Στηρίζοντας το Πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» για 2η χρονιά
Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – TΗΙ) προχωρά σε νέα δωρεά ύψους 50.000 δολαρίων για την υποστήριξη του Προγράμματος Σίτισης & Προώθησης Υγιεινής Διατροφής - Διατροφή, σε δημόσια σχολεία της χώρας.

Τη δωρεά θα διαχειριστεί το Ινστιτούτο Prolepsis, φορέας υλοποίησης του Προγράμματος. Η δωρεά αυτή διπλασιάζεται μέσω του μηχανισμού συμπληρωματικών κονδυλίων (matching funds) που προσέφερε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Μέγας Δωρητής του Προγράμματος. Μέσω της νέας δωρεάς της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, εξασφαλίζονται περισσότερα από 24.000 γεύματα για 1.008 μαθητές σε 8 σχολεία ανά την Ελλάδα.

Αντίστοιχα, μέσω της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων, ο αριθμός των προσφερόμενων γευμάτων διπλασιάζεται, στηρίζοντας ακόμα περισσότερους μαθητές. Ο Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε: «Η νέα δωρεά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στο Ινστιτούτο Prolepsis υπογραμμίζει την προσήλωσή μας στην υποστήριξη προγραμμάτων που έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στην αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων στην Ελλάδα».