Ανακοινώσεις στο συνέδριο «Towards 5G Enabled Gigabit Society»
Ο Αντώνης Τζωρτζακάκης, Chief Strategy Officer της Wind Ελλάς συμμετείχε στο συνέδριο «Towards 5G Enabled Gigabit Society», που διοργάνωσε το International Telecommunication Union (ITU) σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, στις 11 και 12 Οκτωβρίου.

Ο Αντώνης Τζωρτζακάκης αναφέρθηκε στις «περιοχές – verticals» που θα επηρεαστούν από τη νέα πραγματικότητα του 5G, όπως ο τομέας της υγείας, η ενέργεια, η αυτοκινητοβιομηχανία, οι μεταφορές και η βιομηχανία, επισημαίνοντας πόσο σημαντικό για τον κλάδο είναι να μπουν οι σωστές παράμετροι στο επενδυτικό πλαίσιο για όλα τα έργα και τις υποδομές που απαιτεί το 5G.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, είπε ότι η Wind έχει ήδη ξεκινήσει τις ενέργειες υπό την αιγίδα του Υπουργείου προκειμένου να εγκαινιάσει τη λειτουργία πιλοτικού 5G το 2019 στην Καλαμάτα. Τόνισε δε, πως λόγω έλλειψης βαριάς βιομηχανίας και οικονομιών κλίμακας στην Ελλάδα, δεν θα απασχολήσουν όλες οι περιοχές εφαρμογής 5G, ενώ οι περιορισμοί του διαθέσιμου εισοδήματος πλήττουν τη ζήτηση για τις τηλεπικοινωνίες.