Η Facebook ανακοίνωσε ότι έχει δαπανήσει περισσότερα από 13 δισ. δολάρια στον τομέα της ασφάλειας από τις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ μέχρι σήμερα και ότι πλέον απασχολεί 40.000 υπαλλήλους σε αυτό το αντικείμενο. Τα στοιχεία αυτά – τα οποία αποσκοπούν να δείξουν πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει η εταιρεία τα θέματα ασφάλειας – δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη σε blog post.

Αφορμή ήταν σειρά δημοσιευμάτων στη Wall Street Journal, που βασίστηκαν σε έγγραφα που έχουν διαρρεύσει αναφορικά με τις μεγάλες επενδύσεις και τις προσπάθειες του Facebook να καταπολεμήσει σοβαρά ζητήματα, όπως η παραπληροφόρηση για τον Covid-19 και το trafficking. Τα έγγραφα έδειξαν ότι οι εσωτερικοί ερευνητές του Facebook εντόπισαν συχνά σοβαρά προβλήματα με ακατάλληλο περιεχόμενο ή συμπεριφορά χρηστών στις υπηρεσίες της εταιρείας, αλλά το Facebook σε τακτική βάση δεν καταφέρνει να τα επιλύσει.

Στο blog post, η εταιρεία αναφέρθηκε γενικά στις επικρίσεις, χωρίς να κάνει αναφορά στη συγκεκριμένη εφημερίδα και επεσήμανε ότι ενισχύει τις προσπάθειές της στην αντιμετώπιση του προβλήματος. (Πηγή: AdAge)