Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σπατάλης Τροφίμων, η Κafea Terra διοργάνωσε Εθελοντική Δράση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και εκπαιδευτικό virtual σεμινάριο για τους εργαζομένους της.

H Κafea Terra, ως μέλος της Εθνικής Συμμαχίας κατά της Σπατάλης Τροφίμων, θέτει ως στόχο τη συνεχή μείωση των αδιάθετων προϊόντων της. Σε αυτό το πλαίσιο, προχώρησε σε εθελοντική δράση στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, όπου εργαζόμενοι της Κafea Terra σε συνεργασία με την Οργάνωση «Μπορούμε» επισκέφτηκαν λαϊκές αγορές, συγκεντρώνοντας 540 κιλά φρούτα και λαχανικά, τα οποία διέθεσαν στις κοινωφελείς δομές Home Project και Πράξη Αγάπης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ποσότητα που διασώθηκε αντιστοιχεί σε 2.120 μερίδες τροφίμων, αποτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την έκλυση περισσότερων από 3.100kg CO2 στην ατμόσφαιρα, σε περίπτωση που τα τρόφιμα αυτά κατέληγαν στη χωματερή. Επιπλέον, η Κafea Terra οργάνωσε ένα εκπαιδευτικό virtual σεμινάριο σε συνεργασία με τον ίδιο οργανισμό για τους εργαζομένους της, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων.