Εβδομάδα… Ermis η τρέχουσα, με τον θεσμό να αναδεικνύει για μια ακόμα χρονιά, τόσο τη δημιουργικότητα, την εφευρετικότητα και την αισθητική των agencies της ελληνικής αγοράς, όσο και την… τόλμη των διαφημιζόμενων!

Με μια «επαναστατική» τελετή απονομής ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα τα «Ηρωικά» Ermis Awards 2021. Με ευφάνταστα μηνύματα όπως «Καλύτερα ενός bumper ελεύθερη ζωή, παρά 12 seconds cut down TVC», «Πι Αρ με φούντες», «Για τούτες τις καμπάνιες πολεμήσαμε!», «Στου κόσμου την καρδιά ρίξαμε ευθεία βολή, με το direct το κάμαμε χωρίς υπερβολή», η καμπάνια της φετινής διοργάνωσης της ΕΔΕΕ εμπνεύστηκε από την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση και έβαλε στόχο να αναδείξει όλους τους ήρωες της ελληνικής διαφημιστικής αγοράς. Η φετινή καμπάνια Ermis φέρει την υπογραφή της Wunderman Thompson.

Η διοργάνωση προσαρμόστηκε στις συνθήκες και τις απαιτήσεις της εποχής και ακολούθησε έναν διαφορετικό δρόμο από τις καθιερωμένες live τελετές απονομής, με την ίδια όμως επιτυχία. Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 18 έως την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, κάθε πρωί στις 11:00 ανακοινώνονταν virtually τα βραβεία Gold, Silver και Bronze των διαφόρων ενοτήτων, ενώ εχθές στις 17:00 πραγματοποιήθηκε live virtual event για την απονομή των Grand Ermis και των «of the Year» διακρίσεων στο venue Amalias36, παρουσία μόνο των νικητών. Την εκδήλωση επιμελήθηκε η 360o Event.

Οι of the year διακρίσεις

  • Ad Agency Of The Year: Cream ΑΕ, Rascal
  • Client Of The Year: Ευρωχαρτική ΑΕΒΕ
  • Brand Of The Year: Aegean
  • Design Agency of The Year: Beetroot
  • Direct Agency Of The Year: Ogilvy
  • Digital Agency Of The Year: Ogilvy
  • Media Agency οf The Year: Tempo OMD
  • PR Agency Of The Year: Ogilvy
  • Film Production Company of the Year: Foss Productions

«Οι δουλειές που αναδείχτηκαν είχαν δημιουργικότητα, ενσυναίσθηση, θάρρος, χιούμορ και ανατροπή»
Την τελετή απονομής άνοιξε με χαιρετισμό της η Ρένα Νικολοπούλου, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Ermis Awards 2021, η οποία ανέφερε: «Τα Ermis Awards και φέτος, πέρα από την ευκαιρία να γιορτάσουμε το αποτέλεσμα των κόπων μας, έρχονται να μας θυμίσουν ότι στο επίκεντρο της δουλειάς μας είναι και θα είναι πάντα η δημιουργικότητα. Απέναντι σε κάθε αντιξοότητα, κρίση και πρόκληση, παραμένει σταθερή και αδιαπραγμάτευτη. Και αυτό το απέδειξαν τα 215 έργα finalists, τα 252 βραβεία, αλλά και συνολικά οι 1.410 συμμετοχές που υποβλήθηκαν, μετά από μια απρόσμενα δύσκολη διετία που μας δείχνουν ότι ο κλάδος έχει τη δημιουργικότητα στο DNA του και την ικανότητα να προσαρμόζεται και να εξελίσσεται.

Φέτος, οι δουλειές που αναδείχτηκαν είχαν δημιουργικότητα, ενσυναίσθηση, θάρρος, χιούμορ και ανατροπή και μέσα από τις δυσκολίες γίναμε ακόμα πιο εφευρετικοί και στοχευμένοι. Σε όλη την πορεία της διοργάνωσης δεν ήμασταν σίγουροι για το τι θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε και ποιες θα ήταν τελικά οι συνθήκες, παρόλα αυτά δουλέψαμε σκληρά με δύο στόχους: Να αναδείξουμε τη δουλειά μας και να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους μας. Εύχομαι πραγματικά το αποτέλεσμα να μας δικαιώσει και να πετύχαμε τους στόχους μας, να σας δώσουμε ενδιαφέρον περιεχόμενο». Τη σκυτάλη πήρε ο Μανόλης Παπαπολύζος, Πρόεδρος της ΕΔΕΕ, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε την αγορά για την εμπιστοσύνη που δείχνει στον θεσμό των Ermis Awards και επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι τα Ermis έχουν κάτι διαφορετικό από άλλες διοργανώσεις, είναι αξιόπιστα και δίνονται αξιοκρατικά: «Είναι βραβεία τα οποία κερδίζονται, δεν χαρίζονται».

Τα 13 Grand Ermis
Συνολικά απονεμήθηκαν 13 Grand Ermis. Στην ενότητα AD Καταχωρίσεις τη σημαντική αυτή διάκριση απέσπασαν οι Cream / Rascal με το έργο «Καμπάνια του Κ**ου» για την Endless Earth της Ευρωχαρτική ΑΕΒΕ. Οι Cream / Rascal για «Το καλόχαρτο» της Endless Earth απέσπασαν τα Grand Ermis AD Διαφημιστικές Ταινίες, Grand Ermis Campaigns, Grand Ermis Digital και Grand Ermis Branded Entertainment & Content. Στην τελευταία αυτή ενότητα απονεμήθηκε και έτερο Grand, στην Ogilvy για το project «The Real Robokids» για την Cosmote. Το Grand Ermis AD Υπαίθριες Διαφημίσεις απονεμήθηκε στην Ogilvy για το «Δες την αγάπη – Art Installation» για τη Lacta της Mondelez και το Grand Ermis Branding & Design έλαβε η Beetroot για το ΔΕΗ Rebranding. Η Ogilvy απέσπασε και το Grand Ermis Direct για το «Ένα μικρό, ελάχιστο ευχαριστώ» για την Aegean Airlines, ενώ το Grand Ermis Media δόθηκε στην Tempo OMD η οποία διακρίθηκε με το «Φουλ του άσσου με το Τik Τok!» για τα 2πλογεμιστά Παπαδοπούλου. Στην ενότητα Production, το Grand Ermis Παραγωγή Εκδηλώσεων απονεμήθηκε στην Yard για το «Aegean Airlines Airbus NEO 320 Revelation» της Aegean Airlines, το Grand Παραγωγή Μουσικής στην Bounce για το «Νέα Amita Motion Supermix» της Coca Cola HBC και το Grand Ermis Διαφημιστικών Ταινιών απονεμήθηκε στην Topcut Modiano με το «Proud» των Coffee Island.

Τα… ηρωικά fillers!
Όπως πάντα, οι ανακοινώσεις των νικητών συνοδεύτηκαν και από… απολαυστικά και έξυπνα fillers! Το filler της ενότητας PR επιμελήθηκε η Aια Relate, της ενότητας Direct οι Soho Square Athens και Picky Productions, της ενότητας Production οι The Newtons Laboratory και Filmiki, το Media οι Ogilvy και Foss Production, το filler Branded Entertainment & Content επιμελήθηκαν οι McCann και Topcut Modiano και το Ad Καταχωρίσεις οι Wunderman Thompson και Magikon. Τo filler Ad Υπαίθριες Διαφημίσεις επιμελήθηκαν οι Cream/Rascal και Topcut Modiano, της ενότητας Branding & Design οι Attp και BrightShoe, το Digital οι 4 Wise Monkeys και White Room και το filler Ad (Διαφημιστικές Ταινίες) υπέγραψαν οι Tribe και Stefi & Lynx.

Cream, Rascal Ermis Party
Τα στελέχη των Cream, Rascal δεν έχασαν χρόνο και γιόρτασαν τις φετινές διακρίσεις τους στον θεσμό με ένα μεγάλο Ermis Party στο Hotel Ermou εχθές το βράδυ. Σε άκρως χαρούμενο κλίμα, το agency προσκάλεσε τα στελέχη του, τους πελάτες και συνεργάτες του, καθώς και στελέχη της ευρύτερης αγοράς, να γιορτάσουν όλοι μαζί, να χαλαρώσουν, να διασκεδάσουν και να χορέψουν!

Πάνος Σαμπράκος, Chief Creative Officer, Ogilvy

Direct agency of the year, digital agency of the year, pr agency of the year
«Σχεδιάζουμε επικοινωνία που αναπτύσσει τα brands και δημιουργεί impact στην κοινωνία»
«Σε μια δύσκολη χρονιά, που δεν επέτρεψε τον σχεδιασμό μεγάλων έργων, καταφέραμε να παραμείνουμε το πιο βραβευμένο agency σε όλο το εύρος των Ermis Awards, γεγονός που αντανακλά την ικανότητά μας να συνδυάζουμε το ταλέντο και το expertise των ομάδων μας σε κάθε τομέα, και να σχεδιάζουμε επικοινωνία που αναπτύσσει τα brands και δημιουργεί impact στην κοινωνία. Ευχαριστούμε πάνω απ’ όλα τους πελάτες μας και πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες μας και στους πολύτιμους συνεργάτες μας».

Νίκος Σύμπουρας, CEO, Tempo OMD

Media agency οf the year
«Η διάκριση αυτή αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, αφοσίωσης στους στόχους των πελατών μας και διαρκούς αναζήτησης του extra mile»
«Το να φτάσεις ψηλά είναι δύσκολο. Το να παραμείνεις εκεί είναι δυο φορές πιο δύσκολο. Είμαστε λοιπόν πολύ υπερήφανοι για αυτήν τη διάκριση, που έρχεται για τέταρτη συνεχή χρονιά και είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, αφοσίωσης στους στόχους των brands των πελατών μας και διαρκούς αναζήτησης του extra mile. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην υπέροχη ομάδα της Tempo OMD που συνεχώς εργάζεται για το καλύτερο, στους πελάτες μας που μας εμπιστεύονται και μας εμπνέουν καθημερινά και στα Μέσα και συνεργάτες μας που χωρίς τη συμμετοχή τους τίποτε δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Τέλος, πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους και τις ανταγωνιστές εταιρείες που συμμετείχαν, για τις εξαιρετικές δουλειές και τις βραβεύσεις τους, σε μια χρονιά που μόνο όσοι εργάζονται σε Media Agency γνωρίζουν πόσο δύσκολη, απαιτητική και στρεσογόνος ήταν».

Μανώλης Φιλαΐτης, Πρόεδρος, Foss Productions

Film production company of the year
«Το πάθος, το σθένος, η επιμονή, η υπομονή και η αγάπη για αυτό που κάνουμε επιβραβεύονται με τον καλύτερο τρόπο»
«Τα τελευταία 5 χρόνια του θεσμού των Ermis Awards η Foss Productions ανακηρύσσεται για 4η φορά, Film Production Company of The Year! Αυτό πλέον περίτρανα αποδεικνύει ότι είναι ένας ζωντανός Οργανισμός που διαθέτει καρδιά, στομάχι, μυαλό και συναισθήματα! Σε μια περίοδο με αντίξοες συνθήκες, το πάθος, το σθένος, η επιμονή, η υπομονή και η αγάπη για αυτό που κάνουμε επιβραβεύονται με τον καλύτερο τρόπο! Αξίζει ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους υπέροχους ανθρώπους της Foss και ένα εξίσου τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους πελάτες μας και στον καθένα ξεχωριστά για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν!».

Beetroot

Design agency of the year
«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον όμιλο ΔΕΗ για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε»
«H χθεσινή τελετή απονομής των Ermis Awards έληξε με μία ευχάριστη έκπληξη, καθώς η ομάδα μας ανακηρύχθηκε Branding & Design Agency of The Year και επιπλέον κατάφερε να αποσπάσει και το Grand Ermis της ενότητας για ένα από τα σημαντικότερα μέχρι σήμερα έργα μας: το rebranding του ομίλου ΔΕΗ. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον όμιλο ΔΕΗ για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε και για τη δημιουργική ελευθερία που απολαύσαμε ώστε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε ένα πλήρες σύστημα οπτικής επικοινωνίας με όλα τα απαραίτητα σχεδιαστικά εργαλεία που δίνουν λύσεις, ψηφιακές και αναλογικές, στην πληθώρα των αναγκών της νέας ενεργειακής εποχής. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την πολυσυλλεκτική ομάδα της κριτικής επιτροπής των Ermis Awards που και φέτος, μέσα σε ένα ιδιαίτερο και φορτισμένο κλίμα κατάφερε να φέρει εις πέρας έναν διαγωνισμό υψηλής ποιότητας, που αποτελεί ουσιώδη καταγραφή με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο, αναπτύσσει συνεργασίες και προωθεί τη δημιουργική αριστεία».

Εύη Οικονόμου, Head of Marketing, Ευρωχαρτική

Client of the year
«Έχουμε πολλές ιδέες και πάμε για άλλα!»
«Ο τίτλος “πελάτης της χρονιάς” δεν λέει κάτι μόνος του, δεν μπορεί παρά να έχει δίπλα του έναν συνεργάτη με πάθος, ενέργεια και ειλικρίνεια. Το πιστέψαμε ως Ευρωχαρτική και ευχαριστούμε από καρδιάς την Cream & Rascal team για την εμπειρία που ζήσαμε παρέα. Έχουμε πολλές ιδέες και πάμε για άλλα!»

 

Μαρίνα Βάλβη, Marketing Director, Aegean

Brand of the year
«Η βράβευση έχει αυτή τη χρονιά ιδιαίτερη σημασία»
«Σε μια δύσκολη περίοδο για τις αερομεταφορές και την εταιρεία μας, η βράβευση της Aegean, για μια ακόμη φορά ως Brand Of The Year, έχει αυτή τη χρονιά ιδιαίτερη σημασία και μας γεμίζει συγκίνηση και υπερηφάνεια. Από την αρχή της πανδημίας που επηρέασε τόσο έντονα την επιχειρησιακή μας δραστηριότητα, βασικό μας μέλημα ήταν να συνδράμουμε με όλη μας τη δύναμη στις προσπάθειες για τη στήριξη της χώρας μας. Και αυτή ήταν η κινητήριος δύναμη όσων εργάστηκαν πάνω στην πρωτοβουλίακαμπάνια “ Ένα ελάχιστο ευχαριστώ”. Αυτή η διάκριση, ανήκει σε όλους τους ανθρώπους μας, που εργάζονται καθημερινά και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες για να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία ταξιδιού, αλλά και στην ομάδα της Οgilvy που μας στήριξε και σε αυτές τις στιγμές μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους μας!»