Κανονικά θα αξιολογηθούν οι συμμετοχές των έργων στα Ermis Awards και θα ανακοινωθούν οι νικητές, ωστόσο, το διήμερο Φεστιβάλ που είχε προγραμματίσει η ΕΔΕΕ φέτος για τον θεσμό δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ποιες αλλαγές αποφάσισε η ΕΔΕΕ, λόγω κορωνοϊού.

Κανονικά θα αξιολογηθούν οι συμμετοχές των έργων στα Ermis Awards και θα ανακοινωθούν οι νικητές, ωστόσο, το διήμερο Φεστιβάλ που είχε προγραμματίσει η ΕΔΕΕ φέτος για τον θεσμό δεν θα πραγματοποιηθεί. Συγκεκριμένα, το ΔΣ της ΕΔΕΕ, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή των Ermis Awards, αποφάσισε τις παρακάτω αλλαγές στη φετινή διοργάνωση, προς συμμόρφωση με τις συστάσεις και τα έκτακτα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του Covid – 19.

Προτεραιότητα των Ermis Awards παραμένει η αξιολόγηση και βράβευση των έργων που αντιπροσωπεύουν τη δουλειά της ελληνικής αγοράς για τον χρόνο που πέρασε. Το πρόγραμμα των Επιτροπών Κρίσης θα τηρηθεί ως έχει, αλλά όλα τα στάδια αξιολόγησης θα γίνουν online. Αυτό σημαίνει ότι οι μεν live επιτροπές θα συνεδριάσουν με video conference, ενώ οι online θα συνεχίσουν προφανώς με τον ίδιο τρόπο.

Ήδη έχει ξεκινήσει η ενημέρωση των Προέδρων και Μελών των Επιτροπών για τη διαδικασία. Τα βραβεία θα ανακοινωθούν online, μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Το διήμερο φεστιβάλ με συμμετοχή πολλών ξένων ομιλητών που είχε προγραμματίσει η Οργανωτική Επιτροπή με Πρόεδρο τον Ανδρέα Γρηγοριάδη, για τον Μάιο, δεν είναι εφικτό να υλοποιηθεί υπό τις παρούσες συνθήκες. Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστούν θερμά για την κατανόησή τους όλους όσοι εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται για τα Ermis Awards.