοια ποσοστά καταναλωτών συνδέουν την καλή φήμη με την παραγωγή της στη χώρα μας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τις συμφέρουσες προσφορές και την ελληνική της προέλευση.

Συγκρίνοντας με το πρόσφατο παρελθόν, παρατηρούμε αλλαγές στη αντίληψη των ελλήνων καταναλωτών όσον αφορά στα κριτήρια επιλογής μάρκας. Ενώ πριν η ελληνική της προέλευση ήταν σημαντικός παράγοντας καλής φήμης μιας μάρκας, σήμερα οι καταναλωτές δίνουν εξίσου «ψήφο εμπιστοσύνης» στις μάρκες που επενδύουν και συμβάλουν ενεργά στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας, με την παραγωγή των προϊόντων τους στην Ελλάδα ή/και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Αλλαγές που έχουν σηματοδοτήσει νέες συμπεριφορές στην κατανάλωση και στα κριτήρια επιλογής μάρκας, και που αποτελούν απόρροια της τρέχουσας κοινωνικο-οικονομικής συγκυρίας, των επιτυχημένων ενεργειών των εταιρειών, καθώς επίσης της κυριαρχίας των social media στη διαμόρφωση word of mouth και χτίσιμο φήμης για τη μάρκα.

Το να είναι μια μάρκα «διάσημη» είναι σημαντικό για 1 στους 2 καταναλωτές, υπό την προϋπόθεση ωστόσο ότι συντρέχουν και οι παραπάνω παράγοντες.
Σχετικά, τώρα, με τις απόψεις των καταναλωτών για τους κλάδους, παραμένει μεγάλη η διαφορά μεταξύ τους όσον αφορά στην καλή φήμη, σύμφωνα πάντα με την αντίληψη του κοινού. Κλάδοι που σχετίζονται με την εισροή χρήματος, την ανάπτυξη, την κάλυψη βασικών αναγκών διαβίωσης και τη βελτίωση ποιότητας ζωής συγκεντρώνουν την προτίμηση μεγαλύτερου μέρους καταναλωτών.

Στις πρώτες θέσεις κατατάσσονται, με τη σειρά που αναφέρονται, ο Τουρισμός, η Γρήγορη Εστίαση, ο κλάδος των Τροφίμων, η Ναυτιλία, τα Super Markets, Αναψυκτικά/Χυμοί και Αερομεταφορές. Αντίθετα, κλάδοι που είναι συνυφασμένοι στο μυαλό των καταναλωτών – πολιτών με τη διαφθορά ή τη δυσλειτουργία του συστήματος στην Ελλάδα και αποτελούν κομμάτι της σημερινής κρίσης είναι ο Δημόσιος Τομέας και τα ΜΜΕ.

Χρύσα Πολίτου, Social Insights Director της LMG AE
Απαιτείται ολιστική προσέγγιση διαχείρισης της φήμης
H φήμη δεν είναι απλώς το αποτέλεσμα αξιολόγησης του πόσο καλά τα καταφέρνει μια μάρκα, αποτελεί πολύτιμο και δυναμικό δεδομένο για ανάπτυξη στρατηγικής.
Αναμφίβολα ζούμε σε έναν κόσμο που η καλή φήμη μιας μάρκας ή εταιρείας, δηλαδή το ποιος είσαι και τι αντιπροσωπεύεις και όχι τόσο το τι πουλάς, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επιχειρηματική επιτυχία/κερδοφορία. Στο νέο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί, η διαχείριση φήμης ιεραρχείται ολοένα και από περισσότερες εταιρείες ως πρώτη προτεραιότητα. Αυτό καταδεικνύουν και τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας του Reputation Institute, όπου το 65% των υψηλόβαθμων στελεχών από διαφορετικούς κλάδους και χώρες, αναφέρουν ότι η διαχείριση φήμης βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μιας επιχείρησης. Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, οι εταιρείες που θα ακολουθήσουν μια ολιστική προσέγγιση στη διαχείριση της φήμης τους αξιοποιώντας την αμφίδρομη σχέση που υπάρχει μεταξύ εταιρικών αξιών και αξιών μάρκας, θα τηρούν με συνέπεια αυτά που υπόσχονται (alignment between promise & behavior) και θα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των καταναλωτών θα εξακολουθούν να παίρνουν την ψήφο εμπιστοσύνης τους.


Οι εταιρείες -ηγέτες εστιάζουν στις αντιλήψεις που έχουν γι’ αυτές οι διαφορετικοί stakeholders- καταναλωτές, επενδυτές, ρυθμιστικές αρχές, συνεργάτες και εργαζόμενοι- και τι προσδοκούν από τις εταιρείες ως ανταπόδοση της εμπιστοσύνης και επιλογής τους. Οι υπεύθυνοι διαχείρισης φήμης αυτών των εταιρειών χρησιμοποιούν τα παραπάνω ως insights για να σχεδιάσουν και εφαρμόσουν επικοινωνία, προγράμματα και ενέργειες στοχευμένα στα διαφορετικά κοινά τους, προκειμένου να χτίσουν γερές σχέσεις εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές. Υπό αυτή την έννοια, η φήμη δεν αποτελεί απλά αποτέλεσμα αξιολόγησης και score, είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο. Είναι περισσότερο η σε βάθος κατανόηση από την εταιρεία του τι έχει σημασία για τον καταναλωτή, ποιες είναι οι προσδοκίες του από τη μάρκα και τι χρειάζεται να κάνει η εταιρεία για να ανταποκριθεί με επιτυχία σε αυτές. 

Δηλώσεις εκπροσώπων των μαρκών που αναδείχθηκαν στην πρώτη θέση στα Famous Brands 2014
“Ποια στοιχεία της μάρκας σας θεωρείτε ότι συνέβαλαν στην διάκριση αυτή;”

INTERAMERICAN
Η καλή φήμη αντανακλά τη θεμελιώδη, για την αειφορία μιας επιχείρησης, αξία της εμπιστοσύνης των καταναλωτών. Η ανάδειξη της INTERAMERICAN για έβδομη φορά, στο πλαίσιο του θεσμού “Famous Brands”, ως πρώτης σε φήμη εταιρείας στην ελληνική ασφαλιστικής αγορά αποτελεί επιβεβαίωση της δημόσιας εικόνας που επιζητούμε εστιάζοντας στην ικανοποίηση των αναγκών των ασφαλισμένων μας και παράλληλα στη σύγχρονη διακυβέρνηση, την υπευθυνότητα και την ανταπόκριση της εταιρείας μας στις προκλήσεις του πολύπλοκου και συνεχώς μεταβαλλόμενου κοινωνικού και οικονομικού περιβάλλοντος. Η διάκριση ενισχύει την πίστη και το έργο μας στην ιδιωτική ασφάλιση και ενθαρρύνει τη συνεισφορά μας στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής συνείδησης στη χώρα μας, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Γιώργος Κώτσαλος
Διευθύνων Σύμβουλος
Ομίλου INTERAMERICAN

ΟΥΖΟ ΠΛΩΜΑΡΙ
Η επιλογή του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου στα famous brands 2014, πιστοποιεί τη διαχρονική αξία του Πλωμαρίου, που συνδυάζει την παράδοση, την τέχνη και την εμπειρία   120 χρόνων. Συνώνυμο με τον τόπο καταγωγής και παραγωγής του, κρατάει  την ίδια μυστική συνταγή, με 100% διπλή απόσταξη σε μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες, μεταφέροντας μέχρι σήμερα την αυθεντικότητα και την αξιοπιστία του. Η Ποτοποιία Αρβανίτης, μια 100% οικογενειακή, ελληνική εταιρεία, συνεχίζει  να στηρίζει τις αξίες και την ποιότητα που έκαναν  το Ούζο Πλωμαρίου πρώτο στις καρδιές των Ελλήνων.

Νίκος Καλογιάννης Πρόεδρος

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Μας τιμά ιδιαίτερα η σημαντική αυτή διάκριση για μία ακόμα χρονιά. Αποτελεί κινητήριος δύναμη η εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλουν οι πολίτες το έργο που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πανελλαδικά εδώ και 20 χρόνια, έχοντας στηρίξει 975.307 παιδιά! Παράλληλα αποτελεί και τεράστια ευθύνη απέναντι στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, ότι θα συνεχίσουμε απρόσκοπτα το έργο μας, διατηρώντας στο ακέραιο την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε σε κάθε παιδί. Η ύψιστη ηθική ικανοποίηση σε κάθε τι που κάνουμε αποτελεί πάντα «Το Χαμόγελο κάθε παιδιού» και με όραμα αυτό θα συνεχίσουμε.

Κώστας Γιαννόπουλος
Πρόεδρος Δ.Σ.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, με πάνω από 75 χρόνια δυναμικής παρουσίας στο χώρο του ελληνικού λιανεμπορίου, συνεχίζουμε και αναπτυσσόμαστε διαρκώς, παραμένοντας όμως πάντα πιστοί στις αξίες μας. Τα πάνω από 11.000 μέλη της οικογένειας ΑΒ είναι αυτοί που μας κάνουν ξεχωριστούς και που προσφέρουν καθημερινά στους πελάτες μας μία ευρεία γκάμα ποιοτικών προϊόντων με την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση. Όλοι εμείς στην ΑΒ, μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για ό,τι καλύτερο στο καθημερινό φαγητό, και αυτό είναι που μας κάνει και διακρινόμαστε! Γιατί πάνω από όλα γνωρίζουμε περισσότερο από τον καθένα τη «χαρά να δίνεις το καλύτερο»!

Λεωνίδας Βρεττάκος, COO AB Βασιλόπουλος


Roxana Popa Marketing Director –  P&G Νοτιοανατολικής Ευρώπης
Με μεγάλη χαρά ενημερωθήκαμε και φέτος για την τιμητική διάκριση έξι προϊόντων μας στο πλαίσιο του έγκυρου και καθιερωμένου πια θεσμού “Famous Brands”, ενός θεσμού με ιδιαίτερη σημασία για εμάς, καθώς αντικατοπτρίζει την αυθόρμητη επιλογή και τις αντιλήψεις των καταναλωτών. Άλλωστε, ο καταναλωτής βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο όλων μας των προσπαθειών για προϊόντα υψηλής ποιότητας, καινοτομίας και μοναδικής αξίας που εν τέλει μεταφράζεται σε αξιοπιστία και επιλογή της μάρκας. Τα Pampers, η μάρκα συνώνυμο των βρεφικών πανών, για πάνω από 50 χρόνια παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών χάρη στην αφοσίωσή της στην υγιή και χαρούμενη ανάπτυξη των μωρών μέσα από προϊόντα υψηλής καινοτομίας και αξιοπιστίας. Αξίες που οι καταναλωτές αναγνωρίζουν και εμπιστεύονται. To Pantene, χαρίζει στις γυναίκες λάμψη μέσα από την υγεία των μαλλιών τους και συνεχώς εξελίσσεται φέρνοντας πολλές φορές επανάσταση στον τρόπο περιποίησης των μαλλιών. Αντίστοιχα, το Head & Shoulders εστιάζει στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής εξασφαλίζοντας όμορφα μαλλιά χωρίς πιτυρίδα. H Always, εξασφαλίζει στις γυναίκες απόλυτη προστασία για να μπορούν να απολαμβάνουν την ζωή τους με αυτοπεποίθηση κάθε μέρα του μήνα. Ενώ, η Crest, εδώ και χρόνια φροντίζει το λαμπερό και υγιές χαμόγελο μας. Ευχαριστήσουμε θερμά τους καταναλωτές μας για την ανάδειξη όλων αυτών των προϊόντων εμπιστοσύνης σε “Famous Brands”, κάτι που μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε να βρίσκουμε τρόπους ώστε να κάνουμε την καθημερινή τους ζωή λίγο καλύτερη.

ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ
Είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε να είμαστε famous brand, όπως ακριβώς ήμασταν πριν από 65 χρόνια, όταν ξεκινήσαμε από ένα κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας ως μια από τις πρώτες εταιρείες ηλεκτρικών. Το σημαντικότερο στοιχείο που συνέβαλε στη διάκριση αυτή είναι η προσαρμοστικότητα στις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών μας, στη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας και στην εξέλιξη των καναλιών πώλησης – από απλά καταστήματα σε μία ολοκληρωμένη omni-channel αλυσίδα..
Έτσι μπορούμε υπερήφανα να στεκόμαστε «πάντα δίπλα σας».

Κώστας Σταματάκης, Chief  Marketing & Customer Officer της Κωτσόβολος- Dixons South East Europe

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Η διάκριση της Εθνικής Τράπεζας, ως κορυφαίο τραπεζικό brand για 9η συνεχή χρονιά το 2014, επιβεβαιώνει ότι το καταναλωτικό κοινό αναγνωρίζει ως ισχυρά στοιχεία της εταιρικής της εικόνας, την ηγετική της θέση στην αγορά, το κύρος και την αξιοπιστία της, την παροχή έγκυρης κι αναλυτικής ενημέρωσης για προϊόντα και υπηρεσίες, το ενδιαφέρον για προσφορά λύσεων με το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για τον πελάτη, το γεγονός ότι καθορίζει τα πρότυπα για το μέλλον του κλάδου.
Σήμερα, σε μια εποχή που η ελληνική οικονομία και κοινωνία αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα σημαντικές προκλήσεις, η Εθνική Τράπεζα βασίζεται σε ένα μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα: την παράλληλη ιστορική διαδρομή με την κοινωνία στην οποία απευθύνεται και τους διαχρονικά στενούς δεσμούς με την πελατεία της.

Ιωάννα Κατζηλιέρη, Βοηθός Γενική Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ Ομίλου

BAYER ΕΛΛΑΣ
Η Bayer Ελλάς δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και 60 χρόνια, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις που βελτιώνουν τη ζωή των Ελλήνων και τους βοηθούν να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις, ενώ παράλληλα υποστηρίζει τις ανάγκες της Ελληνικής Κοινωνίας, όπως αρμόζει σε ένα υπεύθυνο εταιρικό πολίτη! H Bayer είναι σύμβολο για την Ελληνική αγορά, μέσα από τη πλούσια γκάμα προϊόντων που διαθέτει, όπως σκευάσματα που φροντίζουν την υγεία και την ευεξία του ανθρώπου και των ζώων, αλλά και τις συνολικές λύσεις για την υγεία των φυτών και την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας τροφίμων.

Σόνια Μουσαβερέ
Communications & Training Manager

COSMOTE

Για 1ο βραβείο COSMOTE
Η 1η θέση της COSMOTE μεταξύ των παρόχων κινητής μας γεμίζει με ικανοποίηση, καθώς η διάκριση αυτή προέρχεται από τις αυθόρμητες απαντήσεις του κοινού. Επιβραβεύει την προσήλωσή μας στον πελάτη και τις ανάγκες του και παράλληλα μας ωθεί να συνεχίσουμε, με το ίδιο πάθος και την ίδια δέσμευση, να προσφέρουμε τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες, και να αλλάζουμε συνεχώς τα δεδομένα, επενδύοντας δυναμικά σε Δίκτυα Νέας Γενιάς. Πρώτοι φέραμε στους πελάτες μας ταχύτητες 4G και 4G+ κι εκείνοι μας ανταποδίδουν την πρωτιά με την επιλογή τους. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία σε όλα τα επίπεδα για να απολαμβάνουμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας.

Χάρης Κονίνης, Διευθυντής Marketing Communications Strategy Σταθερής και Κινητής


ΒMW
Μας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι το BMW Group Hellas βραβεύεται για δεύτερη συνεχή χρονιά ως η μάρκα με την καλύτερη φήμη στον κλάδο των αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Η βράβευση αυτή επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη, την αξιοπιστία και τη συναισθηματική σχέση που έχουμε με το κοινό και με τους πελάτες μας.
Αναπόσπαστο στοιχείο αυτής της σημαντικής διάκρισης είναι η στρατηγική «EfficientDynamics» του BMW Group που επικεντρώνεται στη συνεχή τεχνολογική εξέλιξη νέων και δυναμικών μοντέλων με εξαιρετικά ισχυρούς και οικολογικούς κινητήρες που δεν περιορίζουν όμως την οδηγική απόλαυση που είναι στο DNA όλων των μοντέλων BMW.

Κωνσταντίνος Διαμαντής
Υπεύθυνος Εταιρικής Επικοινωνίας
BMW Group Hellas

JOHNNIE WALKER
To Johnnie Walker είναι ένα διεθνές προϊόν, το No 1 whisky στον κόσμο, που έχει επίσης, συνδεθεί στενά με την Ελλάδα. To Johnnie Walker έχει αγαπηθεί όσο λίγα προϊόντα στη χώρα μας, τόσο ως μάρκα όσο και για τον τρόπο που επικοινωνεί με το ευρύ κοινό. Οι διαφημιστικές του καμπάνιες έχουν αφήσει εποχή και το Keep Walking έγινε σύνθημα και μίλησε για την Ελλάδα απευθύνοντας μήνυμα αισιοδοξίας μέσα από το Keep Walking Greece. Μία μοναδική διαχρονική σχέση για την οποία οι Ελληνες το αναδεικνύουν και το βραβεύουν.

Γιάννης Γιαννακόπουλος / Customer Marketing Director Diageo Hellas

ESPRESSO ILLY
Από το 1988, εισάγουμε και διακινούμε στην Ελλάδα τον espresso illy. Ένα και μοναδικό χαρμάνι αυθεντικού καφέ  espresso 100% Arabica. Δημιουργήσαμε το ισχυρότερο Δίκτυο Διανομής στον κλάδο HO.RE.CA. Αδιάλειπτα επενδύουμε σε  τεχνογνωσία , εκπαίδευση , τεχνολογία. Μεγαλύτερη αξία , οι  συνεργάτες μας. Οι πρεσβευτές της κουλτούρας και της φιλοσοφίας του espresso. Η διάκριση αυτή τιμά το έργο μας! Ευχαριστούμε τους Famous Brands, Marketing Week και Real News. 

Νιόβη Καλλέργη
Διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας
ΚΑΦΕΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.

LAY’S
H μάρκα Lay’s έχει παγκοσμίως την αποστολή να προσφέρει γευστικές στιγμές ευχαρίστησης σε μικρούς και μεγάλους μέσα από τα νόστιμα σνακς της. Με προσανατολισμό την ικανοποίηση των αναγκών του καταναλωτή, η μάρκα Lay’s φέρνει συστηματικά στην ελληνική αγορά πρωτοποριακές προϊοντικές προτάσεις. Το 2014 ήταν μία ακόμη χρονιά καινοτομίας, με το λανσάρισμα των Lay’s Xtra Waves – τα πατατάκια με το βαθύτερο κύμα που υπόσχονται τη δυνατότερη γευστική εμπειρία! Θέτοντας τον καταναλωτή στο επίκεντρο της στρατηγικής της και επενδύοντας σε καινοτόμα προϊόντα, η μάρκα Lay’s καταφέρνει να αναδεικνύεται ως μια από τις αγαπημένες μάρκες των Ελλήνων!

Μάριος Κωνσταντίνου, Commercial Director Greece Snacks & GM Cyprus

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
H εταιρεία μας, εδώ και 93 χρόνια, έχει ως αποστολή να προσφέρει προϊόντα  υψηλής ποιότητας και γεύσης, ανταποκρινόμενη  στις ανάγκες των καταναλωτών για καθημερινή, ισορροπημένη και απολαυστική διατροφή.
Υπηρετούμε με συνέπεια την αποστολή μας αυτή και με τον τρόπο αυτό οικοδομήσαμε μια δυνατή σχέση εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές μας, κατέχοντας ξεχωριστή θέση στις προτιμήσεις τους. Αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας μας και  δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο να κάνουμε την κάθε ημέρα όλων μας πιο γλυκιά, νόστιμη και διατροφικά ποιοτική.

Bάσω Ρασσιά Marketing Manager


ΒΡΕΦΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΝΟΥΝΟΥ
Για ακόμη μια χρονιά οι Βρεφικές κρέμες ΝΟΥΝΟΥ αναδείχθηκαν ως οι δημοφιλέστερες στην ελληνική αγορά, κατακτώντας την 1η θέση της κατηγορίας των παιδικών τροφών, στο θεσμό Famous Brands.
Η σημαντική αυτή διάκριση για τις Βρεφικές Κρέμες ΝΟΥΝΟΥ, έρχεται ως επιστέγασμα της διαχρονικής προτίμησης των Ελληνίδων μαμάδων στην κορυφαία ποιότητα και υψηλή διατροφική αξία της μάρκας ΝΟΥΝΟΥ. Παράγονται σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές της ΝΟΥΝΟΥ και είναι  προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας. 

Σοφία Παυλίδου, Marketing Manager

VODAFONE ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Η Vodafone έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα της και στρατηγική της επιλογή τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών της. Για το λόγο αυτό, εξελίσσει και ανανεώνει διαρκώς τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης που παρέχει, όσο και τα μέσα που διαθέτει στους πελάτες της προκειμένου να έχουν άμεση και εύκολη εξυπηρέτηση όποτε το επιθυμούν. Τα καταστήματα Vodafone έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των συνδρομητών μας αλλά και του ευρύτερου κοινού διότι αποτελούν κορυφαίο προορισμό για τις πλέον ολοκληρωμένες υπηρεσίες επικοινωνίας διαθέτοντας την κορυφαία Ομάδα Internet Vodafone

Υβέτ Κοσμετάτου
Brand, Marketing Communications & Insights Senior Manager
Vodafone Panafon ΑΕΕΤ

ΕΒΓΑ
Τα παγωτά ΕΒΓΑ εδώ και σχεδόν 80 χρόνια, είναι η αγαπημένη συνήθεια του ελληνικού καλοκαιριού. Κάθε χρόνο το ψυγείο ΕΒΓΑ αποτελεί πόλο έλξης, για μικρούς και μεγάλους, με  αγαπημένες μάρκες παγωτών, όπως τα  Scandal, Status, 4×4, Variete, Κεράσματα,  με διαχρονικές αλλά και νέες γεύσεις και πάνω απ όλα με παγωτά σταθερά υψηλής ποιότητας. Τα παγωτά ΕΒΓΑ μας χαρίζουν δροσιά, απόλαυση, γεύση από ελληνικό καλοκαίρι…. Γιατί….. από ΕΒΓΑ καλοκαίρι!

Σαγρή Παναγιώτα
Brand Development Manager ΕΒΓΑ

ΑΛΤΙΣ
Το Άλτις παραμένει για πολλά χρόνια η Νο1 επιλογή των Ελλήνων καταναλωτών, γιατί μετουσιώνει τη φροντίδα και το μεράκι των Ελλήνων παραγωγών για την ελιά και το ελαιόλαδο σε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας και ανώτερης γεύσης, που όλοι εμείς οι καταναλωτές του Αλτις μπορούμε να το εμπιστευόμαστε μέχρι την τελευταία σταγόνα.  Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε οι καταναλωτές συνεχίζουν να αγαπούν τις μάρκες που προσφέρουν αξιοπιστία, που στηρίζουν τον τόπο δίνοντας δίκαιο και σταθερό εισόδημα σε περισσότερους από 1.500Έλληνες παραγωγούς και ενισχύουν τις ορθές αγροτικές πρακτικές, ώστε το ελληνικό ελαιόλαδο να παραμένει το καλύτερο ελαιόλαδο παγκοσμίως

Ευα Γεωργακάκη
Brand Development Manager Olive Oil, Seed Oils & Cooking Fats

COCA – COLA
Πιστεύουμε πως αυτό που έχει συμβάλλει στο να κερδίσει η Coca-Cola την καρδιά των Ελλήνων ,  είναι το ότι χαρίζει στιγμές χαράς και απόλαυσης καθημερινά.
Η εξαιρετική ποιότητα και η μοναδική γεύση που έχουν αναδείξει την Coca-Cola σε κορυφαίο αναψυκτικό παγκοσμίως για περισσότερα από 128 χρόνια,  συντροφεύει το οικογενειακό τραπέζι κάθε στιγμή.
Η βράβευση αυτή μας γεμίζει χαρά και φυσικά δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε να ανταποδίδουμε την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι καταναλωτές μας έμπρακτα όλα αυτά τα χρόνια, προσφέροντας υψηλής ποιότητας προϊόντα, με σεβασμό στις ανάγκες τους.

Μάνος Ελευθερίου, Market Operations Manager Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας


ΛΟΥΜΙΔΗΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ
Το βραβείο αυτό αποτελεί μια σημαντική επιβράβευση της μάρκας Λουμίδης Παπαγάλος. Είναι μια αναγνώριση αφενός της άρρηκτης θέσης του στην ίδια την ιστορία του Ελληνικού καφέ και αφετέρου της μοναδικής σχέσης του με τους καταναλωτές σχεδόν έναν αιώνα τώρα. Μιας σχέσης που στηρίζεται στη σταθερά υψηλή ποιότητα, τη μοναδική απόλαυση αλλά και στις διαχρονικές αξίες που η μάρκα πρεσβεύει περνώντας τις από γενιά σε γενιά.

Κατερίνα Κωτσιοπούλου
Group Brand Manager | Roast & Ground Coffees Business
Nestle Hellas

JACOBS ΚΑΦΕΣ ΦΙΛΤΡΟΥ
Για ακόμα μία χρονιά ο JACOBS κερδίζει το 1ο βραβείο στην κατηγορία ΚΑΦΕΣ ΦΙΛΤΡΟΥ από τον θεσμό Famous Brands 2014. Αυτή η αναγνώριση αποτελεί σημαντική τιμή για εμάς, καθώς επιβεβαιώνει την ηγετική θέση του JACOBS στην κατηγορία του καφέ φίλτρου, αποδεικνύοντας παράλληλα πως αποτελεί αγαπημένη μάρκα των Ελλήνων καταναλωτών. Το αξεπέραστο άρωμα και η μοναδική ποιότητα του καφέ φίλτρου JACOBS, καθώς και  η ευρεία γκάμα επιλογών που καλύπτει όλες τις στιγμές της ημέρας και όλες τις προτιμήσεις συνέβαλαν τα μέγιστα στη διάκρισή μας αυτή.

Χρήστος Μηλιώνης,
Marketing Manager Coffee , Mondelez International

NESTLE ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
Η παιδική διατροφή έχει ιδιαίτερη θέση στην ιστορία της Nestle, αφού η εταιρεία ξεκίνησε την πορεία της το 1867 με τη δημιουργία της Farine Lactee, της πρώτης τροφής για βρέφη. Σήμερα στόχος μας είναι να παρέχουμε στους γονείς μια ολοκληρωμένη γκάμα βρεφικών τροφών για τη σωστή διατροφή των μωρών τους σε κάθε ηλικία. Παράλληλα φροντίζουμε για τη συνεχή βελτίωση των προϊόντων μας, ενώ ταυτόχρονα στηρίζουμε τους καταναλωτές μας με συνεχείς προωθήσεις σε αυτή την περίοδο έντονης κρίσης, καθώς γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για αυτούς να μην κάνουν συμβιβασμούς για τα παιδιά τους ειδικά σε αυτά τα στάδια ανάπτυξης.
Mata Kriki | Marketing (Liquid GUMs, IC, M&Ds) & Digital Lead NESTLE Infant Nutrition

NESCAFE
Στο ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον των τελευταίων ετών, η αγάπη των καταναλωτών και η πίστη τους στο Nescafe είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση για εμάς. Το 2014 ανανεώσαμε τη μάρκα με γνώμονα τις επιθυμίες των καταναλωτών μας: στοχευμένη επικοινωνία, επένδυση σε προσφορές και εκπτώσεις, συνεχή έρευνα και ανάπτυξη. Σκοπός μας είναι να διατηρήσουμε το επίπεδο εμπιστοσύνης των καταναλωτών μας αναζωογονώντας διαρκώς την αγάπη τους προς τη μάρκα, για να κρατήσουμε την πρώτη θέση στις καρδιές τους.

Γιάννης Μιχαλόπουλος (Group Brand Manager Nescafe)

GOODY’S
Για περισσότερα από 40 χρόνια τα Goody’s βρίσκονται στην καρδιά όλων των Ελλήνων. Γεύσεις και burgers με ξεκάθαρο γευστικό αποτύπωμα, μια άριστη εξυπηρέτηση καθώς και το πάθος μας για πρωτοπορία είναι τα στοιχεία που έχουν κάνει τα Goody’s να ξεχωρίζουν όλα αυτά τα χρόνια και μάλιστα σε μια αγορά με τεράστιο ανταγωνισμό από διεθνή και όχι μόνο brands. Μια τόσο σημαντική διάκριση μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς,  ώστε να πάμε την ιστορική αυτή μάρκα ένα βήμα πιο μπροστά!

Έλια Μπαϊμά
Μarketing Manager Goody’s

ΟΛΥΜΠΟΣ
Σταθερή και πάγια  φιλοσοφία της ΟΛΥΜΠΟΣ αποτελεί η εστίαση στην  άριστη πρώτη ύλη και στην συλλογή της, στοχεύοντας έτσι σε ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα. Κύριο μέλημα της ΟΛΥΜΠΟΣ παραμένει η  προσφορά ελληνικών προϊόντων ανώτερης ποιότητας προς τον καταναλωτή. Η εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού και η αναγνώριση της ΟΛΥΜΠΟΣ ως της μάρκας γάλακτος με την καλύτερη φήμη για 2η συνεχή χρονιά, είναι για μας μια μεγάλη δέσμευση για το μέλλον. Μια δέσμευση να συνεχίσουμε να είμαστε τόσο ευθείς, τόσο ωφέλιμοι για την Ελλάδα και τόσο απόλυτοι ως προς την ποιότητα των προϊόντων μας.

Σταμούλη Μαριάνθη
Δ/ντρια Marketing ΟΛΥΜΠΟΣ


AMITA
Η συνταγή της επιτυχίας για την Amita «καθρεφτίζει» όλες τις αξίες, που εδώ και χρόνια, πρεσβεύει η μάρκα: την Αγάπη, τη Φιλία, την Εμπιστοσύνη, την Καινοτομία, την Οικογένεια και την Ελληνικότητα, οι οποίες χτίζουν και ανανεώνουν διαρκώς τη σταθερή και ειλικρινή σχέση της με το καταναλωτικό κοινό. Η συνεχής βράβευση της Amita από τους ίδιους τους καταναλωτές τα τελευταία 7 χρόνια στα Famous Brands 2014 αποτελεί τη σημαντικότερη αναγνώριση των επιλογών της για δημιουργία νέων γεύσεων και καινοτόμων προϊόντων αλλά και ευθύνη για το μέλλον.

Καλφοπούλου Φλωρεντία Marketing Manager Amita

MISKO
Η MISKO  παραμένει σταθερά πρώτη στις καρδιές και στην προτίμηση των καταναλωτών έχοντας χτίσει μια μοναδική σχέση εμπιστοσύνης με την ελληνική οικογένεια εδώ και 88 χρόνια. Μια σχέση που επιβεβαιώνεται από γενιά σε γενιά και ισχυροποιείται μέσα από τις αξίες της μάρκας όπως η ποιότητα, η παράδοση και η καινοτομία για αγαπημένες παραδοσιακές συνταγές αλλά και για πιο σύγχρονα πιάτα της Ελληνικής κουζίνας. Έτσι και θα συνεχίσουμε! Με πάγιο γνώμονά μας το σεβασμό στον καταναλωτή και αγάπη για την Ελλάδα.

Μιχάλης Μάνθος – Marketing Manager MISKO & Bakery

AMSTEL
Τα στοιχεία που συνετέλεσαν σε αυτή την επιτυχία έχουν να κάνουν με το ολοκληρωμένο επικοινωνιακό πλάνο μας που υποστηριζόταν από ένα ισχυρό μήνυμα καμπάνιας, την καινοτομία για την ανάπτυξη νέων στιγμών κατανάλωσης μπίρας και την προσήλωσή μας στο DNA της Amstel που την έχει καθιερώσει στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών για σχεδόν 40 χρόνια. Η Amstel είναι υπερήφανη που μπορεί και εξελίσσεται διαρκώς, διατηρώντας τις αξίες της για την αγορά και τον καταναλωτή.

Harriet Bennion – Senior Brand Manager Amstel

KELLOGG’S
Από τα διαχρονικά δημητριακά Kellogg’s Corn Flakes, τα θρεπτικά Special K έως και τα αξεπέραστα Coco Pops για παιδιά, η Kellogg’s ήταν και παραμένει μια σταθερή αξία στο πρωινό τραπέζι της Eλληνικής οικογένειας.  Η διάκριση της Kellogg’s, κατακτώντας το 1ο βραβείο στην κατηγορία Δημητριακά, στα Famous Brands 2014, μας θυμίζει ότι όλα τα καλά ξεκινάνε με Κ.  Όπως επίσης ξεκινά και η ημέρα των περισσοτέρων Ελληνικών σπιτικών, με ένα νόστιμο και θρεπτικό πρωινό Kellogg’s, το οποίο υπόσχετε να αισθάνεστε εσείς και η οικογένειά σας, έτοιμοι να αρχίσετε τη μέρα σας. Αυτό είναι το πάθος μας και η υπόσχεσή μας Kellogg’s!
Ελένη Σιμοπούλου /Senior Brand Manager

ΦΑΓΕ Total
Το στραγγιστό γιαούρτι ΦΑΓΕ Total παράγεται με την αυθεντική συνταγή που χρονολογείται από το 1926, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά, μόνο με γάλα, ανθόγαλα και καλλιέργεια γιαουρτιού. Η αξεπέραστη ποιότητα, υφή και γεύση του το έχουν καταστήσει πρεσβευτή του Ελληνικού γιαουρτιού σε όλο τον κόσμο.
Εκτός των μοναδικών προϊοντικών χαρακτηριστικών του, το στραγγιστό γιαούρτι ΦΑΓΕ με συνέπεια ετών εμπνέει συνεχώς τους καταναλωτές και τους προσφέρει φρέσκιες ιδέες δημιουργώντας προϊόντα που καλύπτουν και τις πιο απαιτητικές ανάγκες τους.

Νίκος Δραμιτινός
Senior Product Manager

SKIP
“Αυτό που κάνει το Skip ξεχωριστό είναι η ικανότητα της μάρκας να αφουγκράζεται, να κατανοεί και για αυτό να μπορεί να ικανοποιεί τις ανάγκες των καταναλωτών βελτιώνοντας την καθημερινότητα τους με συνέπεια από το 1967. Στο Skip γνωρίζουμε ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών δεν είναι δεδομένη, για αυτό φροντίζουμε να βελτιώνουμε διαρκώς την ποιότητα των προϊόντων μας και να καινοτομούμε, παραμένοντας σε τιμές εναρμονισμένες με τις ανάγκες της δύσκολης εποχής που διανύουμε.”

Λαλίνα Πάνου
Brand Manager Skip Greece

SAMSUNG ELECTRONICS HELLAS
Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που μέσα από την έρευνα Famous Brands, η Samsung αναδεικνύεται ως η πιο αγαπητή μάρκα ηλεκτρονικών ειδών, Mobile Phones αλλά και Tablets για την ελληνική αγορά. Για τη Samsung προτεραιότητα αποτελεί ο καταναλωτής. Διερευνούμε τις ανάγκες του, τις προκλήσεις και τις προσδοκίες του και προσπαθούμε να τις καλύπτουμε μέσα από πλήθος καινοτόμων προϊόντων, που διευκολύνουν τη ζωή του και ανταποκρίνονται στις διαρκώς αυξανόμενες και διαφορετικές ανάγκες του. 


ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ
Ο Γρηγόρης, με την επιμονή του στις ελληνικές Ά ύλες, τις μοναδικές συνταγές του, τα προϊόντα που φρεσκοφτιάχνονται καθημερινά σε όλα τα καταστήματα, αλλά και το μοναδικό χαρμάνι Coffeeright έχει καταφέρει να κερδίσει μια θέση στην καθημερινότητα των Ελλήνων εδώ και 43 ολόκληρα χρόνια. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την προσήλωση στο όραμά του: «να προσφέρει στους πελάτες του την καλύτερη καθημερινή εμπειρία καφέ και μικρογευμάτων στον κόσμο, μέσω ενός δικτύου ικανοποιημένων συνεργατών», την σαφή στρατηγική και εμμονή στην ποιότητα, στις διαδικασίες και τις λεπτομέρειες  είναι που έχουν οδηγήσει να έχει δυναμική παρουσία και σήμερα να είναι ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα franchise στον κλάδο της γρήγορης εστίασης, με περισσότερα από 270 σημεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και η 8η μεγαλύτερη αλυσίδα στην Ευρώπη.

Βλάσσης Γεωργάτος, Διευθύνων Σύμβουλος

ΕΨΑ
Στην ΕΨΑ για πάνω από 90 χρόνια δίνουμε μεγάλη σημασία στην ποιότητα, ενώ παράλληλα προσπαθούμε να οδηγούμε τις εξελίξεις με νέα καινοτόμα προϊόντα. Πιστεύουμε ότι αυτό έχει περάσει στη συνείδηση των καταναλωτών και μας δίνει για δεύτερη χρονιά αυτό το σημαντικό βραβείο. Για πολλές δεκαετίες, επικοινωνούμε με ειλικρίνεια και ακεραιότητα χτίζοντας μια κουλτούρα ευθύνης, όχι μόνο για τα προϊόντα μας, αλλά και για τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω τους και τους ανθρώπους γύρω τους.

Μιχάλης Τσαούτος
Γενικός Διευθυντής ΕΨΑ Α.Ε

NESPRESSO
Στόχος μας στη Nespresso Hellas είναι να προσφέρουμε «την τέλεια εμπειρία καφέ» και ο τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι να κάνουμε «κάθε μέλος του Nespresso Club να νιώθει μοναδικό». Έτσι, οι καταναλωτές μας, τα μέλη που απολαμβάνουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του Nespresso Club γίνονται οι πιο ικανοί πρεσβευτές του brand μας και εκείνοι που το αναδεικνύουν ως famous brand για το 2014.

Αντώνης Αυγερόπουλος,
Γενικός Διευθυντής της Nespresso Hellas.

Εθνική Ασφαλιστική
Η διάκριση αυτή τιμά ιδιαίτερα την Εθνική Ασφαλιστική. Εδώ και χρόνια, χάρη στη βαθιά τεχνογνωσία, τα έμπειρα στελέχη, τους εξειδικευμένους ασφαλιστικούς συμβούλους και συνεργάτες μας, στεκόμαστε δίπλα σε όσους μας εμπιστεύονται. Με γνώμονα τον Άνθρωπο, συνεχίζουμε να χαράσσουμε μια πορεία βασισμένη στην αξιοπιστία, τη διαφάνεια, την καινοτομία. Χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας, προσφέροντας σύγχρονα προϊόντα και υπηρεσίες ποιότητας. Φροντίζουμε για την ασφαλιστική τους κάλυψη σε κάθε στάδιο της ζωής τους. Για εμάς, η διάκριση αυτή μετουσιώνεται σε ευθύνη και μελλοντική υπόσχεση.

Σπύρος Μαυρόγαλος Διευθύνων Σύμβουλος

PFIZER
“Η Pfizer Hellas, με  συνεχή παρουσία στην ελληνική κοινωνία εδώ και 55 χρόνια, έχει συμβάλλει σημαντικά,  μέσω της ανάπτυξης και παραγωγής καινοτόμων θεραπειών, στη βελτίωση της υγείας και στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής των Ελλήνων πολιτών. Τα τελευταία χρόνια, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία  για τον τόπο μας, θέσαμε την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας, με στόχο τη στήριξη των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε πραγματική ανάγκη. Παράλληλα, στηρίξαμε εκστρατείες ενημέρωσης του κοινού για την προώθηση του μηνύματος της πρόληψης σε θέματα υγείας, σε συνεργασία με επιστημονικούς και υγειονομικούς  φορείς.”

Δημήτρη Γκότσης, Health & Value and Corporate Affairs Director

Γιατροί Χωρίς Σύνορα
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, με γνώμονα την αμεροληψία και την ανεξαρτησία, περιθάλπουν περισσότερους από 9 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο στις πιο δύσκολες ανθρωπιστικές κρίσεις που μαίνονται στον πλανήτη. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τη δράση μας από την πρώτη στιγμή κατά του Έμπολα. Το γεγονός αυτό έχει καταχωρηθεί στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας, με περισσότερους από 200.000 δωρητές να μας υποστηρίζουν τα τελευταία 25 χρόνια της αδιάλειπτης παρουσίας μας στην Ελλάδα. Αναμφίβολα, η διάκριση αυτή αποτελεί τιμή και επιβεβαίωση των ισχυρών δεσμών που μας συνδέουν με την κοινωνία.

Χριστίνα Σαρρή, Διεύθυντρια Επικοινωνίας και Ανεύρεσης Πόρων. του Ελληνικού Τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα


Sony
H Sony διατηρεί τη μακρόχρονη παράδοσή της στην κατασκευή αξιόπιστων και καινοτόμων προϊόντων που κερδίζουν την προτίμηση των καταναλωτών. Κύριοι στόχοι της Sony παραμένουν πάντα η υψηλή ποιότητα και τεχνολογία σε συνδυασμό με την τεχνική αρτιότητα και τον καλαίσθητο σχεδιασμό. Η Sony καταφέρνει να δημιουργεί βάσει των επιθυμιών των καταναλωτών της καλύπτοντας όλες τους τις ανάγκες και προσφέροντας τις πλέον καινοτόμες λύσεις στην αγορά. Με μια ευρεία γκάμα επιτυχημένων προϊόντων, όπως για παράδειγμα οι τηλεοράσεις BRAVIA, τα προϊόντα ψηφιακής απεικόνισης Alpha, Cyber-shot & Handycam, τα προϊόντα ήχου, οι τεχνολογικά προηγμένες κονσόλες PlayStation, η Sony συντροφεύει τον καταναλωτή, χαρίζοντας ανεπανάληπτες στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας. Αξιοπιστία, διαρκής καινοτομία, δημιουργικότητα και πάνω απ’ όλα σκληρή δουλειά είναι μερικά από τα στοιχεία που συνέβαλαν στη διάκριση της Sony το 2014 με τη 2η θέση στην κατηγορία των ηλεκτρονικών συσκευών.

Γιάννη Γρατσώνη,
Country Head Hellas and Cyprus, Sony Europe Ltd

 
Ariel
Με μεγάλη χαρά ενημερωθήκαμε και φέτος για την τιμητική διάκριση έξι προϊόντων μας στο πλαίσιο του έγκυρου και καθιερωμένου πια θεσμού “Famous Brands”, ενός θεσμού με ιδιαίτερη σημασία για εμάς, καθώς αντικατοπτρίζει την αυθόρμητη επιλογή και τις αντιλήψεις των καταναλωτών. Άλλωστε, ο καταναλωτής βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο όλων μας των προσπαθειών για προϊόντα υψηλής ποιότητας, καινοτομίας και μοναδικής αξίας που εν τέλει μεταφράζεται σε αξιοπιστία και επιλογή της μάρκας. Το  Ariel, πρωτοπόρος της καινοτομίας στον κλάδο των απορρυπαντικών, αποτελεί σύμμαχο των Ελληνίδων νοικοκυρών εδώ και χρόνια, ανταποκρινόμενο στις υψηλές απαιτήσεις τους για μοναδική καθαριότητα και φροντίδα στα ρούχα. Ευχαριστήσουμε θερμά τους καταναλωτές μας για την ανάδειξη όλων αυτών των προϊόντων εμπιστοσύνης σε “Famous Brands”, κάτι που μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε να βρίσκουμε τρόπους ώστε να κάνουμε την καθημερινή τους ζωή λίγο καλύτερη. Το  Ariel, πρωτοπόρος της καινοτομίας στον κλάδο των απορρυπαντικών, αποτελεί σύμμαχο των Ελληνίδων νοικοκυρών εδώ και χρόνια, ανταποκρινόμενο στις υψηλές απαιτήσεις τους για μοναδική καθαριότητα και φροντίδα στα ρούχα.

Roxana Popa Marketing Director –  P&G Νοτιοανατολικής Ευρώπης


Αναστασιάδης Σωτήρης, Διευθυντής Marketing & Στρατηγικής Εμπορίας

Για 2ο βραβείο COSMOTE και 3ο GERMANOS για ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ
Μπαίνοντας κανείς σε ένα κατάστημα του Ομίλου ΟΤΕ, καταλαβαίνει αμέσως πως η εμπειρία εξυπηρέτησης του πελάτη αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα. Το εκτεταμένο δίκτυό μας και οι άνθρωποί μας, αποτελούν έναν ζωντανό οργανισμό, ο οποίος εξελίσσεται συνεχώς, παράλληλα με τις ανάγκες των πελατών. Οι διακρίσεις αυτές για τα brands της COSMOTE και της ΓΕΡΜΑΝΟΣ, έρχονται μέσα σε δύσκολους καιρούς και μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε με την ίδια αφοσίωση να βρισκόμαστε δίπλα στους πελάτες μας, που μας τιμούν καθημερινά με την εμπιστοσύνη τους.

Αλέξανδρος Ντάβος, Διευθυντής Retail Marketing Αγορών και διακίνησης εμπορευμάτων Σταθερής και Κινητής

ΓΙΩΤΗΣ
Οι λόγοι που οδήγησαν στη σημαντική αυτή διάκριση της ΓΙΩΤΗΣ, σε ένα θεσμό όπως τα Famous Brands και σε μια τόσο ευαίσθητη κατηγορία όπως οι Παιδικές Τροφές, είναι αυτοί που διατηρούν, εδώ και 85 χρόνια, την ηγετική θέση μας στην αγορά, ως μιας ελληνικής εταιρείας που στηρίζει με διαχρονική συνέπεια την ελληνική οικογένεια: ο σεβασμός στον καταναλωτή, που εκφράζεται με κορυφαία ποιότητα –από την πρώτη ύλη έως τη συσκευασία- η δημιουργία νέων κωδικών σε όλες τις κατηγορίες που καλύπτουν σύγχρονες καταναλωτικές ανάγκες, καθώς και η επένδυση, μεταξύ άλλων, στην ανταγωνιστική προώθηση των προϊόντων μας.

Ιωάννα Καπαϊτζή
Διευθύντρια Μάρκετινγκ

APPLE
“Το iPhone έχει αλλάξει εντελώς τον τρόπο που χρησιμοποιούμε σήμερα το κινητό μας τηλέφωνο, μετασχηματίζοντας τον τρόπο που επικοινωνούμε, ενημερωνόμαστε και αλληλεπιδρούμε. Τα νέα μοντέλα iPhone 6 & iPhone 6 Plus έχουν γίνει ιδιαίτερα αγαπητά στο κοινό γιατί δεν είναι απλά μεγαλύτερα αλλά είναι και καλύτερα από κάθε άποψη.  Είναι σημαντικά πιο λεπτά, πιο ισχυρά κι όμως εξοικονομούν απίστευτη ενέργεια. Με λεία μεταλλική επιφάνεια, η οποία ενώνεται ομαλά με τη νέα οθόνη Retina HD, το υλικό και το λογισμικό εναρμονίζονται απόλυτα, δημιουργώντας μια νέα γενιά iPhone που είναι καλύτερα σε κάθε διάσταση.”

Efi Kontouli
Marketing Manager


Γάλα ΔΕΛΤΑ
Πάνω από 60 χρόνια τώρα, το Φρέσκο γάλα ΔΕΛΤΑ σταθερά προσφέρει στους Έλληνες καταναλωτές ότι πιο πολύτιμο και αγνό μας δίνει η Ελληνική Φύση, και είναι σταθερά πρώτο σε μερίδιο αγοράς. Η συλλογή του γίνεται καθημερινά από 1.000 επιλεγμένες φάρμες σε όλη την Ελλάδα, ενώ η αγαπημένη γεύση και η κορυφαία ποιότητά του διασφαλίζεται μέσω 20.000 ελέγχων καθημερινά, σε όλα τα στάδια προσεκτικής συλλογής και μεταφοράς του γάλακτος από τη φάρμα στο ψυγείο.  Έτσι κάθε σταγόνα φρέσκου γάλακτος ΔΕΛΤΑ φτάνει στα ποτήρια των καταναλωτών μας εγγυημένη, γεμάτη φρεσκάδα και με όλα τα μοναδικά θρεπτικά συστατικά του φρέσκου γάλακτος.
   
Τίνα Εξάρχου
Marketing Manager  
Γάλα & Φρέσκα Γαλακτοκομικά Προϊόντα 
ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε.

Life
Το Life, η μάρκα που δημιούργησε την κατηγορία φρέσκου χυμού στην Ελλάδα, με ηγετική θέση στην κατηγορία, για περισσότερα από 25 χρόνια παραμένει μια από τις πιο αγαπημένες μάρκες των καταναλωτών! Η επιτυχία του Life στηρίζεται στις 2 βασικές προτεραιότητές του: στην προσεκτική επιλογή της Α’ ύλης και στη διαχείρισή της με φροντίδα και σεβασμό ώστε να διατηρούνται τα θρεπτικά συστατικά και η γεύση των φρούτων, και στην εστίαση στην καινοτομία, καθώς παρουσιάζει συνεχώς νέα και πρωτοπόρα προϊόντα σε μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς και οφέλη με προστιθέμενη αξία για τους καταναλωτές!

Ιωάννα Μαυριανού
Marketing Manager  

Mercedes-Benz
Η Mercedes-Benz ως εφευρέτης του αυτοκινήτου δεν σταμάτησε ποτέ από το 1886 να πρωτοπορεί και να εξελίσσεται.
Σήμερα, έχοντας πάνω από 25 μοντέλα στη γκάμα της, τα οποία καλύπτουν κάθε ανάγκη και επιθυμία σε όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων, συνεχίζει να οδηγεί τις εξελίξεις στο χώρο της αυτοκίνησης στους τομείς της ποιότητας, της ασφάλειας, της αξιοπιστίας και της διαχρονικότητας.
Για ακόμη μία χρονιά, τα αποτελέσματα του θεσμού των Famous Brands μας κάνουν ιδιαίτερα υπερήφανους και μας δίνουν σημαντικό κίνητρο για να συνεχίσουμε να ηγούμαστε της premium κατηγορίας στη χώρα μας.

Παναγιώτης Ριτσώνης,
Marketing & Communication Senior Manager Mercedes-Benz Ελλάς. Α.Ε.Ε.

JACOBS 2ο βραβείο στην κατηγορία ΣΤΙΓΜΙΑΙΟΣ ΚΑΦΕΣ
Η βράβευση από τον θεσμό των Famous Brands Awards 2014 με το 2ο βραβείο στην κατηγορία ΣΤΙΓΜΙΑΙΟΣ ΚΑΦΕΣ αποτελεί σημαντική τιμή για εμάς, καθώς αποδεικνύει πως ο JACOBS είναι μία αγαπημένη μάρκα των Ελλήνων καταναλωτών.
Στην διάκρισή του JACOBS συνέβαλε πρωτίστως η μοναδική ποιότητα του στιγμιαίου καφέ JACOBS, καθώς και η προβολή του brand JACOBS ως τον ειδικό στην παρασκευή ζεστών και παγωμένων ροφημάτων μέσα από δημιουργικές πρωτοβουλίες που φέρνουν τον JACOBS στο επίκεντρο της επικαιρότητας.

Χρήστος Μηλιώνης,
Marketing Manager Coffee , Mondelez International


ΑΛΛΑΤΙΝΗ
Η Αλλατίνη, μια αμιγώς Ελληνική και ιστορική μάρκα, προσφέρει καινοτόμα και ποιοτικά προϊόντα για περισσότερο από 45 χρόνια. Ένα από τα πιο αγαπημένα σήματα με προϊόντα για όλη την οικογένεια, που επιβραβεύεται από τους καταναλωτές για ακόμα μία φορά με το βραβείο χρυσής φήμης 2014. Η Αλλατίνη είναι η πρώτη μάρκα που έφερε τα συσκευασμένα μπισκότα και το συσκευασμένο αλεύρι σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Από τότε μέχρι σήμερα, η οικογένεια προϊόντων με την υπογραφή της Αλλατίνη μεγαλώνει συνεχώς, προσφέροντας ποικιλία επιλογών για εμάς και τους αγαπημένους μας.

Νίκος Ασημακόπουλος,
Marketing Manager Elite & Allatini


BARILLA 2ο βραβείο στην κατηγορία ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Τα ζυμαρικά Barilla είναι ο αδιαμφισβήτητος πρεσβευτής της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας σε όλο τον κόσμο. Αυτό ακριβώς αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν και οι καταναλωτές στην Ελλάδα. Η αυθεντικότητα για την Barilla είναι οικογενειακή υπόθεση! Τα ζυμαρικά μας φτιάχνονται από το 1877 με την ίδια συνταγή της οικογένειας Barilla: το καλύτερο σιτάρι, νερό και πολύ μεράκι. Εκεί κρύβεται το μυστικό της επιτυχίας τους. Ένας μοναδικός συνδυασμός παράδοσης, ποιότητας και αξιοπιστίας που προσφέρει την ευκαιρία για δημιουργία γευστικών πιάτων αυθεντικής ιταλικής κουζίνας.

Γιάννης Μιαούλης
Υπεύθυνος προϊόντων Barilla
 
ΕΛΑΙΣ
Η ΕΛΑΙΣ είναι μια εταιρία με παρουσία μεγαλύτερη από 90 χρόνια στην παραγωγή τροφίμων και έχει βαθιά γνώση των διατροφικών συνηθειών των Ελλήνων. Σε μια δύσκολη οικονομική εποχή, η ΕΛΑΙΣ ανταποκρίθηκε ακόμα μια φορά στις νέες ανάγκες, πιστή πάντα στις αξίες της. Οι καταναλωτές αγκάλιασαν τα προϊόντα ΕΛΑΙΣ γιατί συνδυάζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ποιότητα και την οικονομία. Άλλωστε, η ΕΛΑΙΣ σφραγίζει πάντα την ποιότητα, όπως λέει και το ιστορικό μα διαχρονικό σλόγκαν!

Ευα Γεωργακάκη
Brand Development Manager Olive Oil, Seed Oils & Cooking Fats

Vodafone 2ο βραβείο ΠΑΡΟΧΟΙ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ
Η Vodafone οδηγεί τις εξελίξεις στην ελληνική αγορά των  τηλεπικοινωνιών, όχι μόνο επειδή επενδύει σημαντικά ποσά στη χώρα και στις υποδομές της και συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου στο χώρο, αλλά κυρίως επειδή καινοτομεί εισάγοντας υπηρεσίες και προϊόντα  που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των πελατών μας, ιδιωτών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων.
Με άξονα τον ευρύτερο στρατηγικό μας σχεδιασμό να παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες, λαμβάνουμε όλες τις εκείνες πρωτοβουλίες που θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν τη Vodafone στην κορυφαία επιλογή για προϊόντα και υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες επικοινωνίας.

Υβέτ Κοσμετάτου
Brand, Marketing Communications & Insights Senior Manager
Vodafone Panafon ΑΕΕΤ

LACTA
Η Lacta, η πιο δημοφιλής σοκολάτας γάλακτος, κατέχει μία μοναδική θέση στο μυαλό και στην καρδιά των Ελλήνων καταναλωτών ως ‘το πιο γλυκό κομμάτι της ζωής τους’. Εκπληρώνοντας το όραμά της να είναι πάντα ένα ‘love brand’, η Lacta αποτελεί σύμβολο αγάπης τα τελευταία 25 χρόνια. Η δυνατή σχέση που έχει χτίσει η μάρκα με τους καταναλωτές, η διεθνώς αναγνωρισμένη και βραβευμένη above the line δραστηριοποίηση και η καινοτομία των προϊόντων επιβεβαιώνουν τη διάκριση της Lacta ως ‘Famous Brand 2014’.

Ηλέκτρα Παπαναστασίου
Senior Brand Manager Lacta

ULTREX
Η βάση για υγιή μαλλιά χωρίς πιτυρίδα είναι η υγιής επιδερμίδα. Για το λόγο αυτό, το ULTREX εστιάζει όχι μόνο στη φροντίδα των μαλλιών, αλλά και της επιδερμίδας της κεφαλής, ώστε να εξασφαλίσει υγιή, λαμπερά μαλλιά χωρίς πιτυρίδα. Με στόχο να ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς , το ULTREX  παραμένει πιστό στην υπόσχεσή του ‘ΠΙΤΥΡΙΔΑ ΤΕΛΟΣ’ και κατακτά για ακόμα μία χρονιά την κορυφή στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Νίκη Σαραντίδη
Brand Manager ULTREX

AIM
Για περισσότερα από 40 χρόνια η ΑΙΜ έχει αγκαλιάσει την ελληνική οικογένεια, έχοντας σαν αποστολή της να εκπαιδεύσει μεγάλους και μικρούς στις σωστές συνήθειες στοματικής υγιεινής: βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα,  πρωί και βράδυ, για 2 λεπτά & αλλαγή της οδοντόβουρτσας κάθε 3 μήνες! Η ΑΙΜ προσφέρει καινοτομικά προϊόντα που ανταποκρίνονται στις διαρκώς εξελισσόμενες τάσεις και προτιμήσεις των καταναλωτών, γεγονός που την έχει βοηθήσει να οικοδομήσει μια μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους.

Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος
Brand Manager AIM


Stolichnaya Premium Vodka
Τα στοιχεία που συνέβαλαν στη σημαντική αυτή διάκριση είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος και η ιστορία του από τις αρχές του 20ου αιώνα καθώς και η συνέπεια στις διαφημιστικές καμπάνιες και τις ενέργειες σε επίπεδο BTL. Η εταιρία Β.Σ Καρούλιας   έχει την εμπειρία να αναδεικνύει και να εξελίσσει προιόντα στην Ελληνική αγορά σε όλα τα κανάλια διανομής της χώρας με ένα άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό που αναγνωρίζει τις ανάγκες της αγοράς και στοχεύει στη κάλυψη των αναγκών της. Η Stolichnaya Premium Vodka με τις ιδιαίτερα επιτυχημένες ενέργειες της έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να γίνει η Νο 1 Vodka στη συνείδηση του καταναλωτή και θα συνεχίσει με την ίδια στρατηγική να υποστηρίζει με συνέπεια την αυθεντικότητα της και την απαράμιλλη ποιότητα της.

Dimitris Andreou
Brand Manager

HEINEKEN
Η Heineken είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες μπίρες παγκοσμίως μα πάνω από όλα είναι αυτή που όλοι μας αποκαλούμε χαρακτηριστικά «Πράσινη». Επειδή η αισιοδοξία είναι στο DNA μας λανσάραμε την χρονιά που πέρασε μια μοναδική καμπάνια σκεπτόμενοι απλά «Γίνεται». Αλλάξαμε το όνομά μας σε «Πράσινη» όπως ακριβώς μας αποκαλείτε όλοι εσείς. Ζήσαμε την «Πράσινη εμπειρία» τόσο μέσα από το UEFA Champions League, που υποστηρίζουμε την τελευταία δεκαετία, όσο και μέσα από ολοκληρωμένες εμπειρίες όπως το City Ride. Μοναδικές ενέργειες, ξεχωριστές συνεργασίες, με καινοτόμα start-ups, μας κάνουν να αισθανόμαστε υπερήφανοι και αισιόδοξοι για το μέλλον.

Παναγιώτα Τεμπελοπούλου
Brand Manager Heineken

ΟΥΖΟ 12
Κυρίως πιστεύουμε πως είναι η ίδια η «Μάρκα» : το Ούζο 12 που χρόνια τώρα χτίζει μια σχέση με τον καταναλωτή, μια σχέση που δεν έχει ποτέ ξεθωριάσει!
Πάντα σε συνδυασμό με την απαράμιλλη ποιότητα, τη γεύση και φυσικά την Ιστορία του Ούζου 12. Η «αυθεντική Πολίτικη συνταγή» και το πέρασμα της μέσα στον χρόνο από το 1880 μέχρι σήμερα, μεταφέρει από γενιά σε γενιά αυτή τη μοναδικότητα και το μεράκι για ένα Ούζο που αγαπούσαν, αγαπούν και θα αγαπούν όλοι οι Έλληνες.

Μάγδα Βαρδαξή
Brand Manager Ούζο 12
ΑΜΒΥΞ ΑΕ

Douwe Egberts- Καφές Φίλτρου
Κάθε φλιτζάνι καφέ φίλτρου Douwe Egberts αναδύει το πλούσιο άρωμα και τη μοναδική γεύση του. Η μακρόχρονη ιστορία του Douwe Egberts ξεκίνησε το 1753 με επιτυχία, μεταφέροντας στο πέρασμα των αιώνων, τη γευστική υπεροχή, την τεχνογνωσία  και την εμπειρία της παρασκευής ποιοτικού καφέ. Σήμερα, με μία ευρεία ποικιλία προϊόντων (ισορροπημένης έντασης, με γεύσεις αλλά και σε πρωτοποριακή συσκευασία Anvar που αιχμαλωτίζει τα αρώματα του) γίνεται ο ιδανικός καφές για κάθε στιγμή της ημέρας, γνωρίζοντας  μεγάλη  επιτυχία  στην ελληνική αγορά.

Χριστίνα Βουρεξάκη (Brand Manager R&G Coffee)

Bravo ελληνικός καφές
Ο καλός ελληνικός καφές χρειάζεται αγάπη, μεράκι και γνώση. Συστατικά που εμπεριέχει η ιστορία του καφέ Bravo, που ξεκινά από το 1926, που έως και σήμερα χαράζει την δική του πορεία παραμένοντας πιστός στις αξίες του με γνώμονα την ποιότητα. Η στρατηγική του ελληνικού καφέ Bravo, που αναζητά να επιβραβεύσει εκείνους που μένουν πιστοί στον εαυτό τους και εκείνους που αναζητούν έμπνευση για να αλλάξουν τον κόσμο γύρω τους, αναδείχτηκε μέσω της νέας δυναμικής και ολοκληρωμένης επικοινωνιακής καμπάνιας. Ο Bravo, ως συνειδητή επιλογή με αυθεντικό χαρακτήρα, επιβραβεύει εκείνους που ακολουθούν το δικό τους μονοπάτι και ξεχωρίζει στις προτιμήσεις του κοινού.

Χριστίνα Βουρεξάκη (Brand Manager R&G Coffee)

LIBERO
Η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει ότι η Libero κατέχει μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των Ελλήνων καταναλωτών, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.
Η επικέντρωσή της Libero στην υψηλή ποιότητα και καινοτομία των προϊόντων της, αλλά και οι προσφορές της μάρκας με ανταγωνιστικές τιμές βοήθησαν στο χτίσιμο αυτής της σταθερής σχέσης εμπιστοσύνης με το κοινό.  H Libero συνεχώς αναπτύσσεται και αυτό επιτυγχάνεται από την συνεχή γνώση που αποκτάται «διαβάζοντας» τις ανάγκες των καταναλωτών της. Για αυτό λοιπόν προτρέπουμε όλους τους καταναλωτές  μας να συνεχίζουν να αναγνωρίζουν την μάρκα ως μία από τις καλύτερες στην Ελληνική αγορά και να αγαπούν την κάθε στιγμή με τα παιδιά τους και την οικογένειά τους.

Μαρία Σαμπανίδου / Brand Manager Baby (Libero)


ALGIDA
Ποια στοιχεία πιστεύετε ότι συνέβαλαν στην τόσο σημαντική αυτή διάκριση;

Η Algida είναι μια εταιρεία με μακρά παρουσία στην ελληνική αγορά, αφού για περισσότερο από 30 χρόνια ξεχωρίζει με το πάθος της για ασύγκριτη ποιότητα και κορυφαίες πρώτες ύλες σε κάθε ένα παγωτό ξεχωριστά που παράγει. Είναι μια εταιρεία που συνεχώς ανανεώνεται, κυρίως μέσα από τις καινοτόμες μάρκες που διαθέτει, όπως Magic, Cornetto, & Carte D’Or και τα νέα παγωτά που λανσάρει κάθε χρόνο, τα οποία και ξεχωρίζουν για τις ιδιαίτερες και διαφορετικές γεύσεις τους.

Christina Giapitzaki
Algida Impulse & Visibility Manager

NIVEA
Για ακόμη μία χρονιά, η διάκριση της NIVEA στις κορυφαίες μάρκες καλλυντικών αποδεικνύει την ουσιαστική και βαθιά σχέση που έχει αναπτύξει με τον Έλληνα καταναλωτή. Μία σχέση εμπιστοσύνης, η οποία βασίζεται στις αξίες της μάρκας και στη φιλοσοφία της να περιποιείται και να φροντίζει κάθε είδους επιδερμίδα.
Με ιστορία που μετρά περισσότερα από 100 χρόνια, η NIVEA εξελίσσεται διαρκώς και πρωτοπορεί στην περιποίηση της επιδερμίδας, παρουσιάζοντας καινοτόμα και υψηλής ποιότητας καλλυντικά προϊόντα. Στο επίκεντρο βρίσκονται πάντα ο καταναλωτής και η κάλυψη των αναγκών του, με αποτέλεσμα η NIVEA να αποτελεί  μία από τις πλέον αγαπημένες μάρκες της αγοράς.

Maria Mazaraki
Local Marketing Coordinator

EveryDay
Τα προϊόντα γυναικείας υγιεινής EveryDay έχουν ως βασικό συστατικό την καινοτομία. Η σερβιέτα EveryDay Sensitive ήταν η πρώτη «Sensitive» σερβιέτα παγκοσμίως, με ειδικό υφασμάτινο κάλυμμα, εξασφαλίζοντας σίγουρη προστασία, χωρίς ερεθισμούς. Τα σερβιετάκια EveryDay All-Cotton είναι τα μόνα με 100% βαμβακερό κάλυμμα, για μοναδικά φιλικό άγγιγμα στο δέρμα. Επιπλέον, άριστη ποιότητα, πρωτοποριακός σχεδιασμός, καινοτομίες, μεγέθη που δεν υπάρχουν στον ανταγωνισμό … είναι μερικά ακόμα από τα στοιχεία που συνέβαλαν στην επιτυχία του brand που απολαμβάνει σήμερα ηγετικές θέσεις και υψηλό loyalty.

Τμήμα Μάρκετινγκ
ΜΕΓΑ Α.Ε.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Ελπίζουμε πως οι πελάτες μας, που μας τίμησαν με την προτίμησή τους, το έκαναν επειδή αισθάνονται δίπλα μας ασφάλεια και σταθερότητα. Επειδή βλέπουν στην καθημερινή επικοινωνία μας σοβαρότητα, νέα τραπεζική αντίληψη, που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής, ειλικρινή προσπάθεια να τους βοηθήσουμε μέσα από τον ρόλο που μας αναλογεί και επειδή παρέχουμε τις λύσεις που χρειάζονται. Η Τράπεζα Πειραιώς έχει διαχρονικά κάποιες αξίες που προσπαθεί να υπηρετεί μέσα από κάθε σημείο επαφής της μάρκας με τον πελάτη, που είναι και η προτεραιότητα. Ευχαριστούμε θερμά.

Marketing και Επικοινωνία Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς

Δημητριακά πρωινού της Nestle
«Τα δημητριακά πρωινού της Nestle έχουν αποδεδειγμένα κερδίσει την καρδιά των ελλήνων καταναλωτών και μία θέση στο καθημερινό πρωινό της ελληνικής οικογένειας. Ακολουθώντας τον σύγχρονο τρόπο ζωής, έχουμε επενδύσει συστηματικά στο υψηλής διατροφικής αξίας προφίλ των μαρκών μας, με ιδιαίτερη έμφαση στην παιδική μας σειρά. Ταυτόχρονα στην γκάμα μας περιλαμβάνουμε τα πλέον αγαπημένα brands για κάθε ηλικία, με κυριότερο τοFitness που από μόνο του καταλαμβάνει την τρίτη θέση σε όλη την έρευνα, αν και από μόνο του δεν είναι ξεχωριστή εταιρεία!»

Τσακίρης Chips
Τα Τσακίρης Chips  εδώ και 60 χρόνια είναι τα αγαπημένα πατατάκια των Ελλήνων. Τα διαλεχτά υλικά, η απαράμιλλη ποιότητα και οι απολαυστικές γεύσεις που προσφέρουν, έχουν  κερδίσει την προτίμηση των καταναλωτών. Παράλληλα, η στενή συνεργασία με Έλληνες παραγωγούς στηρίζει την τοπική κοινωνία και έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ελληνικών προϊόντων, όπως οι βραβευμένες «Γεύσεις από Ελλάδα».
Τα τελευταία χρόνια, δίνεται  ιδιαίτερη έμφαση στην εξέλιξη και στην καινοτομία της μάρκας, με τους καταναλωτές να πρωταγωνιστούν στη δημιουργία νέων προϊόντων. Με τον τρόπο αυτό, αποκτάμε καλύτερη γνώση των επιθυμιών και των αναγκών τους και προσφέρουμε, ξεχωριστά  προϊόντα  για  στην ελληνική αγορά όπως τα Τσακίρης Μισά Μισά και το  πολύ πρόσφατο Τσακίρης Τρυπάτο.


Novartis
Στη Novartis προσυπογράφουμε το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην υγεία, καλύπτοντας ανεκπλήρωτες θεραπευτικές ανάγκες. Επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας αποτελούν οι ασθενείς και αποστολή μας είναι να βελτιώνουμε το επίπεδο υγείας τους με σύμμαχο την καινοτομία. Αναπτύσσουμε πρωτοποριακά σκευάσματα, πιστοί στη δέσμευσή μας να διευρύνουμε τις θεραπευτικές επιλογές που βελτιώνουν τη συμμόρφωση και βοηθούν στην πρόβλεψη της ατομικής ανταπόκρισης στη θεραπεία.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε επίσης στην εφαρμογή Προγραμμάτων Εταιρικής Υπευθυνότητας που συμβάλλουν ενεργά στην επίλυση προβλημάτων της κοινωνίας. Η διάκριση αυτή που βασίζεται στην αυθόρμητη απάντηση του κοινού, επιβραβεύει τη συνεχή επιδίωξή μας να ανταποκρινόμαστε στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των συνανθρώπων μας και όλοι εμείς στη Novartis είμαστε ευγνώμονες για αυτή την αναγνώριση.

Riccardo Canevari
Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος  Novartis Hellas (Country President & General Manager)

LENOVO
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το κοινό που κατέταξε στην πολύ τιμητική 3η θέση ανάμεσα από όλες τις μάρκες της αγοράς, στην κατηγορία ΣΥΣΚΕΥΕΣ TABLETS, στα Famous Brands 2014. Οι επικεντρωμένες και συνεχείς προσπάθειές μας για καινοτομία και ανάπτυξη καθώς και η τοποθέτηση των καταναλωτών στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας, θεωρούμε ότι είναι τα βασικά στοιχεία που συνέβαλαν σε αυτή τη διάκριση. Το βραβείο αυτό αποτελεί για εμάς δέσμευση να συνεχίσουμε να είμαστε leaders στο χώρο της τεχνολογίας και να παρέχουμε στους καταναλωτές τις πιο εξειδικευμένες λύσεις για οποιαδήποτε ανάγκη τους.

Μιχάλης Οικονομάκης, Γενικός Διευθυντής Lenovo Ελλάδος & Κύπρου

ΟΥΖΟ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ
Η εταιρεία Βαρβαγιάννη ξεκίνησε το 1860 στο γραφικό Πλωμάρι της Λέσβου από τον Ευστάθιο Ι. Βαρβαγιάννη. 154 χρόνια από την ίδρυση της μέχρι σήμερα, η οικογενειακή εταιρεία Βαρβαγιάννη παράγει μόνο ούζο εξ αποστάξεως 100% , με επιλογή πρώτων υλών και διατηρώντας ιδιόκτητα χωράφια με γλυκάνισο στο Λισβόρι της Λέσβου. Η εταιρεία Βαρβαγιάννη παράγει ένα καθαρό προϊόν χωρίς απλοποιήσεις και εκπτώσεις στην ποιότητα για τους λάτρεις της παράδοσης και της γεύσης. Είναι τιμή και ιδιαίτερη χαρά, η προτίμηση του κόσμου στο ούζο μας, ακόμη και στις κρίσιμες εποχές που ζούμε. Η επιλογή αυτή δηλώνει την εκτίμηση και υποστήριξη σε ελληνικά-οικογενειακά προϊόντα με ποιότητα και σεβασμό στην παράδοση.

Με εκτίμηση

Για την Ι.Βαρβαγιάννης ΕΠΕ
Ευστάθιος Ι.Βαρβαγιάννης

Ουζούνογλου
Παρόλα αυτά, όπως έχω αναφερθεί και παλιότερα, η ανάδειξη της μάρκας μας στην κατηγορία Ελληνικός καφές στα FAMOUS BRANDS 2014 είναι μία ιδιαίτερα σημαντική διάκριση για εμάς.
Θεωρούμε ότι η  φιλοσοφία της εταιρείας  Ουζούνογλου η οποία συνοψίζεται:
– στην βαθιά γνώση κάθε λεπτομέρειας από την επιλογή του καφέ στην
αποθήκευση και την επεξεργασία του,
– στην απόλυτη ποιότητα, στην πρώτη ύλη, αλλά και σε κάθε στάδιο διαδικασίας είναι αυτή που συνέβαλε στην διάκριση της μάρκας μας. Οι ίδιοι οι καταναλωτές μας καθημερινά μας αποδεικνύουν με την πιστότητά τους, ότι το μεράκι και το πάθος μας για την δημιουργία ενός ποιοτικού ελληνικού καφέ αναγνωρίζονται. Το σημαντικότερο για εμάς είναι το χαμόγελο των καταναλωτών μας και η συνεχής ικανοποίησή τους. Ως τέταρτη σε σειρά γενεά της οικογένειας Ουζούνογλου ευελπιστούμε στην ανάπτυξη της εταιρείας μας σε όλη την Ελλάδα βασισμένοι πάντα στη φιλοσοφία του ιδρυτή μας ότι:  ¨Μόνο ο καλύτερος καφές αξίζει στους πελάτες μας¨. Σας ευχαριστώ πολύ.

Με εκτίμηση,

Για την ¨ΥΙΟΙ Γ. ΟΥΖΟΥΝΟΓΛΟΥ ΑΒΕΕ¨,
Άννα Συμεών Ουζούνογλου Διευθ. Σύμβουλος


ΛΟΥΞ
Πιστή στις αρχές της ποιότητας, της αγνότητας και της αξιοπιστίας που τη διακρίνουν από το 1950, η Λουξ έχει διατηρήσει αναλλοίωτη την αυθεντική παραδοσιακή συνταγή, προσφέροντας γεύσεις ξεχωριστές, φυσικές και με έντονη γεύση Ελλάδας. Χάρη στην επιτυχημένη διοίκηση της εταιρείας και των ορθών αποφάσεων που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια, ειδικότερα στην στρατηγική μάρκετινγκ και πωλήσεων, καταφέρνει να κερδίζει συνεχώς μερίδια αγοράς από κορυφαίους παίκτες του κλάδου. Η Λουξ θα συνεχίσει την πετυχημένη πορεία της με τις ίδιες σταθερές αξίες: την γεύση, την ποιότητα και το σεβασμό στον καταναλωτή.

Πλάτων Μαρλαφέκας
Αντιπρόεδρος και επικεφαλής μαρκετιγκ της Λούξ

ActionAid
«Η εμπιστοσύνη των χιλιάδων υποστηρικτών μας που βλέπουν τις αλλαγές που φέρνει η στήριξή τους. Και ο τρόπος που δουλεύουμε: Στην ActionAid βλέπουμε την φτώχεια σαν μια αδικία. Γι’ αυτό κάνουμε τους φτωχότερους ανθρώπους του κόσμου συνεργάτες μας στην αντιμετώπιση των αιτιών της φτώχειας και της αδικίας που την προκαλεί. Όπου δουλεύουμε ενθαρρύνουμε τους κατοίκους να χρησιμοποιήσουν τις δικές τους δυνάμεις στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Γιατί έτσι έρχεται η αληθινή αλλαγή: στις οικογένειες, στις κοινότητες, σε ολόκληρες κοινωνίες. Τι άλλο μας κάνει διαφορετικούς και πολύ περήφανους; Ότι δεν επιβάλλουμε ποτέ λύσεις εκεί που δουλεύουμε. Δουλεύουμε με πολύ μεγάλο σεβασμό μαζί με τους κατοίκους σε όσα εκείνοι αναγνωρίζουν ως ανάγκες.  Και δουλεύουμε μαζί τους με στόχο όταν αποχωρήσουμε από την περιοχή οι κάτοικοι να στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις. Στοχεύουμε στη μακροπρόθεσμη αλλαγή και αυτό μας διαφοροποιεί από πολλές άλλες οργανώσεις.»

Χαρά Τασόγλου, Head of Communications ActionAid Hellas

ING
35 χρόνια στην Ελλάδα, στην ING παρέχουμε ασφαλιστικές και επενδυτικές υπηρεσίες, έχοντας τον πελάτη στο επίκεντρο της στρατηγικής μας. Με περί τους 1.100 Ασφαλιστικούς Συμβούλους, που βρίσκονται δίπλα στους πελάτες μας με επαγγελματισμό και άριστη εξυπηρέτηση, με μία ξεκάθαρη επικοινωνιακή στρατηγική που βασίζεται στη φιλοσοφία «Live Well» που προάγει τον αθλητισμό, την πρόληψη, την καλή υγεία κι επενδύοντας στα social media, η ING μιλάει στις καρδιές των ανθρώπων. Επιλέγουμε να συνδεόμαστε με ξεχωριστά events για χιλιάδες ανθρώπους, υπό το πρίσμα πάντα της φιλοσοφίας «Live Well», όπως το ετήσιο «ING Live Well event», το «Spetses mini Marathon», το «Athens Santa Run» και το «Μέγας Αλέξανδρος», με στόχο να δώσουμε το κίνητρο σε όσους συμμετέχουν να φροντίσουν για την υγεία τους. Με χαρά διαπιστώνουμε ότι οι προσπάθειές μας αναγνωρίζονται και επιβραβεύονται.  Το 2015 έπεται συνέχεια, αφού βρίσκεται σε εξέλιξη το rebranding μας σε NN Hellas. Ευχόμαστε και του χρόνου, το νέο πλέον brand μας να αναδειχθεί και πάλι ένα Famous Brand.

Karina Pereira- Customer Strategy & Innovation,
Marketing Dept Head at ING

Head & Shoulders  & CREST
Με μεγάλη χαρά ενημερωθήκαμε και φέτος για την τιμητική διάκριση έξι προϊόντων μας στο πλαίσιο του έγκυρου και καθιερωμένου πια θεσμού “Famous Brands”, ενός θεσμού με ιδιαίτερη σημασία για εμάς, καθώς αντικατοπτρίζει την αυθόρμητη επιλογή και τις αντιλήψεις των καταναλωτών. Άλλωστε, ο καταναλωτής βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο όλων μας των προσπαθειών για προϊόντα υψηλής ποιότητας, καινοτομίας και μοναδικής αξίας που εν τέλει μεταφράζεται σε αξιοπιστία και επιλογή της μάρκας. To Pantene, χαρίζει στις γυναίκες λάμψη μέσα από την υγεία των μαλλιών τους και συνεχώς εξελίσσεται φέρνοντας πολλές φορές επανάσταση στον τρόπο περιποίησης των μαλλιών. Αντίστοιχα, το Head & Shoulders εστιάζει στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής εξασφαλίζοντας όμορφα μαλλιά χωρίς πιτυρίδα.
Ενώ, η Crest, εδώ και χρόνια φροντίζει το λαμπερό και υγιές χαμόγελο μας.

Roxana Popa Marketing Director –  P&G Νοτιοανατολικής Ευρώπης

LG
Σε μία ιδιαίτερα απαιτητική χρονιά, είμαστε υπερήφανοι για την αναγνώριση της LG ως ένα από τα κορυφαία ελληνικά brands στην ετήσια έρευνα Famous Brands 2014. Η διάκριση αυτή έχει μεγάλη σημασία για εμάς και μας δίνει ακόμα περισσότερη δύναμη να συνεχίσουμε την πορεία μας ακόμη πιο δυναμικά καθώς επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν οι Έλληνες καταναλωτές στην μάρκα μας και αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο ώστε να εξελισσόμαστε διαρκώς, σε όλα τα επίπεδα.
Ως εταιρεία επενδύουμε στο μέλλον και σε αυτά που θέλουμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές, χτίζοντας μία σχέση μαζί τους βασισμένη στην αξιοπιστία και στην εμπιστοσύνη. Η LG Ελλάδας τα τελευταία 12 χρόνια προσφέρει στους έλληνες καταναλωτές μέσα από τα προϊόντα και τις λύσεις της προηγμένη τεχνολογία, άψογο σχεδιασμό και ασύγκριτα τεχνικά χαρακτηριστικά. Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, αυτό που παραμένει σταθερό στην LG είναι η πίστη ότι οι άνθρωποι είναι πιο σημαντικοί από την τεχνολογία.  Σκοπός της εταιρείας μας είναι όχι μόνο να προσφέρει προηγμένα τεχνολογικά προϊόντα και να πρωτοπορεί στην καινοτομία αλλά μέσα από αυτή να συμβάλλει για μια καλύτερη ζωή!»

Τζώρτζια Σταυροπούλου, Corporate & BUs Marketing Manager, LG Eletronics Ελλάς


HAIG
Το HAIG είναι το αγαπημένο whisky των ανθρώπων που απολαμβάνουν τη βραδινή διασκέδαση και ψάχνουν κάτι ξεχωριστό. Είναι το whisky εκείνο που  λάτρεψαν οι bartenders και σαν ένα καλά φυλαγμένο μυστικό το εκμυστηρεύθηκαν στους καλούς τους φίλους μπροστά από τη μπάρα. Ετσι το HAIG έγινε το whisky της παρέας που ξέρει γιατί το επιλέγει. Η γεύση του είναι χαρακτηριστική, δεν μοιάζει με καμμία άλλη. Αυτές οι παρέες έκαναν το HAIG το αγαπημένο whisky της βραδινής κατανάλωσης και όχι τυχαία.

Γιάννη Γιαννακόπουλου / Customer Marketing Director Diageo Hellas

SMIRNOFF
Η SMIRNOFF είναι το συνώνυμο της vodka. Ένα διεθνές προϊόν με απαράμιλλη και αδιαπραγμάτευτη ποιότητα, αφού παράγεται μετά από τριπλή απόσταξη και 10 φορές φιλτράρισμα. Μία vodka πολυδιάστατη με εξαιρετική καθαρότητα και απαλότητα, με διαφορετικές και επιτυχημένες εκφάνσεις – Smirnoff Red, Smirnoff North, Smirnoff Ice. Η Smirnoff είναι μια vodka που σέβεται τον καταναλωτή της και του προσφέρει ιδιαίτερη γεύση και προσωπικότητα.

Γιάννη Γιαννακόπουλου / Customer Marketing Director Diageo Hellas

Για 2ο βραβείο COSMOTE και 3ο GERMANOS για ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ
Μπαίνοντας κανείς σε ένα κατάστημα του Ομίλου ΟΤΕ, καταλαβαίνει αμέσως πως η εμπειρία εξυπηρέτησης του πελάτη αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα. Το εκτεταμένο δίκτυό μας και οι άνθρωποί μας, αποτελούν έναν ζωντανό οργανισμό, ο οποίος εξελίσσεται συνεχώς, παράλληλα με τις ανάγκες των πελατών. Οι διακρίσεις αυτές για τα brands της COSMOTE και της ΓΕΡΜΑΝΟΣ, έρχονται μέσα σε δύσκολους καιρούς και μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε με την ίδια αφοσίωση να βρισκόμαστε δίπλα στους πελάτες μας, που μας τιμούν καθημερινά με την εμπιστοσύνη τους.

Αλέξανδρος Ντάβος,
Διευθυντής Retail Marketing Αγορών και διακίνησης εμπορευμάτων Σταθερής και Κινητής

PUMA
Πίσω από τη διάκριση αυτή, η οποία μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους, βρίσκεται η ιστορία και η παράδοση της μάρκας. Από την ίδρυσή της το 1948, η PUMA ανέπτυξε καινοτόμα προϊόντα στο χώρο του αθλητισμού, για τους μεγαλύτερους αθλητές και ομάδες στην ιστορία. Από το ποδόσφαιρο και τη Formula 1 μέχρι το στίβο, οι αθλητές που εμπιστεύονται την PUMA κάνουν παγκόσμια ρεκόρ, κερδίζουν μετάλλια, και δημιουργούν στιγμές μοναδικές. Αυτοί οι εντυπωσιακοί συνδυασμοί παικτών και ομάδων είναι οι πρεσβευτές των προϊόντων της PUMA οι οποίοι ενσαρκώνουν τη δυναμική και το χαρακτήρα πίσω από το brand. Usain Bolt, Mario Balotelli, Lewis Hamilton, Marco Reus, Sergio Aguero, Cesc Fabregas, είναι κάποιοι από τους πρωταθλητές που μας οδηγούν μπροστά. Και μαζί τους, οδηγούμε τον κόσμο του αθλητισμού μπροστά. Ως Επίσημος Διανομέας της PUMA στην Ελλάδα από τα μέσα του 2013, η Sportswind έχει επαναλανσάρει το brand, μέσω μιας νέας επικοινωνιακής στρατηγικής σε 3 πυλώνες: Το 2014 θεσπίσαμε τους αγώνες City Runs με φιλανθρωπικό σκοπό, εστιάσαμε στα παιδιά και είχαμε δυναμική παρουσία στα αθλητικά δρώμενα σε όλη τη χώρα.

Daphne Kalou
Director of Marketing & Communications

Toyota
«Η Τoyota, αναδεικνύεται συνεχώς ως η μεγαλύτερη παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία με κορυφαία προϊόντα και καινοτόμες τεχνολογίες, ενώ  η Toyota Eλλάς διαθέτει στη χώρα μας τα αξιόπιστα μοντέλα της μάρκας διατηρώντας επί σειρά δεκαετιών την πρώτη θέση στην προτίμηση των καταναλωτών. H Toyota διαθέτει μια μεγάλη γκάμα μοντέλων, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των καταναλωτών, σε κάθε κατηγορία, με νέες ανανεωμένες εκδόσεις και ποικιλία πρωτοποριακών κινητήρων.   Χαρακτηριστικό παράδειγμα τεχνολογικής καινοτομίας είναι η υβριδική τεχνολογία, μέσω της οποίας, η ΤΟΥΟΤΑ πρώτη εξέλιξε και εφαρμόζει συνεχώς στα νέα μοντέλα της, σε κάθε κατηγορία. H ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς και οι Εξουσιοδοτημένοι Έμποροι της αντιμετωπίζουν με ευαισθησία και υπευθυνότητα τους έλληνες καταναλωτές και ξεπερνούν δυναμικά κάθε πρόκληση προκύψει, με αποτέλεσμα να αναδεικνύουν συνεχώς τη μάρκα στην κορυφή.   Εξ’ άλλου η δέσμευση της εταιρείας για την απόλυτη εξυπηρέτησή των πελατών της, παραμένει να είναι ο κυριότερος λόγος που υπαγορεύει τόσο η φιλοσοφία της, όσο και του καθένα εργαζόμενου στην ΤΟΥΟΤΑ, ξεχωριστά.»

Ελεάννα Βήττα,
Marketing Director


7DAYS
3o Βραβείο στην κατηγορία ΜΠΙΣΚΟΤΑ & ΚΡΟΥΑΣΑΝ, Το 7DAYS κυκλοφορεί  στην Ελλάδα για περισσότερα από 25 χρόνια και  είναι από τις πιο γνωστές μάρκες, καθώς αναφέρεται στις 3 πρώτες θέσεις, στην ερώτηση ‘’ποιες μάρκες σνακ γνωρίζετε;’’.  Είναι η μάρκα ορόσημο, που σύστησε το συσκευασμένο κρουασάν στο κοινό. Σήμερα καταγράφεται ως η  «Πλατφόρμα» πολλαπλών προϊόντων, με κοινό γνώρισμα το αλεύρι, υπογράφοντας μεγάλες κατηγορίες, όπως croissants, τσουρέκια, cakes αλλά και bake rolls, pizzeti, Φρυγανιές. Η υψηλή ποιότητα,  η συνεχής διαφημιστική υποστήριξη,  αλλά και η ανανέωση της γκάμας με πολύ σημαντικές καινοτομίες, είναι το τρίπτυχο επιτυχίας του 7DAYS. Σύμφωνα με τους καταναλωτές, το 7DAYS σήμερα είναι συνώνυμο με το κύρος, την ποιότητα, εμπιστοσύνη, διαχρονικότητα

Ειρήνη Χανιαδάκη,
Διευθύντρια Marketing Ελλάδος, Chipita AE

Γιαούρτι ΔΕΛΤΑ
H ΔΕΛΤΑ, με διαφοροποιημένα προϊόντα στην κατηγορία του γιαουρτιού απαράμιλλης ποιότητας που καλύπτουν όλες τις ανάγκες των καταναλωτών καταφέρνει να παραμένει σταθερά στη 2η θέση σε επίπεδο μεριδίου αγοράς. Η ηγετική θέση στις κατηγορίες των παιδικών γιαουρτιών  και των γιαουρτιών με φρούτα και δημητριακά αλλά και η ενδυνάμωση της θέσης στην κατηγορία του στραγγιστού επιτεύχθηκαν και διατηρούνται χάρη στην προσήλωση της εταιρίας στα υψηλά ποιοτικά στάνταρντ αλλά και μέσα από μοναδικές καινοτομίες για την ελληνική αγορά.

Αναστασιάδης Σωτήρης,
Διευθυντής Marketing & Στρατηγικής Εμπορίας 

Γάλατα ΝΟΥΝΟΥ
Τα γάλατα ΝΟΥΝΟΥ, με 85 χρόνια παρουσίας στον ελληνικό χώρο, «έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές», αποτελώντας  αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής διατροφής της ελληνικής οικογένειας. Η αγάπη και η εμπιστοσύνη με την οποία οι Έλληνες αγκαλιάζουν τα γάλατα ΝΟΥΝΟΥ, επιβεβαιώνουν την υψηλή ποιότητα και την διατροφική αξία που με συνέπεια προσφέρει το ΝΟΥΝΟΥ σε ολόκληρη την οικογένεια για δεκαετίες, φέρνοντας τα γάλατα ΝΟΥΝΟΥ και ΝΟΥΝΟΥ Family σταθερά στην πρώτη θέση, τόσο στη αγορά των συμπυκνωμένων γαλάτων όσο και των γαλάτων υψηλής παστερίωσης. Η εμπιστοσύνη και η προτίμηση του καταναλωτή επιβεβαιώνεται από τον διεθνώς καταξιωμένο θεσμό Famous Brands που διοργανώνεται για 9η χρονιά στην Ελλάδα, κατατάσσοντας το ΝΟΥΝΟΥ μεταξύ των κορυφαίων επιλογών του καταναλωτή, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από έρευνα γνώμης των ίδιων των καταναλωτών.

ΕΛΕΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ
MARKETING MANAGER

Nutricia
H Nutricia κέρδισε το τρίτο βραβείο στην κατηγορία παιδικών τροφών στο θεσμό FAMOUS BRANDS AWARDS 2014. Για περισσότερο από έναν αιώνα το όνομα Nutricia είναι συνώνυμο της βρεφικής και νηπιακής διατροφής. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται πάνω από 85 χρόνια εισάγοντας όλες τις μεγάλες καινοτομίες της κατηγορίας. Η Nutricia έχει μία πλήρη σειρά βρεφικών και νηπιακών γαλάτων και κρεμών. Οι κρέμες Nutricia διακρίνονται για την επιστημονική τους σύνθεση. Είναι εμπλουτισμένες με βιταμίνες, σίδηρο και ασβέστιο, περιέχουν γάλα 2ης βρεφικής ηλικίας ενώ έχουν τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Τέλος, οι κρέμες Nutricia, λόγω του Prοnutra Vi+ που περιέχουν, συμβάλλουν φυσικά σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

Νίκη Μπαλφούσια
Marketing Manager Nutricia

FIX Hellas
«Είναι ιδιαίτερη χαρά και ταυτόχρονα υπερηφάνεια για εμάς το γεγονός, ότι οι καταναλωτές, για ακόμη μία χρονιά, εκδηλώνουν την προτίμησή τους στο προϊόν μας, αποδεικνύοντας ότι η FIX Hellas έχει επάξια κερδίσει σημαντική θέση ως συνειδητή πλέον καταναλωτική επιλογή, σε μια αγορά όπου ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα έντονος. Η εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού μας δίνει ακόμη περισσότερη ώθηση να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την προσφορά προϊόντων υψηλής που με τα γευστικά και ποιοτικά τους χαρακτηριστικά, όχι μόνο ανταποκρίνονται στις πραγματικές καταναλωτικές ανάγκες αλλά και συμβάλλουν στην περαιτέρω εξέλιξη του κλάδου μας».

κα Μαρία Παναγιωτοπούλου
Trade Marketing Manager


Σοκολάτα Παυλίδης
Ο Παυλίδης είναι ο πρώτος που παρασκεύασε σοκολάτα στην Ελλάδα πριν από 160 χρόνια και έχει γίνει συνώνυμο με τη σοκολάτα στην Ελλάδα λόγω των πολύ αγαπημένων brands που έχει στο portfolio του (Υγείας, Merenda, Γεμιστές, Κουβερτούρα κτλ). Η αδιάλειπτη παρουσία στην αγορά από το 1841, τα αγαπημένα brands, η ανάπτυξη προϊόντων και η ολοκληρωμένη επικοινωνιακή υποστήριξη καθώς επίσης και η μεγάλη αναγνωρισιμότητα από τους καταναλωτές, επιβεβαιώνουν τη σημαντική αυτή διάκριση.

Έφη Νικολαίδου
Senior Brand Manager Chocolate

1. Douwe Egberts- Στιγμιαίο Καφέ
Πάνω από 250 χρόνια εμπειρίας και παράδοσης στην παραγωγή καφέ, προσφέρουν στον Douwe Egberts τον ξεχωριστό του χαρακτήρα. Μοναδικός στιγμιαίος καφές από χαρμάνια εξαιρετικής ποιότητας με υπέροχο άρωμα, μοναδική γεύση και εξαιρετική ποιότητα. Το  χαρακτηριστικό γυάλινο βαζάκι του Douwe Egberts με τους  κρυσταλλικούς κόκκους καφέ, μέσα από το  ισορροπημένο μείγμα μάρκετινγκ και το εκτεταμένο πλάνο γευστικών δοκιμών που εφάρμοσε η Bravo Greece, επιβραβεύτηκε από ένα μεγάλο αριθμό ελληνικών νοικοκυριών που έγιναν λάτρεις του Douwe Egberts.

Ζέτα Νικολάου
Brand Manager- Douwe Egberts Instant & Capsules

ESTEE LAUDER
Ως γνήσια και δυναμική ηγέτιδα, η Estee ίδρυσε την εταιρία της το 1946, με  όραμα να προσφέρει το καλύτερο σε όποιον αγγίζει και με ακλόνητη πεποίθηση ότι  « Κάθε γυναίκα μπορεί να είναι όμορφη. ”  Η Estee Lauder απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες, κάθε ηλικίας και εθνικότητας και τις εμπνέει να αναδεικνύουν τη δική τους μοναδική ομορφιά χάρη στα καινοτόμα και τεχνολογικά προηγμένα προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς. Η επιτυχία της μάρκας, εδώ και 60 χρόνια, εναπόκειται στη δέσμευση τήρησης ενός συνόλου σταθερών αρχών και αξιών καθώς και στο πάθος προς την καινοτομία και την τελειότητα.

Κατερίνα Γκαμηλιάρη
Brand Manager Estee Lauder

Babyline Sensitive
Οι βρεφικές πάνες Babylino Sensitive κερδίζουν όλο και περισσότερο την προτίμηση των καταναλωτών σε Ελλάδα και εξωτερικό – επιτυχία που οφείλεται κυρίως στο ότι προσφέρουν πολλά παραπάνω από το βασικό προ-απαιτούμενο: την απορροφητικότητα. Έτσι, εκτός από εξαιρετικά απορροφητικές (κατατάσσονται στο top ranking – CLASS A), προσφέρουν πιστοποιημένη φιλικότητα  προς το ευαίσθητο βρεφικό δέρμα. Συγκεκριμένα, τα Babylino Sensitive διαθέτουν τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-tex standard 100 για πλήρη απουσία βλαβερών ουσιών. Αποτελούν μια ακόμα καινοτομία της 100% ελληνικής εταιρείας ΜΕΓΑ Α.Ε.

Τμήμα Μάρκετινγκ
ΜΕΓΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε.

Δημητριακά πρωινού της Nestle
«Τα δημητριακά πρωινού της Nestle έχουν αποδεδειγμένα κερδίσει την καρδιά των ελλήνων καταναλωτών και μία θέση στο καθημερινό πρωινό της ελληνικής οικογένειας. Ακολουθώντας τον σύγχρονο τρόπο ζωής, έχουμε επενδύσει συστηματικά στο υψηλής διατροφικής αξίας προφίλ των μαρκών μας, με ιδιαίτερη έμφαση στην παιδική μας σειρά. Ταυτόχρονα στην γκάμα μας περιλαμβάνουμε τα πλέον αγαπημένα brands για κάθε ηλικία, με κυριότερο τοFitness που από μόνο του καταλαμβάνει την τρίτη θέση σε όλη την έρευνα, αν και από μόνο του δεν είναι ξεχωριστή εταιρεία!»