Στην έρευνα συμμετέχουν μεγάλα ηλεκτρονικά super markets
To eRetail Audit της Convert Group επεκτείνεται στον κλάδο των ηλεκτρονικών super markets, 9 μήνες μετά το λανσάρισμα της υπηρεσίας για τα online φαρμακεία.

Συλλέγοντας δεδομένα από μεγάλα ηλεκτρονικά s/m της Ελλάδας (AB Βασιλόπουλος, WeLoveSuperMarket και Yoda), το eRetail Audit παρέχει στους e-retailers και στους προμηθευτές τους χρήσιμες εβδομαδιαίες και μηνιαίες αναλύσεις για τα μερίδια αγοράς online και αποτυπώνει με ακρίβεια το «ταξίδι» του καταναλωτή, από την αναζήτηση ενός προϊόντος online μέχρι την προσθήκη στο ηλεκτρονικό καλάθι. Τα ηλεκτρονικά super markets αντιστοιχούν σε έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με την Convert Group, έως το 2020 ο κλάδος θα έχει ξεπεράσει σε αξία online αγορών τα 300 εκατ. ευρώ από Έλληνες καταναλωτές. H Έλενα Χαϊλαζοπούλου, Head of eRetail Audit της Convert Group, δήλωσε σχετικά: «Με το eRetail Audit στο ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζουμε να καινοτομούμε διεθνώς, όπως μας επιβεβαιώνουν τα στελέχη των πολυεθνικών εταιρειών FMCG. Το όραμα μας είναι να γίνει η Ελλάδα η χώρα όπου τα πολυεθνικά brands θα εφαρμόζουν με προτεραιότητα τις online προωθητικές ενέργειές τους και βάσει των συμπερασμάτων που προκύπτουν, θα τις αναπαράγουν στις χώρες του εξωτερικού».