Με τον κλάδο των events, κοινωνικών και εταιρικών, να αναπτύσσεται διαρκώς, δημιουργείται μια αγορά με μεγάλη προσφορά και έντονο ανταγωνισμό. Η Zazoo καταφέρνει να ξεχωρίσει, με ολοκληρωμένες προτάσεις, ποιοτικά προϊόντα και μοναδική εμπειρία εξυπηρέτησης.

Ο Ευάγγελος Παχουλός, Γενικός Διευθυντής της Zazoo, μοιράζεται τις αλλαγές που έχει εντοπίσει στα εταιρικά events τα τελευταία χρόνια, την άποψή του για τη δυναμική του κλάδου διοργάνωσης εκδηλώσεων στην Ελλάδα, τη συμβολή του στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας, καθώς και τον ρόλο του Κράτους σε αυτόν.

  MW: Ξεκινώντας, μιλήστε μας λίγο για τη Zazoo και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Ευάγγελος Παχουλός: Η εταιρεία Zazoo ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2006, εισάγοντας στην ελληνική αγορά την έννοια «ενοικίαση εξοπλισμού και επίπλων» για κάθε τύπο εκδηλώσεων. Το ελληνικό κοινό, αντίθετα με τα όσα πολλοί μπορεί να πιστεύουν, είναι πάντα ανοιχτό σε νέες και πρωτοπόρες ιδέες. Από τον πρώτο καιρό λειτουργίας δεχτήκαμε θετική ανταπόκριση και κερδίσαμε πιστούς πελάτες, οι οποίοι μας ακολουθούν μέχρι και σήμερα! Η Zazoo προσφέρει τη δυνατότητα σε κάθε επαγγελματία ή ιδιώτη να αναβαθμίσει την εικόνα του event του (είτε αυτό είναι εταιρικής είτε κοινωνικής φύσεως) μέσα από μία μεγάλη γκάμα επίπλων. Νομίζω ότι το moto της εταιρείας μας τα λέει όλα: Upgrade your Event!

  Ποιο θα λέγατε ότι είναι το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα;

Εκτός από το γεγονός ότι είμαστε οι πρώτοι και κατά συνέπεια οι πιο έμπειροι στην υπηρεσία ενοικίασης εξοπλισμού, υπερτερούμε του ανταγωνισμού σε κάποια πολύ σημαντικά σημεία:
– Διαθέτουμε την πλουσιότερη συλλογή επίπλων, τόσο σε διαφορετικά σχέδια, αλλά και σε ποσότητες. Μπορούμε με αυτόν τον τρόπο να εξυπηρετήσουμε πολυπληθείς εκδηλώσεις και μάλιστα χωρίς καμία «έκπτωση» στην αισθητική που αναζητά το απαιτητικό μας πελατολόγιο.

– Τα έπιπλα της Zazoo δε «μοιάζουν με έπιπλα». Είναι έπιπλα. Είναι κατασκευασμένα από αρίστης ποιότητας υλικά και δεν έχουν καμία διαφορά από τα έπιπλα που θα επέλεγε κάποιος για να έχει στον προσωπικό του χώρο.

– Είμαστε πολύ αυστηροί με το θέμα της φύλαξης, μεταφοράς και συντήρησης του εξοπλισμού μας. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουμε ότι τα έπιπλα που θα παραλάβει ο κάθε πελάτης μας για την εκδήλωσή του είναι σε άριστη κατάσταση, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις που θα υπονομεύσουν την τελική εικόνα του event.

– Όλοι οι υπάλληλοι της εταιρείας Zazoo είναι άρτια εκπαιδευμένοι ώστε να προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία εξυπηρέτησης. Από τη διαδικασία της επιλογής του σωστού εξοπλισμού για την κάθε περίσταση και μέχρι το τέλος της κάθε εκδήλωσης, το προσωπικό μας είναι κοντά στον πελάτη, προσφέροντάς του τη σιγουριά και την ασφάλεια ότι όλα θα είναι έτσι όπως πρέπει.

  Ως έμπειρος «παίκτης» του χώρου, ποιες είναι οι αλλαγές που εντοπίζετε στον κλάδο των εταιρικών events τα τελευταία χρόνια;


Είναι αλήθεια ότι τα εταιρικά events έχουν αλλάξει σημαντικά κατά την τελευταία 5ετία. Η ραγδαία ανάπτυξη της επικοινωνιακής αξίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει συμβάλει σε αυτήν την αλλαγή. Παλαιότερα, οι εταιρείες οργάνωναν εταιρικά events με χαμηλότερα αισθητικά standards και budgets. Πλέον, η εικόνα είναι η υπέρτατη δύναμη. Όλοι οι καλεσμένοι διαθέτουν ένα smartphone και έχουν δραστηριότητα στα social media. Οι εταιρείες γνωρίζουν ότι, δίνοντας στους καλεσμένους τους το κατάλληλο οπτικό ερέθισμα, εκείνοι αυθόρμητα θα θελήσουν να το δημοσιοποιήσουν.

Αυτή η δημοσιοποίηση είναι επί της ουσίας ένας πιο ανθρώπινος, αυθόρμητος, έμμεσος τρόπος να αυξήσουν την αναγνωσιμότητά τους, να επικοινωνήσουν τα μηνύματα που επιθυμούν και να διεισδύσουν στο κοινό τους, αλλά και σε νέα κοινά. Για τον λόγο αυτό, κάθε εταιρεία που αποφασίζει να διοργανώσει ένα event, με την όποια αφορμή, προσπαθεί πλέον να το αναβαθμίσει με τρόπο που θα το κάνει «social media friendly». Η Zazoo προσφέρει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να γίνει αυτό πραγματικότητα.

  Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο διάστημα, η δυναμική των εταιρικών και κοινωνικών εκδηλώσεων αναδεικνύεται όλο και περισσότερο. Θεωρείτε ότι μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας;


Η Ελλάδα είναι η γη της επαγγελίας όσον αφορά στα destination events. Εταιρείες και ιδιώτες από όλο τον κόσμο ονειρεύονται και πραγματοποιούν της εκδηλώσεις τους στη χώρα μας, καθώς γνωρίζουν ότι εκτός από τη φυσική ομορφιά, βρίσκουν πολύ υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και προϊόντα. Παρόλο που οι επαγγελματίες στον χώρο της διοργάνωσης εκδηλώσεων εργαζόμαστε σκληρά για να διατηρήσουμε και να εξελίξουμε τις υπηρεσίες μας, οι προσπάθειές μας γίνονται σε ατομικό/εταιρικό επίπεδο.

Αυτό, δυστυχώς, δεν επαρκεί για να μπορέσουμε να δούμε ουσιαστική οικονομική ανάπτυξη εθνικής εμβέλειας. Όταν η οικονομική διεύθυνση και κατεύθυνση της χώρας δεν αναγνωρίζει τις ευκαιρίες, δεν είναι σε θέση και να τις εκμεταλλευτεί. Αντιθέτως, θα μπορούσε κανείς να πει, ότι η ίδια η χώρα, με την εκάστοτε διακυβέρνησή της, όχι μόνον αγνοεί, αλλά μάλλον παρεμποδίζει την ανάπτυξη της αγοράς στην οποία δραστηριοποιούμαστε.

  Ο τουρισμός αποτελεί μεγάλο κομμάτι της ελληνικής οικονομίας. Κατά πόσο μπορεί ο τομέας των εκδηλώσεων να ενισχύσει την τουριστική εικόνα της Ελλάδας και να προσελκύσει επενδύσεις;


Η τουριστική εικόνα της Ελλάδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το κομμάτι των εκδηλώσεων. Πολλοί είναι εκείνοι που αποφασίζουν να επιστρέψουν στη χώρα μας, έπειτα από κάποιες διακοπές, για να τελέσουν κάποια εκδήλωση. Και ακόμη περισσότεροι είναι αυτοί που αποφασίζουν να έρθουν, εμπνεόμενοι από τις εικόνες των ελληνικών τοπίων και εκδηλώσεων που ταξιδεύουν στο διαδίκτυο.

Σε κάθε περίπτωση, η διάρκεια μίας εκδήλωσης είναι συγκεκριμένη και σε αυτό το διάστημα η εικόνα της Ελλάδας είναι εξιδανικευμένη, καθώς οι ενδιαφερόμενοι συναναστρέφονται με σοβαρούς επαγγελματίες που καλούνται να προφέρουν υπηρεσίες και λύσεις υψηλού επιπέδου. Τα δεδομένα αλλάζουν για όποιον εκφράσει την επιθυμία να προχωρήσει σε κάποιου είδους επένδυση. Δυστυχώς, η χώρα μας δεν διαθέτει, ακόμα, ένα αξιόλογο σύστημα κινήτρων έτσι ώστε να δελεάσει και να δεσμεύσει τους επίδοξους επενδυτές. Αν θέλουμε να κάνουμε έναν πιο ανθρώπινο παραλληλισμό, η Ελλάδα είναι ένας παιδικός, καλοκαιρινός, έρωτας, αλλά όχι σύντροφος μιας ζωής!

  Ποια η συμβολή εταιρειών όπως η Zazoo, προς αυτή την κατεύθυνση;


Στη Zazoo, μαζί με όλους τους αντίστοιχης φιλοσοφίας επαγγελματίες, φροντίζουμε να κάνουμε την εμπειρία του κάθε επισκέπτη υπέροχα αξέχαστη. Είναι πλέον ευρέως γνωστό στο εξωτερικό ότι στην Ελλάδα δίνουμε τη δυνατότητα να οργανωθούν events υψηλών απαιτήσεων και ότι πραγματικά δεν υπάρχει παραγωγή που να μην μπορεί να υλοποιηθεί με επαγγελματισμό και φυσικά με επιτυχία. Ίσως ο τρόπος που χειριζόμαστε τα events θα έπρεπε να αποτελέσει έμπνευση για τη λειτουργία της κρατικής μηχανής.

  Τελικά, ποιο είναι το «μυστικό» για μια επιτυχημένη εταιρική εκδήλωση;

Το «μυστικό» για κάθε εκδήλωση είναι ένα: η επιλογή των σωστών συνεργατών και η εμπιστοσύνη στο προϊόν και την υπηρεσία που καλούνται να προσφέρουν. Επιλέγοντας τους σωστούς προμηθευτές, θα πρέπει να είναι κάποιος βέβαιος για την επιτυχία της εκδήλωσής του.

  Θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας την ιδανική σας εικόνα για το μέλλον της Zazoo;


Η Zazoo είναι μία εταιρεία που συνεχώς εξελίσσεται και αναπτύσσεται. Ακριβώς επειδή ανήκουμε στις κορυφαίες εταιρίες στον κλάδο μας, καλούμαστε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να παραμείνουμε εκεί. Μέσα στα άμεσα σχέδια μας είναι η πλήρης ανανέωση της εταιρικής μας εικόνας – δεν μπορούμε να σας αποκαλύψουμε περισσότερα! – και η παρουσίαση νέων συλλογών επίπλων που θα εκπλήξουν ευχάριστα το κοινό μας. Αυτό που θέλουμε είναι να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε το συσχετισμό της εταιρείας μας με τα ποιοτικά events. Κοινώς, όταν κάποιος σκέφτεται να οργανώσει την εταιρική ή κοινωνική του εκδήλωση να γνωρίζει πως η Zazoo θα είναι η προστιθέμενη αξία στην τελική εικόνα του event!