Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑ ΑΠΟΨΗ
“The minority is sometimes right; the majority always wrong.” – George Bernard Shaw
“Wrong does not cease to be wrong because the majority share in it.” – Leo Tolstoy
“The fact that an opinion has been widely held is no evidence whatever that it is not utterly absurd; indeed in view of the silliness of the majority of mankind, a widely spread belief is more likely to be foolish than sensible.” – Bertrand Russell
«Κάποιοι» έχουν διαφορετική άποψη από αυτούς, που θεωρούν ότι η πλειοψηφούσα άποψη είναι πάντα ορθή και «ιερό θέσφατο»!

ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ… ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!
Οι φυλακισμένοι δημοτικοί υπάλληλοι, Σάββας Σαλτουρίδης και Ιωακείμ Μάνος, που έχουν καταδικαστεί σε ισόβια και 17 χρόνια κάθειρξης αντίστοιχα για τη δολοφονία του Τριαντάφυλλου Κακούδη, δεν έχουν απολυθεί ακόμη, επειδή το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο δεν έχει ακόμη συνεδριάσει και συνεχίζουν να παίρνουν το 50% του μισθού τους στη φυλακή. Μέχρι σήμερα, η ελληνική πρακτική ήταν: «Κλέβετε και μην πληρώνετε» Τώρα έγινε: «Σκοτώνετε και σας πληρώνουμε»!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ  Ή ΤΑΚΤΙΚΙΣΜΟΣ;
Το «αριστερό αγόρι» δείχνει σημάδια πολιτικής ενηλικίωσης. Δεν μπορώ να ξέρω ακόμη, αν οι πρόσφατες κινήσεις και οι λόγοι του, εντός και εκτός συνόρων, αποτελούν ευκαιριακό τακτικισμό ή συνειδητοποιημένη αλλαγή στάσης.
Αν συμβαίνει το δεύτερο κι αν καταφέρει να πειθαρχήσει ή να απομονώσει τις ακραίες κι έξαλλες συνιστώσες του, μπορεί η χώρα να αποκτήσει ένα σοβαρό πολιτικό πόλο.

ΣΥΡΙΖΑ – ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 1-0
Την πρώτη μεγάλη, περηφανή νίκη του κατήγαγε ο ΣΥΡΙΖΑ, εναντίον των επενδύσεων! Η Eldorado Gold, με επίσημη ανακοίνωσή της, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Ελλάδα, αν δεν διαμορφωθεί καθαρό επενδυτικό περιβάλλον. Έτσι, το ελληνικό χρυσάφι της Χαλκιδικής και της Θράκης κινδυνεύει για άλλη μια φορά να μείνει ανεκμετάλλευτο, όπως ακριβώς συνέβη και με την TVX, που μετά από 15 χρόνια ταλαιπωρίας αποσύρθηκε. Φαντάζομαι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγουν σαμπάνιες, επειδή κατάφεραν να στερήσουν τις τοπικές κοινωνίες από μερικές χιλιάδες θέσεις εργασίας και τον Προϋπολογισμό από εκατομμύρια εσόδων!

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ
Ανεξάρτητα από τις όποιες μεγάλες, διαχρονικές ευθύνες των κυπριακών ηγεσιών, είναι γεγονός ότι η Ελλάδα έβαλε τρεις φορές τη Μεγαλόνησο σε δραματικές περιπέτειες! Η πρώτη, γεννήτρα και των επόμενων δυο, ήταν όταν ανακίνησε το θέμα της Ένωσης ο Αλ. Παπάγος, που οδήγησε σε παραίτηση τον Σπύρο Μαρκεζίνη, επειδή ο Άγγλος Πρέσβης του είχε πει, πως αν προχωρήσει η Ελλάδα σ’ αυτή την απαίτηση, η Αγγλία θα έβαζε στο παιχνίδι την Τουρκία, όπως κι έκανε!

Αν ο Στρατάρχης Αλ. Παπάγος και Πρωθυπουργός τότε, δεν είχε εμμείνει στην πατριωτική μεν αλλά ουτοπιστική, όπως αποδείχθηκε, διεκδίκηση της Ένωσης, το πιθανότερο είναι ότι η Κύπρος θα ήταν σήμερα μια ευημερούσα, ευτυχής ανεξάρτητη δημοκρατία, κάτω από την αιγίδα του Ηνωμένου Βασιλείου και δεν θα είχαν αιμορραγήσει επί 60 χρόνια Ελλάδα και Κύπρος και σε ανθρώπινες ζωές και σε ανυπολόγιστους πόρους! Η δεύτερη ήταν ο «προδοτικός» χειρισμός του Δικτάτορα Δημήτρη Ιωαννίδη, που κατέληξε στην κατοχή της Βόρειας Κύπρου από την Τουρκία. Και η τρίτη, που οδήγησε στη σημερινή τραγική κρίση της Κύπρου, ήταν τα τοξικά ομόλογα των ελληνικών τραπεζών.

ΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ
Γράφω αυτό τα σχόλιο τις πρώτες ώρες, μετά την τελική συμφωνία του Eurogroup με την Κύπρο. Μια Συμφωνία επαχθέστερη από αυτή, που με ηρωικό θυμικό, αλλά επιπόλαιο τρόπο, απέρριψε η Κυπριακή Βουλή. Τσίπρες, Θεοδωράκηδες και Καμμένοι, έσπευσαν τότε να επαινέσουν το «υπερήφανο, πατριωτικό ΟΧΙ» της Κύπρου, καταγγέλλοντας το «δοσιλογικό, προδοτικό ΝΑΙ» των ελληνικών κυβερνήσεων. Αν περίμενα να ακούσω τώρα ρητή τη συγγνώμη των εμπόρων του πατριωτικού λαϊκισμού, για την ανιστόρητη και παταγωδώς διαψευσθείσα θέση τους, θα ήμουν τουλάχιστον αφελής, γιατί οι συνεργαζόμενοι με «διαβόλους», έχουν ήδη πουλήσει την ψυχή τους σ’ αυτούς, για μια καρέκλα!

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ!
Ζητούνται επειγόντως ηγέτες, για να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των 27 Κρατών-Μελών της. Απαραίτητα προσόντα: 1. Να έχουν μείνει άνεργοι και να έχουν πεινάσει τα παιδιά τους 2. Να μην έχουν εγκεφαλικούς κάλους 3. Να διαθέτουν κοινή, κοινότατη λογική 4. Να ξέρουν ότι οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί κι ότι οι αριθμοί σκοτώνουν ανθρώπους 5. Να παίζουν παιχνίδια στον υπολογιστή τους κι όχι με τους λαούς 6. Να έχουν παντελή έλλειψη αυτοκρατορικών φιλοδοξιών 7. Να έχουν αυτιά που ακούνε και μάτια που βλέπουν 8. Να έχουν φιλότιμο, αντί για καταθέσεις 9. Να είναι ΗΓΕΤΕΣ κι όχι κνώδαλα. Προσφέρεται μισθός ανειδίκευτου εργάτη για 24ωρη εργασία!