Αναλύθηκαν τα νέα δεδομένα για τους Γενικούς Διευθυντές

Πρέπει να αναπτύξουν νέες ικανότητες και δεξιότητες, να είναι ψυχικά ανθεκτικοί, να καλλιεργούν θετικά συναισθήματα και να μην υπαναχωρούν μπροστά στις αντιξοότητες. Παράλληλα, επιβάλλεται να ενθαρρύνουν τον διάλογο, να αναζητούν νέους τρόπους θεώρησης των πραγμάτων και να επικοινωνούν ένα αισιόδοξο –αλλά ταυτόχρονα πειστικά ρεαλιστικό– σενάριο για το μέλλον, που θα εμπνέει τους συνεργάτες τους.

Τα παραπάνω συμπυκνώνουν τα βασικά συμπεράσματα της εσπερίδας που διοργάνωσε η Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, με κύριο θέμα τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας και τον νέο ρόλο των Γενικών Διευθυντών και ομιλητές τους Γιάννη Κατζηλιέρη, Γενικό Διευθυντή Ελλάδας, Pedersen & Partners Executive Search, Μάριο Τ. Κυριάκου, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο, KPMG και Αναστάσιο Σταλίκα, Καθηγητή Ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο & Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας.

Τον συντονισμό και σχολιασμό της Εσπερίδας είχε ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. της  ΕΑΣΕ και Διευθύνων Σύμβουλος του ICAP Group, οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργήθηκε από την ICAP Group ειδικά για την εσπερίδα της ΕΑΣΕ, σε δείγμα 700 CEOs.