Το 78% έχουν τις αντοχές και την αυτοπεποίθηση να αντεπεξέλθουν των δυσκολιών, λέει έρευνα της ICAP
Oλοκληρώθηκε η Εσπερίδα της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) που διεξήχθη την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, με θέμα τις αλλαγές στις προσδοκίες, στη στρατηγική και στις προοπτικές των ανωτάτων στελεχών και ομιλητές τους Λένα Τριαντογιάννη, Partner, Egon Zehnder, Νίκο Στελλάκη, Partner, Better Future και Κωνσταντίνο Παπακωστόπουλο, Δικηγόρο της Κ. Παπακωστόπουλος & Συνεργάτες.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της ημερίδας, ο Έλληνας CEO καλείται να ανταπεξέλθει στην αβεβαιότητα της ελληνικής οικονομίας και στη μείωση της πιστοληπτικής ικανότητας των επιχειρήσεων. Βιώνει έντονη πίεση για τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων που αφορούν τόσο στην εταιρεία που διοικεί όσο και στην καριέρα του. Θα πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις της αγοράς και να εστιάσει σε ικανότητες και δεξιότητες όπως η διαχείριση κινδύνου, ο προσανατολισμός στην στρατηγική και η ανάπτυξη ανθρώπων.

Παράλληλα, οι μεγάλες αλλαγές σε διεθνές επίπεδο επηρεάζουν καθοριστικά την αγορά εργασίας των CEOs και θέτουν νέες προκλήσεις όσον αφορά τη διαχείριση της καριέρας τους. Τον συντονισμό της Εσπερίδας είχε ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος Δ.Σ., ΕΑΣΕ και Διευθύνων Σύμβουλος, ICAP Group, ο οποίος μίλησε για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι CEOs. Παράλληλα, παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας της ICAP Group σε δείγμα 640 CEOs.

Σύμφωνα με αυτή, το άγχος για περαιτέρω επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος και για τις σοβαρές επιπτώσεις που θα έχει αυτή η επιδείνωση στην εταιρεία που διοικούν αποτελούν τη μεγαλύτερη αιτία πίεσης που βιώνουν σήμερα τα ανώτατα στελέχη. Πάντως, σε ποσοστό 78% τα ανώτατα στελέχη αισθάνονται ότι έχουν τις αντοχές και την αυτοπεποίθηση να αντεπεξέλθουν των πολλαπλών δυσκολιών που συσσωρεύει η παρατεταμένη κρίση στην επιχείρηση που διοικούν.