Το 34% των Ελλήνων χρησιμοποιεί τον ίδιο κωδικό για πολλές ηλ. υπηρεσίες
Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, η Google παρουσιάζει τα αποτελέσματα έρευνας που έχει ανατεθεί στην YouGov σχετικά με το θέμα της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας στο διαδίκτυο, μαζί με χρήσιμες συμβουλές για τη χρήση του διαδικτύου με ασφάλεια.

Όσον αφορά τους διαδικτυακούς κινδύνους, οι έλληνες ερωτηθέντες δήλωσαν ότι το 49% έχει λάβει μηνύματα ηλεκτρονικού «ψαρέματος» (phishing), το 23% έχει εκτεθεί σε κακόβουλο λογισμικό, το 13% έχει πέσει θύμα μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στα προφίλ που διατηρεί στα social media, ενώ το 9% έχει υπάρξει θύμα ηλεκτρονικής απάτης.

Από την άλλη, όσον αφορά στις διαδικτυακές ρυθμίσεις, το 34% χρησιμοποιεί τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για μερικές ή και όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που χρησιμοποιεί ενώ το 11% δεν τον αλλάζει ποτέ. Το 59% των Ελλήνων ανησυχεί κυρίως για τις οικονομικές του πληροφορίες και 16% ανησυχεί για τις προσωπικές του πληροφορίες (όπως διεύθυνση κατοικίας).

Οι συμβουλές περιλαμβάνουν την ενημέρωση του λογισμικού, τη χρήση μοναδικών, ισχυρών κωδικών, τη διενέργεια Ελέγχου Ασφαλείας της Google, καθώς και επαλήθευση σε 2 βήματα, αλλά και ενημέρωση των παιδιών και χρήση ειδικού λογισμικού για την προστασία τους.