Δυναμικό και πολλά υποσχόμενο αναμένεται το ξεκίνημα για το νέο διμηνιαίο περιοδικό της Boussias με τον τίτλο ESG+, το οποίο κυκλοφορεί τον Δεκέμβριο. Συγκεκριμένα, στο πρώτο τεύχος παραχώρησαν συνέντευξη η Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία αναφέρθηκε στη στρατηγική που οδηγεί την Ελλάδα στην εκπλήρωση των ενεργειακών και κλιματικών της στόχων.

Η Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, μίλησε για τις τάσεις, τις προσδοκίες και το μέλλον του ESG, o Christian Kettel Thomsen, Αντιπρόεδρος της EIB σε Ελλάδα και Κύπρο, μίλησε για την επόμενη μέρα στις ελληνικές επιχειρήσεις και τη δυναμική εισβολή των πράσινων ομολόγων στην αγορά, και η Ελένη Μυριβήλη, Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Αστικής Ανθεκτικότητας και Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή Δήμου Αθηναίων, παρουσίασε τα σχέδιά της ως πρώτη Chief Heat Officer της Ευρώπης για μια πιο βιώσιμη Αθήνα.

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, αναφέρθηκε στο πώς πράσινη ανάπτυξη και ESG διαμορφώνουν το νέο επιχειρηματικό περιβάλλον. Επίσης, στο πρώτο τεύχος του ESG+ αρθρογραφούν σημαντικοί φορείς που επηρεάζουν την εξέλιξη του sustainability στη χώρα μας: οι Μαρία Αλεξίου (CSR Hellas), Κρις Αίσωπος (Ένωση Θεσμικών Επενδυτών), Αθηνά Χατζηπέτρου (Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα), Natasha Martsekis (ΕΛΠΕ, Fourlis Trade Estates, NED Club of Greece), Ιζαμπέλλα Τσίρμπα (Δικηγόρος Χρηματοικονομικού Δικαίου), Σάντυ Φαμελιάρη (Greenpeace), Χάρης Δούκας (Αν. Καθηγητής ΕΜΠ) και Αλέξανδρος Νίκας (Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ).

Στο πρώτο τεύχος θα φιλοξενηθούν επίσης ειδικά θέματα για το Athens ESG Index, τη βιομηχανία της Ενέργειας, τα Green, Social και Sustainability Bonds, το Financial Reporting σε σχέση με τα ESG, τα αποτελέσματα του COP26, καθώς και διεθνή θέματα.