Αναβάθμιση παραγωγικής δυναμικότητας και γεωγραφική εξάπλωση
Η εταιρεία Βίκος της οικογένειας Σεπετά από την Ήπειρο δρομολογεί επενδύσεις 25 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της παραγωγικής δυναμικότητας και τη γεωγραφική εξάπλωσή της, ενώ παράλληλα προχώρησε και σε εξαγορά τοπικής μονάδας εμφιάλωσης νερού στην Πελοπόννησο.

Πρόκειται, όπως είπε ο επικεφαλής και ιδρυτής της εταιρείας, Πέτρος Σεπετάς, «για επενδύσεις που πραγματοποιούνται με ίδια κεφάλαια, δίνουν αξία και τόνωση στην τοπική οικονομία της Ηπείρου, και δημιουργούν θέσεις εργασίας». Συγκεκριμένα, οι νέες επενδύσεις περιλαμβάνουν την εγκατάσταση επιπλέον γραμμής εμφιάλωσης νερού στο εργοστάσιο της Βίκος στην Περίβλεπτο Ιωαννίνων, καθώς και την επέκταση της μονάδας εμφιάλωσης νερού και παραγωγής και εμφιάλωσης αναψυκτικών στο εργοστάσιο του Καλπακίου με νέες κτιριακές εγκαταστάσεις και νέα γραμμή παραγωγής αναψυκτικών.

Ταυτόχρονα, οι αποθήκες της εταιρείας επεκτείνονται κατά 15.000 τ.μ., ενώ ενισχύεται η μονάδα παραγωγής εξειδικευμένων πλαστικών στο εργοστάσιο της Petcom Plastics. Επιπλέον, η ηπειρώτικη βιομηχανία εξαγόρασε πρόσφατα το 70% της Νατούρα Εμφιαλωτική, η οποία διαθέτει στην αγορά το φυσικό μεταλλικό νερό «Υάς» και το επιτραπέζιο νερό «Ίρις», ενώ στόχος είναι μέσα στην επόμενη διετία να αποκτήσει το 100%.

Στα σχέδια της εταιρείας είναι και η κυκλοφορία νέων αναψυκτικών, τα οποία ανταποκρίνονται στις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες για προϊόντα πιο υγιεινά και με λιγότερες θερμίδες, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια η διεύρυνση της συνεργασίας με την ΕΨΑ. Μετά την Βίκος Cola με γλυκαντικό από το φυτό στέβια, η εταιρεία θα λανσάρει επίσης πορτοκαλάδα, λεμονάδα και κρύο τσάι με γλυκαντικό από το φυτό στέβια.