Οι ευθύνες της πλατφόρμας για την κατάσταση σε print και digital media
Δεν μάσησε τα λόγια της η Campbell Brown, Head Of Global News Partnerships της Facebook, σε εισήγησή της στο American Magazine Media Conference.

Μιλώντας σε μια αίθουσα γεμάτη επαγγελματίες του print, δήλωσε ότι το Facebook δεν μπορεί να είναι η μόνη λύση για τα προβλήματά τους, καθώς πρόκειται για ένα εγγενώς διαρκώς μεταβαλλόμενο Μέσο. Σε μία εποχή που πολλές από τις εταιρείες στις οποίες μίλησε η Brown απειλούνται με αφανισμό και εξαρτώνται από την πλατφόρμα της για traffic, η Facebook ανακοίνωσε ότι η πώληση διαφήμισης ανήλθε σε 16,6 δισ. δολάρια.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία έχει δεχθεί κριτική για το ότι ενθάρρυνε οργανισμούς media να επενδύσουν στη βεντάλια υπηρεσιών της χωρίς, ωστόσο, αξιόλογα οφέλη, ενώ οι συνεχείς παρεμβάσεις στον αλγόριθμο του News Feed έχουν προκαλέσει επίσης τη δυσφορία των publishers. Η Brown ανέλαβε ένα μερίδιο ευθύνης, ανέδειξε ωστόσο τα στοιχεία που αποσκοπούν στη στήριξή τους, ενώ δήλωσε ότι η πλατφόρμα θα αναπτύξει βελτιωμένα metrics για να βοηθήσει τους οργανισμούς media να έχουν καλύτερα insights για το κοινό τους.

Επίσης, το κοινωνικό δίκτυο έχει δεσμεύσει 300 εκατ. δολάρια για να ενισχύσει την τοπική δημοσιογραφία και media projects τα επόμενα 3 χρόνια, ενώ η Brown αναφέρθηκε και στην οικονομική στήριξη που έχει προσφέρει η Facebook σε μεγάλους ομίλους ΜΜΕ για να δημιουργήσουν εκπομπές για το Watch, τον ανταγωνιστή του YouTube video, μεταξύ αυτών και τα CNN, Fox News και ABC News.
(Πηγή: Adage)