Με προτεραιότητα την επιβράβευση των καλύτερων πρακτικών εξυπηρέτησης στην ελληνική αγορά, το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών έστρεψε τους προβολείς στους «πρωταθλητές» της εξυπηρέτησης, στην ένατη διοργάνωση των CS Awards.

Τις 11 εταιρείες που θέτουν την εξυπηρέτηση ως προτεραιότητα ανέδειξε ο θεσμός των Εθνικών Βραβείων Εξυπηρέτησης Πελατών (CS Awards), που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών (EIEΠ), την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής. Για 9η συνεχόμενη χρονιά, το ΕΙΕΠ επιβράβευσε τις εταιρείες, οργανισμούς και στελέχη εξυπηρέτησης πελατών σε μια τελετή που έχει γίνει πλέον θεσμός στον επιχειρηματικό κλάδο, ενώ είναι πιστοποιημένος κατά ISO 9001.

Με παρουσιαστές τους Νίκο Υποφάντη και Γρηγόρη Αρναούτογλου, η διοργάνωση παρείχε παράλληλη διερμηνεία της εκδήλωσης στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Ο Γιώργος Σιώμκος, Καθηγητής Μάρκετινγκ και Κοσμήτορας Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ήταν επικεφαλής της κριτικής επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν προσωπικότητες του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού χώρου.

«ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥΣ»
Στο τέλος της βραδιάς, ο Frank Thibaut, Πρόεδρος του ΕΙΕΠ και Διευθυντής Διοδίων, Εμπορικής Διαχείρισης & Τηλεφωνικής εξυπηρέτησης Πελατών Αττικής Οδού, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Σήμερα επιβραβεύσαμε για 9η χρονιά τις εταιρείες και τα στελέχη που δουλεύουν καθημερινά με πρώτο γνώμονα την εξυπηρέτηση του πελάτη, αναδεικνύοντας βέλτιστες πρακτικές Εξυπηρέτησης πελατών. Θέλω να συγχαρώ όλες τις εταιρείες που τόσα χρόνια παρακολουθούν τις δραστηριότητές μας, ανταλλάσσουν πρακτικές, αναπτύσσονται και μας τιμούν με την υποψηφιότητά τους στα CS Awards. Καλούμε όλον τον επιχειρηματικό κόσμο να αναδείξει την πελατοκεντρική κουλτούρα των ελληνικών επιχειρήσεων δηλώνοντας συμμετοχή στην επόμενη και επετειακή διοργάνωση των CS Awards το 2019».

«Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΝΕΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΟ»
Το υψηλό επίπεδο των υποψηφιοτήτων ανέδειξε ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Γιώργος Σιώμκος, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αν η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή, τότε η αξία των υποψηφίων συνολικά δίνει δόξα στον θεσμό. Οι φετινές πανάξιες, πολύ υψηλού επιπέδου συμμετοχές στα Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών είναι αναγνώριση στο πολυδιάστατο έργο του Ινστιτούτου και πηγή έμπνευσης για τη συνέχεια. Μια συνέχεια που έχει σημείο αναφοράς τη διοίκηση της εμπειρίας του πελάτη και απαιτεί, όχι μόνον διεπιστημονική προσέγγιση, αλλά και ευρύτερη συνεργασία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτει το μέλλον. Θερμά συγχαρητήρια στους νικητές κι ένα ειλικρινές ευχαριστώ σε όλους τους συμμετέχοντες που τίμησαν τα Βραβεία. Οι ελληνικές επιχειρήσεις σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία επιδεικνύουν αφοσίωση στο κοινό μας όραμα, την εξυπηρέτηση του πελάτη και επενδύουν στην υλοποίησή του».

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
Πριν την ανακοίνωση των μεγάλων νικητών της βραδιάς, ο Frank Thibaut, απένειμε το τιμητικό «Βραβείο ΕΙΕΠ» στην Αγάπη Παπαδάκη, Υπεύθυνη Προγράμματος & Ανάπτυξης Πρώιμης Παρέμβασης του οργανισμού Αμυμώνη – Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης & Πρόσθετες Αναπηρίες, για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της πρώτης παιδικής χαράς στην Ελλάδα για παιδιά με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ
«Αγαπάμε να βοηθάμε!»

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με τη διάκρισή μας και φέτος στα Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών 2018, στην κατηγορία «Οργανισμός της Χρονιάς στην Εξυπηρέτηση Πελατών (μικρός οργανισμός)». Τα τελευταία χρόνια, η Enartia έχει επενδύσει σημαντικά στην ποιότητα της εξυπηρέτησης του πελάτη, δημιουργώντας μια κουλτούρα και μια φιλοσοφία γύρω από αυτήν. Δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εμπειρία του πελάτη, στην προσωποποιημένη και εξατομικευμένη εξυπηρέτηση από ανθρώπους με ιδιαίτερα υψηλές τεχνικές γνώσεις και μεγάλη εμπειρία στον χώρο, που παρέχουν άριστες υπηρεσίες με έναν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Δίνεται έμφαση στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας, καθώς και στη συνεχή κατάρτιση και ανάπτυξη των ανθρώπων μας. Σκεφτόμαστε ανοιχτά, δημιουργούμε και σχεδιάζουμε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Αγαπάμε να βοηθάμε! Θέτουμε στόχους και λειτουργούμε συλλογικά για να φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα.
Ειρήνη Παπαδάκη, Customer Service Quality Manager, Enartia

«Οι διακρίσεις, το επιστέγασμα της σχέσης με τα μέλη μας»
Στη Nespresso, στόχος μας είναι να εμπνέουμε τα μέλη μας, ώστε να απολαμβάνουν μια ζωή γεμάτη μοναδικές εμπειρίες καφέ. Κάθε εμπειρία Nespresso είναι κομμάτι της διαρκούς αναζήτησης προς την τελειότητα. Ένα ταξίδι που ξεκινά από τις φυτείες του καφέ και καταλήγει στην προσωποποιημένη εμπειρία που απολαμβάνουν τα μέλη μας, σε κάθε τους αλληλεπίδραση με εμάς. Στο πλαίσιο του καταξιωμένου θεσμού των Εθνικών Βραβείων Εξυπηρέτησης Πελατών, που αποτελούν τα «Oscars» της Εξυπηρέτησης Πελατών για τις ελληνικές εταιρείες, η Nespresso Ελλάς είχε την τιμή να λάβει την πρωτιά σε 2 κατηγορίες: «Ολοκλήρωση Διαύλων Εξυπηρέτησης Πελάτη (Omni channel)» και «Οργανισμός της χρονιάς: Εξυπηρέτηση Πελατών (Μεγάλος οργανισμός)». Οι διακρίσεις αυτές αποτελούν επιστέγασμα της έμφασης που δίνουμε όλοι μας στη Nespresso στο χτίσιμο μιας ειλικρινούς και στενής σχέσης με τα μέλη μας. Μας δίνει κίνητρο και δύναμη να γίνουμε ακόμα καλύτεροι.
Αντώνης Αυγερόπουλος, Γενικός Διευθυντής, Nespresso

«Προσφέρουμε πρωτοποριακές επιλογές εξυπηρέτησης»
Ζούμε στην εποχή των απεριόριστων ψηφιακών δυνατοτήτων, των ραγδαίων εξελίξεων, των μεγάλων προκλήσεων. Για εμάς, στην Εξυπηρέτηση Πελατών Cosmote, η σημασία αυτής της νέας εποχής δεν είναι από μόνη της η επείγουσα ανάγκη χρήσης της τεχνολογίας, αλλά κυρίως η αλλαγή της κουλτούρας μας. Προς την κατεύθυνση αυτή, το 13888 συνεχίζει να καινοτομεί και να φέρνει πιο κοντά τον ψηφιακό με τον φυσικό κόσμο. Βοηθάμε τον πελάτη να εξοικειωθεί με το νέο περιβάλλον, να αξιοποιήσει τις επιλογές και τις δυνατότητες των τεχνολογιών εύκολα και απλά. Επενδύουμε στο συναίσθημα, την προσωπικότητα, την ειλικρίνεια, την πρόληψη, τη συνεχή παρουσία. Προσφέρουμε μοναδικές εμπειρίες και πρωτοποριακές επιλογές για την εξυπηρέτησή του. Στεκόμαστε δίπλα του, μεταφέρουμε τη γνώση, τον βοηθάμε να εκπληρώσει τις προσδοκίες του, να καλυτερεύσει το παρόν του, να χτίσει ένα ομορφότερο μέλλον. Έτσι, φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους.
Σάντυ Χειλαδάκη, Διευθύντρια Εξυπηρέτησης Οικιακών Πελατών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Όμιλος OTE

«Οι πρωτοβουλίες μας γίνονται από αξιοπερίεργες, αξιέπαινες»
Τα τελευταία χρόνια πειραματιζόμαστε έντονα και πραγματοποιούμε πολλές «εναλλακτικές» πρωτοβουλίες γύρω από την αξιολόγηση και τη βελτίωση της εμπειρία του πελάτη, με πολλούς οργανισμούς από διάφορους κλάδους. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η προσπάθειά μας αυτή ανταμείβεται από έναν τόσο σημαντικό φορέα όπως το ΕΙΕΠ και που πρωτοβουλίες που ήταν αξιοπερίεργες μέχρι σήμερα, γίνονται πλέον αξιέπαινες. Είμαστε σίγουροι ότι αυτό το βραβείο θα αποτελέσει εφαλτήριο για να αλλάξουμε ριζικά τον χάρτη της εξυπηρέτησης πελάτη στην Ελλάδα. Το έχουν πραγματικά ανάγκη οι εταιρείες. Το έχουν πραγματικά ανάγκη όλοι οι πελάτες τους.
Σταμάτης Κάντζας, CEO & Founder, Braincandy

«Εστιάζουμε στη βελτίωση της εμπειρίας αξιοποιώντας την τεχνολογία»
H Alpha Bank διακρίθηκε κερδίζοντας το βραβείο του ΕΙΕΠ στην κατηγορία «Ομάδα της Χρονιάς Εξυπηρέτηση Πελατών (μεγάλος οργανισμός)», με την ομάδα των Customer Journeys. Η ομάδα των Customer Journeys εστιάζει, στο πλαίσιο του πλάνου ψηφιακού μετασχηματισμού της Alpha Bank, στον ανασχεδιασμό υφιστάμενων και τη δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, που βελτιώνουν την εμπειρία του σύγχρονου πελάτη, αξιοποιώντας τις δυνατότητες και τα νέα κανάλια επαφής και επικοινωνίας που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία. Στο πρώτο Customer Journey, η ομάδα δημιούργησε το bleep, μια καινοτόμο νέα εφαρμογή η οποία επιτρέπει την έκδοση μιας προπληρωμένης κάρτας μέσα σε 5 λεπτά, χωρίς επίσκεψη σε κατάστημα. Τα μέλη της ομάδας συνεχίζουν να εμπλουτίζουν το bleep με νέες λειτουργικότητες, ενώ επιπλέον, αποτέλεσαν τον πυρήνα των ομάδων των νέων Customer Journeys που βρίσκονται υπό εξέλιξη, μεταλαμπαδεύοντας τη γνώση που αποκόμισαν και εκπαιδεύοντας τα νέα μέλη.
Ιωάννης Παπακώστας, Διευθυντής Διευθύνσεως Ψηφιακής Καινοτομίας, Alpha Bank

«Δημιουργούμε κουλτούρα συνεχούς βελτίωσης και καινοτομίας»
Η βράβευσή μας στα Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών, στην κατηγορία «Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη», αποτελεί για όλους εμάς στην Praktiker το επιστέγασμα των προσπαθειών μας για μια ουσιαστική, δομημένη και συστηματική εκπαίδευση στους ανθρώπους μας. Μια προσπάθεια που έχει ως σκοπό όχι απλά τη βέλτιστη εξυπηρέτηση, αλλά την παροχή μίας ολοκληρωμένης εμπειρίας στους πελάτες μας, εσωτερικούς και εξωτερικούς. Αυτό που πιστεύουμε στην εταιρεία μας είναι ότι η εκπαίδευση δεν είναι αγώνας ταχύτητας. Είναι αγώνας αντοχής, μαραθώνιος, και χρειάζεται μεγάλη και συνεχή προσπάθεια, επιμονή και υπομονή, «ξανά και ξανά» για να επιτύχεις το καλύτερο αποτέλεσμα, που είναι να δημιουργείς και να διατηρείς κουλτούρα συνεχούς βελτίωσης και καινοτομίας στον οργανισμό. Αυτό θεωρούμε ότι στην Praktiker το έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό!
Χρίστος Τσιάκας, Training Manager, Praktiker Hellas

«Στόχος μας, να ξεπερνάμε τις προσδοκίες των πελατών μας»
Στη Vodafone φιλοδοξία μας είναι να γίνουμε ο κορυφαίος πάροχος συνολικών επικοινωνιακών λύσεων, αναπτύσσοντας νέα προϊόντα και υπηρεσίες με στόχο να προσφέρουμε μια εξαιρετική εμπειρία στους πελάτες μας και να ξεπερνάμε διαρκώς τις προσδοκίες τους. Κάνοντας πράξη τον εταιρικό μας σκοπό -να συνδέουμε τους ανθρώπους για μια καλύτερη ζωή- και ακολουθώντας το πάθος μας για καινοτομία, σχεδιάσαμε το Ask Once, ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο σύστημα αντιμετώπισης παραπόνων. Ask Once σημαίνει ότι αναλαμβάνουμε μια ξεκάθαρη δέσμευση απέναντι στους πελάτες μας. Μας αναφέρεις το θέμα σου μία μόνο φορά και εμείς δεσμευόμαστε ότι θα το διαχειριστούμε εντός συγκεκριμένου χρόνου. Το Ask Once έχει απογειώσει το αίσθημα της εμπιστοσύνης, ασφάλειας, ενθουσιασμού και απλότητας που νιώθουν οι πελάτες μας. Το μέλλον συναρπάζει και σίγουρα το μέλλον των πελατών της Vodafone θα είναι συναρπαστικό!
Θανάσης Δολματζής, Customer Experience Operation Manager, Vodafone

«Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ποιοτικές υπηρεσίες»
Το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, με σεβασμό και αγάπη προς τα παιδιά, εφάρμοσε από τα μέσα του 2018, την πρωτότυπη και καινοτόμο υπηρεσία «e-Προτεραιότητα», προκειμένου να προσφέρει στοχευμένες υπηρεσίες βελτίωσης και αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών, στα χιλιάδες προσερχόμενα παιδιά και τους γονείς τους στα εξωτερικά ιατρεία των επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου. Η συγκεκριμένη εφαρμογή μέσω της ιστοσελίδας www.paidon-pentelis.gr, δίνει τη δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας και πολλαπλών ενημερώσεων με ηλεκτρονική ενημέρωση προς τον χρήστη, επιτυγχάνοντας σημαντική μείωση του χρόνου αναμονής των μικρών ασθενών, με πολλαπλά οφέλη. Η ανάπτυξη της συγκεκριμένης υπηρεσίας έχει ως στόχο την ενδυνάμωση και την ικανοποίηση των αναγκών του ασθενούς και της προσαρμογής του οργανισμού στις ανάγκες του χρήστη υπηρεσιών υγείας, με άμεσο κοινωνικό όφελος, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην αποδοτικότητα των υπηρεσιών του Δημόσιου Νοσοκομείου. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες της σε όλους τους εργαζόμενους που συνέβαλλαν σε αυτή τη μεγάλη διάκριση.
Μανόλης Κουταλάς, Κοινός Διοικητής ΓΝ Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ & ΓΝ Παίδων Πεντέλης

«Δεν υπάρχουν άπιαστα όνειρα»
Το βραβείο αυτό αποτελεί ηθική ανταμοιβή 13 χρόνων επαγγελματικής πορείας στον όμιλο Eurobank και αναγνώριση μιας μεθοδικής και αδιάκοπης προσπάθειας ανάδειξης των αξιών που πρεσβεύει ο οργανισμός μας, οι οποίες θέτουν στο επίκεντρο τον πελάτη και την παροχή εξατομικευμένων λύσεων. Με σεβασμό στον άνθρωπο και πραγματικό ενδιαφέρον προσπαθούμε καθημερινά να παρέχουμε υψηλού επιπέδου ποιοτική εξυπηρέτηση δημιουργώντας με τους πελάτες μας σχέσεις εμπιστοσύνης. Αυτή η επιβράβευση μου δίνει επίσης ένα νέο κίνητρο να συνεχίσω δημιουργικά και το ίδιο αποτελεσματικά την προσπάθειά μου, θέτοντας καθημερινά νέους και πιο προκλητικούς στόχους. Για εμένα έχει μεγάλη σημασία να αποτελέσω ένα καλό παράδειγμα, για τους ανθρώπους της ομάδας μου και να τους μεταφέρω ένα μήνυμα, να κοιτάζουν το μέλλον με αισιοδοξία και να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες και τα εμπόδια ως ευκαιρίες ανάδειξης των ικανοτήτων τους. Δεν υπάρχουν άπιαστα όνειρα! Υπάρχουν όνειρα που αφήσαμε εμείς στην μέση!
Μαριτζίνα Παπακωνσταντίνου, Customer Service & Sales Supervisor, Eurobank

«Διαμορφώνουμε τις νέες απαιτήσεις των πελατών μας»
Η συμμετοχή και βράβευση της εταιρείας μας, Ι.ΚΤΕΟ Αμφιθέας ΑΕ, στα Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών, δεν θα μπορούσε παρά να μας γεμίζει υπερηφάνεια και ιδιαίτερη χαρά. Πρωτίστως, όμως, είναι η ανάδειξή μας στην συγκεκριμένη κατηγορία, «Ομάδα της Χρονιάς (μικρός οργανισμός)», που μας εμπνέει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο: η βράβευση ενός μικρού οργανισμού επιβεβαιώνει ότι η ποιοτική εξυπηρέτηση δεν είναι και ούτε πρέπει να είναι «προνόμιο» των μεγάλων οργανισμών. Έτσι, για την εταιρεία μας η ανάδειξη της διαδικασίας του ΚΤΕΟ ως μια εξατομικευμένη εμπειρία εξυπηρέτησης υψηλών προδιαγραφών είναι προσωπικό αλλά και συλλογικό στοίχημα των ανθρώπων μας. Έχουμε εισάγει μια σειρά καινοτομιών που ενσαρκώνουν την προσπάθειά μας να κάνουμε τα πιο συνηθισμένα πράγματα με ασυνήθιστο τρόπο. Περισσότερο όμως, μέσω της πρόσδοσης υπεραξίας στον τεχνικό έλεγχο, διαμορφώνουμε οι ίδιοι τις νέες απαιτήσεις των πελατών μας και μετουσιώνουμε μια υποχρεωτική διαδικασία σε μια ολοκληρωμένη, ουσιαστική και ευχάριστη εμπειρία.
Αγγελική Γούτα, Customer Service Manager, ΚΤΕΟ Αμφιθέας

ΠΙΝΑΚΑΣ ΝΙΚΗΤΩΝ

Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη Praktiker Hellas AE
Καινοτοµία στην Εµπειρία του Πελάτη (Μικρός Οργανισµός) Braincandy Group
Καινοτοµία στην Εµπειρία του Πελάτη (Μεγάλος Οργανισµός) Γενικό Νοσοκοµείο Παίδων Πεντέλης
Αντιµετώπιση Παραπόνων και Ειδικών Απαιτήσεων των Πελατών Vodafone
Ολοκλήρωση Διαύλων Εξυπηρέτησης Πελάτη Νεσπρέσσο Ελλάς ΑΕ
Επαγγελµατίας της Χρονιάς: Εξυπηρέτηση Πελατών Eurobank Ergasias AE
Οµάδα της Χρονιάς: Εξυπηρέτηση Πελατών (Μικρός Οργανισµός) Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Αµφιθέας ΑΕ
Οµάδα της Χρονιάς: Εξυπηρέτηση Πελατών (Μεγάλος Οργανισµός) Alpha Bank
Οργανισµός της Χρονιάς: Εξυπηρέτηση Πελατών (Μικρός Οργανισµός) Enartia
Οργανισµός της Χρονιάς: Εξυπηρέτηση Πελατών (Μεγάλος Οργανισµός) Νεσπρέσσο Ελλάς ΑΕ
Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών της Χρονιάς (Μεγάλος Οργανισµός) Cosmote