Η προσπάθεια για την ανάδειξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας μέσω των European Business Awards ξεκίνησε πριν από 9 χρόνια και πραγματοποιείται στην Ελλάδα από την RSM Ελλάδος, η οποία είναι χορηγός και υποστηρικτής των βραβείων. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, οι ελληνικές υποψηφιότητες έχουν προταθεί ως επί το πλείστον από την RSM, η οποία τις υποστηρίζει σε όλα τα στάδια του διαγωνισμού, αφιλοκερδώς. Στόχος της RSM είναι η ανάδειξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, στέλνοντας έτσι μαζί με τις ελληνικές εταιρείες που κατάφεραν να διακριθούν, ένα θετικό μήνυμα στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Επίσημοι προσκεκλημένοι της εκδήλωσης ήταν ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, και ο Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, οι οποίοι απηύθυναν ομιλίες και συμμετείχαν στην απονομή των βραβείων. Στην τελετή απονομής, ομιλίες απεύθυναν ο John Kittmer, Βρετανός Πρέσβης, και οι Adrian Tripp, Διευθύνων Σύμβουλος των European Business Awards, και Άθως Στυλιανού, Διευθύνων Σύμβουλος της RSM. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν σημαντικοί έλληνες επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων, οι οποίοι παρακολούθησαν τη βράβευση των 36 National Champions, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε δείπνο και networking.

Αυξημένη φέτος η συμμετοχή στον διαγωνισμό
Οι 36 ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίθηκαν ως National Champions καταλαμβάνουν την 6η θέση συνολικών διακρίσεων ανά χώρα, ανάμεσα στις 33 χώρες που συμμετέχουν στα European Business Awards 2015/16. Κατά τον 9ο χρόνο διεξαγωγής των βραβείων, ρεκόρ αποτελεί το σύνολο των 32.000 ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που συμμετέχουν φέτος στον διαγωνισμό, 33% περισσότερες από τον προηγούμενο χρόνο. Οι 36 National Champions της Ελλάδας προκρίθηκαν στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού, κατά το οποίο οι κριτές θα παρακολουθήσουν και θα βαθμολογήσουν τις video παρουσιάσεις που έχουν υποβληθεί από τους 678 National Champions, εκπροσωπώντας 33 χώρες από όλη την Ευρώπη.

Στις 9 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος των κριτών θα ανακοινώσει ποιοι από τους National Champions από όλη την Ευρώπη θα διακριθούν με τον τιμητικό τίτλο Ruban d’Honneur και θα προχωρήσουν στην επόμενη και τελική φάση του διαγωνισμού.  Ο τίτλος αυτός δίνεται στις δέκα καλύτερες επιχειρήσεις από όλη την Ευρώπη για την κάθε κατηγορία των βραβείων. Υπάρχουν 10 κατηγορίες και 100 Ruban d’Honneur νικητές από όλη την Ευρώπη. Οι τελικοί νικητές κάθε κατηγορίας από τους 100 Ruban d’Honneur νικητές θα αποκαλυφθούν σε τελετή απονομής τον Ιούνιο. Την εκδήλωση υποστήριξαν με τις χορηγίες τους η Genesis Pharma και το Νοσοκομείο Υγεία, εταιρείες που έχουν διακριθεί στα European Business Awards τις προηγούμενες χρονιές.

ΕΙΠΑΝ:

Άθως Στυλιανού, Διευθύνων Σύμβουλος, RSM Ελλάδος
«Αξίζουν συγχαρητήρια στους Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι για μία ακόμη χρονιά, παρά το δύσκολο περιβάλλον μέσα στο οποίο λειτουργούν τα τελευταία χρόνια, κατάφεραν και φέτος να διακριθούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν μπορεί κάποιος να μην σκέφτεται τι θα μπορούσαν να επιτύχουν και να δημιουργήσουν οι επιχειρηματίες αυτοί, εάν λειτουργούσαν σε ένα περιβάλλον πιο φιλικό για την επιχειρηματικότητα».
 
Adrian Tripp, Δ/νων Σύμβουλος, European Business Awards
«Κρίνοντας από τη δυναμική παρουσία και τη ποιότητα των φετινών National Champions, γίνετε αντιληπτό ότι η καινοτομία, η διεθνής ανάπτυξη και οι οικονομικές επιδόσεις είναι βασικά συστατικά του DNA των ελληνικών επιχειρήσεων».