Στα European Excellence Awards

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα, το καινοτόμο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» αναδείχθηκε πρώτο στην κατηγορία «Εθνικές και Τοπικές καμπάνιες Επικοινωνίας», σε ένα διαγωνισμό, όπου συμμετείχαν 1.400 ευρωπαϊκές υποψηφιότητες συνολικά, σε 58 κατηγορίες.

Όπως είναι γνωστό, μέσα από το εν λόγω πρόγραμμα, που υλοποιείται από το 2006, στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Ελλήνων σχετικά με την υπάρχουσα κατάσταση αλλά και με τρόπους εύκολους και καθημερινούς για τη σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων. Με άξονα το σύνθημα «Νοιάσου για το Νερό» και με ποικίλα και ενδιαφέροντα επικοινωνιακά εργαλεία, υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 2 εκατ. Έλληνες έχουν γίνει αποδέκτες του μηνύματος ορθολογικής χρήσης του νερού.

Στις επικοινωνιακές δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνονται καμπάνια επικοινωνίας, στα ηλεκτρονικά και στα έντυπα μέσα, καμπάνια ενημέρωσης σε συνεργαζόμενους φορείς, ενώσεις και οργανισμούς καθώς και χρήση του διαδικτύου. Κατά τη διάρκεια του 2010 πραγματοποιήθηκαν καινοτόμες ενέργειες όπως η υλοποίηση διαγωνισμού comics για νέους δημιουργούς 22 έως 30 ετών.