Η Admine μονοπωλεί το shortlist των Ermis Digital PR
Καθώς οδεύουμε προς την τελετή απονομής των Ermis Awards στις 19 Μαρτίου, το shortlist των βραβείων που ανακοινώθηκε προχθές εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο μελέτης και συζήτησης για την αγορά επικοινωνίας, με ενδιαφέροντα συμπεράσματα και «φαβορί» να προκύπτουν στην πορεία.

Όπως συνέβη και στις ενότητες Ermis Ad και Ermis Digital, και στα Ermid PR τα shortlists είναι λιγότερα φέτος, ενώ και εδώ κάποιες κατηγορίες δεν έχουν κανένα διαγωνιζόμενο έργο. Στο σύνολο της ενότητας PR, διαγωνίζονται 13 εταιρείες, με 26 shortlists σε 9 κατηγορίες.

Η Admine μόνη στην κατηγορία Digital PR
«Χωρίς αντίπαλο» διαγωνίζεται η Admine στην κατηγορία Digital PR, υπογράφοντας και τα 4 shortlists στην εν λόγω κατηγορία. Με 6 shortlists σε 3 κατηγορίες διαθέτει τις περισσότερες υποψηφιότητες συνολικά, 2 εκ των οποίων αφορούν στη συνεργασία της με την Converse One Star.

Digital και CSR οι «πολυπληθέστερες» κατηγορίες
Εκτός από την κατηγορία του Digital, 4 shortlists εμφανίζονται και στην υποκατηγορία Εταιρική Υπευθυνότητα/ΜΚΟ, στην κατηγορία Κοινωνία και Επιχειρηματικότητα. Εδώ, η McCann έχει 2 υποψηφιότητες, σε συνεργασία με τη Weber, ενώ σε ολόκληρη την ενότητα συνολικά, σκοράρει 2η με 4 shortlists σε 3 κατηγορίες. Ακολουθεί με 3 υποψηφιότητες η Ikon (για τη L’Oreal Hellas και τη Swarchkopf Professional) και έπονται με 2 έκαστη οι The Newtons Laboratory (για τη Lidl Hellas), Touchpoint Strategies (για το The Walking Dead-TV Series) και Valuecom (για το World Class Fine Drinking Athens και τη Nike).

Τέσσερις υποκατηγορίες χωρίς shortlists
Χωρίς κανένα shortlist εμφανίζεται η υποκατηγορία Διαχείριση Κρίσης, στην κατηγορία Διαχείριση Φήμης Εταιρειών, Κρατικών Οργανισμών, Αντιμετώπιση Κρίσεων, Διαχείριση Κρίσιμων Θεμάτων, ενώ στην ίδια ομπρέλα, η υποκατηγορία Διαχείριση Φήμης περιλαμβάνει μόνο την υποψηφιότητα της The Newtons Laboratory για τη Lidl Hellas.

Αντίστοιχα, στην κατηγορία Υποστήριξη Στρατηγικών Marketing Προϊόντων/Υπηρεσιών (Marketing PR), η υποκατηγορία Διαρκή Αγαθά είναι «κενή» ενώ στις υπόλοιπες υποκατηγορίες, Αναλώσιμα Αγαθά και Υπηρεσίες, καταγράφεται από 1 συμμετοχή. Από την άλλη, η κατηγορία Εκδηλώσεις / Experiential Events, έχει κάποιο ενδιαφέρον με τις υποκατηγορίες Κλειστές Εκδηλώσεις και Εκδηλώσεις για το Ευρύ Κοινό να συγκεντρώνουν από 3 shortlists, χωρίς ωστόσο καμία υποψηφιότητα στην τρίτη υποκατηγορία, Συνέδρια. Κενή και η κατηγορία Προσαρμογή / Εξέλιξη Διεθνούς Concept.