Ο Elon Musk, Owner του Twitter και CEO των Tesla και SpaceX, προχωρά στην ίδρυση μιας νέας εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης, της xAI, η οποία στοχεύει στην «κατανόηση της πραγματικής φύσης του σύμπαντος». Η εταιρεία διευθύνεται από τον δισεκατομμυριούχο και περιλαμβάνει, επίσης, κορυφαίους AI researchers και μηχανικούς, που έχουν συμμετάσχει σε εταιρείες, όπως OpenAI, Google και Microsoft.

Τον Απρίλιο, ο Musk ανακοίνωσε τα σχέδιά του να ξεκινήσει τη δική του εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον πρώην παρουσιαστή του Fox News, Tucker Carlson, αναφέροντας πως η νέα του επιχείρηση θα είναι μια εναλλακτική λύση σε σχέση με τις δημοφιλείς εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες, όπως ισχυρίστηκε, είναι προκατειλημμένες και ότι θα χρησιμεύσει ως μια «μέγιστη τεχνητή νοημοσύνη που αναζητά την αλήθεια και προσπαθεί να κατανοήσει τη φύση του σύμπαντος».

Σημειώνεται πως από την εμφάνιση του AI chatbot της OpenAI, ChatGPT, ο Musk έχει ασκήσει κριτική στην ανάπτυξη του AI, παρόλο που ο ίδιος ήταν ένας από τους πρώτους χρηματοδότες της εταιρείας. Η ανακοίνωση της νέας AI εταιρείας έρχεται λίγους μήνες αφότου ο Musk υπέγραψε μια ανοιχτή επιστολή με την οποία ζητούσε να σταματήσει η ανάπτυξη του ΑΙ λόγω των πιθανών κινδύνων.

(Πηγή: Euronews.next)