Τα πιο καινοτόμα Περιφερειακά και Τοπικά Μέσα επιβράβευσαν τα Regional Media Awards 2021, η τελετή απονομής των οποίων πραγματοποιήθηκε εχθές, Δευτέρα 8 Νοεμβρίου στο Radisson Blu Park. Τα βραβεία διοργανώνονται από το Marketing Week της Boussias. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.

«Είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι εδώ, στον θεσμό των Regional Media Awards, ο οποίος μετρά 5 χρόνια, έχει χτίσει την αξιοπιστία του και αναδεικνύει το λειτούργημα που επιτελούν για την ελληνική Πολιτεία και Δημοκρατία τα Περιφερειακά Μέσα», ανέφερε ο ίδιος. Την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων ανέλαβε κριτική επιτροπή 23 καταξιωμένων στελεχών, υπό την προεδρία της Δημοσιογράφου και Προέδρου της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Σάγιας Τσαουσίδου, η οποία δήλωσε: «Ο περιφερειακός Τύπος πρέπει να στηριχθεί. Η τοπική εφημερίδα όπως και τα υπόλοιπα ΜΜΕ ήταν, είναι και θα είναι προτεραιότητα για τους κατοίκους της περιφέρειας. Θα πρέπει λοιπόν να ασχοληθούμε με την ενίσχυσή τους, προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν. Στη σημερινή εποχή που όλα περνάνε μέσα από το διαδίκτυο, οι δημοσιογράφοι – οι περισσότεροι και ιδιοκτήτες των Mέσων αυτών – προσπαθούν με νύχια και με δόντια να συντηρηθούν με τις όποιες καταχωρήσεις φιλοξενούν στα φύλλα τους.

Η τοπική κοινωνία θέλει και ενδιαφέρεται να μάθει τι συμβαίνει στην περιοχή της. Διαβάζει τον τοπικό τύπο, ακούει το τοπικό ραδιόφωνο και αναζητά τις ιστοσελίδες που ασχολούνται με την περιοχή της. Τους ενδιαφέρουν τα νέα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους και θα αναβαθμίσουν το επίπεδο της ζωής τους. Ένας νέος δρόμος, μία παλιά γέφυρα που συντηρήθηκε, τα έργα αναβάθμισης του αρδευτικού δικτύου, είναι μερικά από αυτά που θέλουν να γνωρίζουν και αναζητούν.Τα βραβεία για τον περιφερειακό τύπο είναι η ελάχιστη επιβράβευση για το έργο που επιτελούν, ενημερώνοντας καθημερινά και με τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας τους πολίτες. Με σεβασμό στην αλήθεια και στην ανεξαρτησία, τα τοπικά Mέσα υπηρετούν πιστά την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση. Η στήριξή τους από την Πολιτεία είναι επιβεβλημένη και η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, της οποίας έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος, δίνει μάχη για να το πετύχει. Πιστεύουμε στην προσπάθεια των συναδέλφων μας και προσπαθούμε να τους βοηθήσουμεστον δύσκολο καθημερινό αγώνα επιβίωσης που δίνουν».

Οι μεγάλοι νικητές
Τις κορυφαίες διακρίσεις του διαγωνισμού απέσπασαν:

  • Η Εφημερίδα «Ο Χρόνος» ως Regional Press of the Year,
  • Το Max 100,2 Xania ως Regional Radio Station of the Year,
  • Το Ionian TV και το Star Κεντρικής Ελλάδας ως Regional TV Channel of the Year (λόγω ισοβαθμίας),
  • Το tvstar.gr ως Regional Digital Medium of the Year

Οι Gold διακρίσεις
Gold awards απέσπασαν «Ο Ευρυτανικός Παλμός», το «Grtraveller Free Press», το «Intown Chania Free Press Magazine», το xtypos.gr, το «Καλοκαίρι Στο Νότο – Be A Platsourista», ο Ρυθμός Λάρισας 98,8, το Venus FM 105,1, το Ena Channel, το Ena Channel – Videotex, το Istros Production και το Cyclades24.

Οι άνθρωποι των Τοπικών και Περιφερειακών Μέσων αναζήτησαν μέσα στην πανδημία την ευκαιρία για αλλαγή και εξέλιξη και κατόρθωσαν μέσα σε τόσο έκτακτες και κρίσιμες συνθήκες να υπηρετήσουν τους σκοπούς τους, που δεν είναι άλλοι από την παροχή έγκυρης ενημέρωσης και ποιοτικής ψυχαγωγίας αλλά και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής σε τοπικό επίπεδο.

Σταύρος Φανφάνης, Εκδότης – Διευθυντής Δ.Ο., Εφημερίδα «Χρόνος»

Regional press of the year
«Ο επαρχιακός τύπος διαθέτει ανθρώπους με γνώσεις, μεράκι και πάθος»
«Όταν οι κόποι και η προσπάθεια που καθημερινά καταβάλλουμε, επιβραβεύεται με αυτόν τον τρόπο, μόνο ικανοποίηση και χαρά μπορεί να περιγράψει τα συναισθήματά μας. Πόσο μάλιστα όταν αυτό γίνεται σε μία από τις δυσκολότερες περιόδους της χώρας τα τελευταία χρόνια, ανάμεσα σε δύο πανδημίες, αυτή του κορωνοϊού και εκείνη των fake news. Ο Επαρχιακός Τύπος αποδεικνύει περίτρανα κάθε χρόνο, και μέσα από τα Regional Media Awards γίνεται φανερό, ότι διαθέτει ανθρώπους με γνώσεις, ευαισθησίες, μεράκι και πάθος. Η φετινή μας παρουσία και βράβευση, επιστεγάζει και αναδεικνύει το πραγματικό και πηγαίο ταλέντο καθώς και την αφοσίωση των ανθρώπων πίσω από το brand. Όλων αυτών που καθημερινά δίνουμε μαζί τη μάχη της πραγματικής, ατόφιας, ρεαλιστικής δημοσιογραφίας».

Φανή Κατσιά, Radio Manager, Max 100,2 Xania

Regional radio of the year
«Ακόμα και μια πανδημία μπορεί να γίνει ευκαιρία»
«Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες που ζήσαμε, κατά τη διάρκεια των οποίων τα εξωτερικά ερεθίσματα μειώθηκαν δραματικά και όλοι νομίζαμε ότι θα βιώναμε την ίδια μέρα σε επανάληψη, εμείς επιλέξαμε να αλλάζουμε συνεχώς, με κάθε αφορμή, δίνοντας στον κόσμο μια διέξοδο. Θέλαμε να περάσουμε το μήνυμα ότι πίσω από κάθε δυσκολία κρύβεται και μια ευκαιρία για εξέλιξη και πως μπορούμε να μετατρέψουμε ακόμα και μια πανδημία, σε μια ευκαιρία, για ανανέωση και δημιουργία. Πιστέψαμε σε αυτό και το πετύχαμε. Ευχαριστούμε θερμά την εταιρία Βoussias για την κορυφαία διοργάνωση, μέσα από την οποία μας έδωσε την ευκαιρία να ξεχωρίσουμε και φυσικά την κριτική επιτροπή που μας τίμησε, χαρίζοντάς μας τη μεγαλύτερη διάκριση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον κόσμο, που εδώ και 26 χρόνια μας έχει πάντα στην πρώτη του επιλογή. Υπόσχεση σε όλους να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά»!

Σπύρος Καμπιώτης, CEO, Ionian TV

Regional tv of the year
Στρατηγική, δημιουργικότητα και γρήγορα αντανακλαστικά
«Σε μια αδιαμφισβήτητα ιδιόρρυθμη χρονιά, καταφέραμε στο Ionian TV να συνδυάσουμε τη στρατηγική, τη δημιουργικότητα αλλά και τα γρήγορα αντανακλαστικά που επιβάλλουν οι νέες συνθήκες. Το 2020 μας δίδαξε πολλά και συγχρόνως μας προκάλεσε να βρούμε καινοτόμες λύσεις και να προσαρμοστούμε διατηρώντας στο ακέραιο τις πάγιες σταθερές μας: περιφερειακή έγκυρη ενημέρωση και πρωτογενείς εκπομπές ψυχαγωγίας, σε ένα πρόγραμμα τηλεοπτικό που καθημερινά ανταγωνίζεται τον εαυτό του και εξελίσσεται με κοινό παρονομαστή τον τηλεθεατή. Η βράβευση λοιπόν του Ionian, ως Regional TV Channel of the Year, ειδικά για το 2020 είναι εξέχουσας σημασίας. Και σε αυτή τη βράβευση δεν θα φτάναμε χωρίς την αμείωτη και ακούραστη καθημερινή αφοσίωση όλων των εργαζομένων του ομίλου τους οποίους και θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ καθώς απέδειξαν ποικιλοτρόπως ότι και αυτοί όπως και το Ionian …είναι παντού!

Γιώργος Σιμόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Star Κεντρικής Ελλάδας

Regional tv of the year & regional digital medium of the year
Πυλώνας κοινωνικής συνοχής και περιφερειακής συνείδησης
«Το Star Κεντρικής Ελλάδας υπηρετεί τις τοπικές κοινωνίες της Στερεάς Ελλάδας, αποτελώντας έναν σημαντικό πυλώνα κοινωνικής συνοχής και περιφερειακής συνείδησης. Ο κοινωνικός ρόλος του Star Κεντρικής Ελλάδας ήρθε να επιβεβαιωθεί και να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο στην εποχή της ανεπάντεχης πανδημίας, με τη σοβαρή, ψύχραιμη, υπεύθυνη και χρήσιμη Ενημέρωση. Η κορυφαία διάκριση του Star στην Τηλεόραση και στα Digital Media επιβεβαιώνει τη συνεχή ανάπτυξή του και την προσαρμογή στις νέες Τεχνολογίες της Επικοινωνίας στο τοπίο των μέσων ενημέρωσης. Με την τεράστια εμπειρία και γνώση που αποκομίσαμε κατά την διάρκεια της πανδημίας, την αντοχή στα δύσκολα και ριψοκίνδυνα, αλλά και την ελπίδα ότι οι καλύτερες μέρες έρχονται, βλέπουμε μόνο αισιόδοξα το μέλλον».