Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων αναμένεται να αυξηθούν τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με την τελευταία έκδοση της έρευνας EY Mobility Consumer Index (MCI), σε πάνω από 9.000 καταναλωτών από 13 χώρες.

Το 41% των ερωτηθέντων οι οποίοι σχεδιάζουν να αγοράσουν καινούριο αυτοκίνητο τον επόμενο χρόνο, ανέφεραν ότι αυτό θα είναι ηλεκτρικό -μία αύξηση 11% σε σχέση με τα ευρήματα του Νοεμβρίου 2020- ενώ 77% των ιδιοκτητών EV, δήλωσαν ότι το επόμενο όχημά τους θα είναι και πάλι ηλεκτρικό. Συνολικά, 50% αναμένουν ότι θα αγοράσουν αυτοκίνητο (ηλεκτρικό ή με κινητήρα εσωτερικής καύσης), καταγράφοντας αύξηση 17% σε σχέση με τον περασμένο Νοέμβριο, με το 65% εξ αυτών να δηλώνουν ότι θα προβούν σε αγορά μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Ο Γιάννης Πιέρρος, Εταίρος του Τμήματος Ελεγκτικών Υπηρεσιών της EY Ελλάδος και Επικεφαλής Τομέα Αυτοκινητοβιομηχανίας και Μεταφορών της EY Ελλάδος και EY Κεντρικής, Ανατολικής, Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (CESA), δήλωσε: «Είναι πλέον σαφές ότι η πανδημία έχει περαιτέρω ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής».