Σε επένδυση ύψους τριών δισ. δολαρίων προχωρά η Accenture, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, στον τομέα Data & AI, με στόχο να βοηθήσει τους πελάτες της, ανεξαρτήτως κλάδου, να αξιοποιήσουν γρήγορα και υπεύθυνα την τεχνητή νοημοσύνη για να ενισχύσουν την ανάπτυξη, αποτελεσματικότητα και ανθεκτικότητά τους.

Στις επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνονται η επένδυση σε εργαλεία, κλαδικές λύσεις, ventures, εξαγορές, ταλέντο και οικοσυστημικές συνεργασίες, που θα εμβαθύνουν και θα αναπτύξουν δεξιότητες και δυνατότητες σε διαγνωστική, προγνωστική και γενετική τεχνητή νοημοσύνη και ο διπλασιασμός του τομέα Data & AI σε 80.000 στελέχη τεχνητής νοημοσύνης μέσω ενός συνδυασμού προσλήψεων, εξαγορών και εκπαίδευσης.

Επίσης, θα παρουσιάσει την πλατφόρμα AI Navigator for Enterprise και ένα Κέντρο Προηγμένης Τεχνητής Νοημοσύνης. Επιπλέον, θα επενδύσει σε νέες και υφιστάμενες συνεργασίες στα οικοσυστήματα cloud, δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης για να επανεφεύρει το είδος των υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της.