Έρευνα πραγματοποίησε η Beat / Free Now για την αγορά και τις συνθήκες εργασίας των οδηγών ταξί, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα εισοδήματα των οδηγών ταξί έχουν συρρικνώσει, καθώς το κόστος χρήσης των υπηρεσιών ταξί στην Ελλάδα να είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, η τιμή των καυσίμων αυξάνεται και οι υποχρεώσεις των οδηγών από την υπερδεκαετή οικονομική κρίση έχουν συσσωρευτεί.

Επιπλέον, η ζήτηση για υπηρεσίες ταξί έχει αυξηθεί κατά 61% σε σχέση με το 2019, ενώ εκατοντάδες οχήματα παραμένουν εκτός λειτουργίας, λόγω του υψηλού λειτουργικού κόστους. Το 67% των οδηγών ταξί της Αθήνας εργάζεται για περισσότερες από 12 ώρες την ημέρα, κάνοντας το 20% των χιλιομέτρων δίχως επιβάτη.

Μάλιστα, το 96,3% των οδηγών απάντησαν πως εργάζονται έξι ημέρες την εβδομάδα, με το 55,3% να δηλώνουν επταήμερη εργασία. Αυτή η δύσκολη οικονομική πραγματικότητα, έχει ως συνέπεια ο υφιστάμενος στόλος να μην ανανεώνεται σημαντικά, γεγονός που οδηγεί σε περισσότερους ατμοσφαιρικούς ρύπους και θόρυβο στην πόλη. Το πλήρες κείμενο της έρευνας θα αποσταλεί σε όλους τους θεσμικούς φορείς των αστικών μετακινήσεων.