Δυναμικό "παρών" της ελληνικής γραφιστικής κοινότητας

Στη λαμπερή και φιλόξενη κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Απριλίου η τελετή απονομής των ΕΒΓΕ 2012. Μια βραδιά με πολύ ταλέντο, κέφι, πολλές και πολύ καλές δουλειές, που μέσα στο κλίμα της περιρρέουσας κατήφειας, γέμισε τους παρευρισκόμενους με αισιοδοξία για την ελληνική δημιουργική κοινότητα. Τα ΕΒΓΕ διοργανώθηκαν φέτος για ενδέκατη συνεχή χρονιά και αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά έπειτα από τρία χρόνια και κόντρα στην ισχύουσα κατάσταση, υπήρξε αύξηση στον αριθμό των υποβληθέντων έργων.

Το «παρών» έδωσαν γι’ άλλη μια φορά εταιρείες όλων των κατηγοριών, από το πιο μικρό δημιουργικό γραφείο μέχρι τις μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες, από την Κρήτη και τη Ρόδο μέχρι την Κέρκυρα και την Αλεξανδρούπολη, καλύπτοντας όλη την γκάμα δημιουργών και έργων της ελληνικής αγοράς.

Οι μεγάλοι νικητές 
Το Μέγα ΕΒΓΕ απέσπασε φέτος το δημιουργικό γραφείο Beetroot, λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του τίτλου Red Dot Agency of the Year. Πρόκειται για το τέταρτο Μέγα ΕΒΓΕ στην ιστορία του εν λόγω γραφείου. Tα τρία Χρυσά Βραβεία απονεμήθηκαν στους:

• Mouse Graphics για τις συσκευασίες κόλας πλακιδίων Bruken (Γραφιστική)
• Polka dot για το έργο της «το Καρναβάλι της Ξάνθης» (Εικονογράφηση) και
• Decoystudios για το έργο της «Toylife» (Ψηφιακές Εφαρμογές)

Το ΕΒΓΕ συνολικής προσφοράς, το οποίο απονέμει το ΔΣ της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας, αποδόθηκε φέτος στον Κώστα Πολίτη.Τα ΕΒΓΕ διοργανώνονται από το περιοδικό +Design και έχουν την υποστήριξη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Γραφιστικών Ενώσεων Icograda, της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας και του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.

Aπό τα πρώτα χρόνια, τα βραβεία αποδείχθηκαν μια καλή αφορμή για συγκέντρωση και αποτίμηση της συνολικής γραφιστικής και εικονογραφικής παραγωγής της χώρας, ενώ ένας από τους στόχους των διοργανωτών είναι η άμιλλα που οδηγεί σε όλο και πιο ποιοτικά αποτελέσματα. Χορηγοί των φετινών ΕΒΓΕ ήταν οι Γραφικές Τέχνες Ανδρέου, Εκτυπώσεις Κοντορούση και Copy Express.