Ένδιαφέροντα ευρήματα έρευνας της Adecco Ελλάδας και της Wizzard

Η έρευνα διεξήχθη online σε δείγμα 451 ατόμων μέσω του εργαλείου Digipoll της Wizzard και κατέληξε σε σημαντικά ευρήματα σχετικά με το βαθμό και το τρόπο με τον οποίο η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την καθημερινότητα όσων εργάζονται και όσων αναζητούν εργασία. Για το 68% των ερωτηθέντων που εργάζονται, οι συνθήκες εργασίας έχουν επιδεινωθεί, λόγω μείωσης μισθού (50%), αύξησης ωρών εργασίας (25%), αυξημένου στρες και φόβου απόλυσης (14%) και έλλειψης προσωπικού (13%). Αναφέρονται επίσης αύξηση απαιτήσεων και πίεσης, μείωση τζίρου ή κερδών, καθυστερήσεις πληρωμής και απλήρωτη εργασία.

Το 45% και το 42% επιβεβαίωσαν ότι έχει αυξηθεί ο όγκος εργασίας και τα καθήκοντα αντίστοιχα και το 48% ότι οι απολαβές έχουν μειωθεί δυσανάλογα με τις απαιτήσεις. Τα ευρήματα αποκτούν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον εξαιτίας του γεγονότος ότι το 52% των ερωτηθέντων που εργάζονται διαθέτουν ικανή (πάνω από 10 έτη) προϋπηρεσία, ενώ 45% βρίσκονται για περισσότερα από έξι χρόνια στην ίδια θέση.

Ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Γενικός Διευθυντής της Adecco Ελλάδας, σχολίασε: «Αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε τη διενέργεια της έρευνας, προκειμένου να αποκτήσουμε σαφέστερη εικόνα και να αφουγκραστούμε αποτελεσματικότερα τις ανάγκες του σύγχρονου ελληνικού ανθρώπινου δυναμικού αλλά και των εταιρειών. Είμαστε βέβαιοι ότι τα ευρήματα θα μας βοηθήσουν να ανταποκριθούμε ακόμη καλύτερα στις προσδοκίες των συνεργατών-υποψήφιων μας αλλά και των πελατών μας».