Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα στις μετακινήσεις λογαριασμών

Κατ’ αρχάς, οι πελάτες που συνιστούν εταιρείες του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, είναι υποχρεωμένες να προχωρήσουν σε νέες συνεργασίες. Ήδη η Εθνική Τράπεζα αλλά και ο ΟΠΑΠ, προχωρούν σε απευθείας πληρωμές των Μέσων, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για προκήρυξη spec από τον ΟΠΑΠ μέσα στον Αύγουστο.

Η Procter & Gamble Hellas αναφέρει ότι βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με τα κεντρικά του ομίλου Publicis, ότι σαφώς θα κάνει ό, τι χρειάζεται για να μην υπάρξουν εκκρεμότητες και ότι μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια απόφαση για το μέλλον της συνεργασίας. Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Wind, της οποίας η Leo Burnett χειρίζεται το δημιουργικό μέρος του λογαριασμού, διευκρινίζει επίσης ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει κάποια μεταβολή στη συνεργασία, ενώ το ίδιο επεσήμανε και η Βερόπουλος.

Όσον αφορά στην Elbisco, οι πληροφορίες του Daily Fax λένε ότι ο λογαριασμός της Αλλατίνη που χειρίζεται η Leo Burnett ενδέχεται να μετακινηθεί, εάν τα προβλήματα με την τελευταία εμφανιστούν ανυπέρβλητα. Στο roster της Elbisco ανήκει και η BBDO Athens, ωστόσο δεν θα πρέπει να αποκλεισθεί κανένα ενδεχόμενο. Και η Media Markt όμως, βρίσκεται σε επικοινωνία με τα κεντρικά της στη Γερμανία και αναμένει κατευθύνσεις.

Σοβαρό ζήτημα φαίνεται τέλος να έχει προκύψει με το λογαριασμό της Samsung Hellas, εταιρείας που πρόσφατα λανσαρίστηκε αυτόνομη στην ελληνική αγορά και ο διαφημιστικός της λογαριασμός είναι αρκετά μεγάλος.

Στην περίπτωση αυτή, δεν μπορεί να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο ο λογαριασμός να μετακινηθεί στην Publicis, υπό αυστηρές όμως προϋποθέσεις που θέτει η Samsung. Στις 6 Ιουλίου δε, το Daily Fax δημοσίευσε την είδηση για τη μετακίνηση του λογαριασμού της IKEA, από την Leo Burnett στην Olympic DDB, από την 1η Αυγούστου. Στο πελατολόγιο της Leo Burnett βρίσκονται επίσης εταιρείες όπως Ferrero, Fiat, Mythos κ.α.