Για τέταρτη διετία

Στην Ετήσια Τακτική Συνέλευση του ΣΕΒ που πραγματοποιήθηκε σήμερα, εξελέγησαν νέο Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και νέο Γενικό Συμβούλιο, με κυρίαρχο στοιχείο την  ανανέωση και συσπείρωση του ΣΕΒ μέσα από την παρουσία δημιουργικών προσώπων, νέων και  παλαιών, που εκπροσωπούν τις πιο ισχυρές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, από τη βιομηχανία και τις υπηρεσίες. Κάνοντας τον Απολογισμό της Δράσης του ΣΕΒ για την περίοδο 2011-2012 ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, Διονύσης Νικολάου, υπογράμμισε ότι «η αναγκαία  μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας συνεπάγεται στρατηγικές επενδύσεις, μικρότερο και αποτελεσματικότερο κράτος, εκσυγχρονισμό των θεσμών και τέλος μια νέα ισορροπία μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Κι αυτό αποτελεί σήμερα μια πρόκληση κατ’ εξοχήν πολιτική και δευτερευόντως οικονομική».

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην ενίσχυση της δραστηριότητας του ΙΒΕΠΕ με τη συμμετοχή και υποστήριξη του ΣΕΒ, ώστε να αποτελέσει φορέα επαγγελματικής κατάρτισης και επιμόρφωσης του ανθρώπινου δυναμικού της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων γενικότερα, ανεξαρτήτως  αν είναι μέλη του ΣΕΒ ή όχι. Ακολούθησαν, η ομιλία του Αντιπροέδρου ΔΣ & Επικεφαλής Διεθνών Δράσεων του ΣΕΒ Θανάση Λαβίδα για το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων ΣΕΒ και η ομιλία του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου του ΣΕΒ Χάρη Κυριαζή για το Σχέδιο Δράσης του ΣΕΒ που αποτελείται από περίπου 100 διακριτές δράσεις και πρωτοβουλίες, οι οποίες θα ξεδιπλωθούν χρονικά στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Κατά την απογευματινή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ο καθηγητής Jeffrey D. Sachs, Διευθυντής The Earth Institute  του Πανεπιστημίου Columbia και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Πρόεδρος Δημήτρης Δασκαλόπουλος
Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος & Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής Χάρης Κυριαζής
Αντιπρόεδροι Ευθύμιος Βιδάλης, Γιάννης Γιώτης, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, Νίκος Καραμούζης, Χρήστος Κομνηνός
Γενικός Γραμματέας Αλέξανδρος Μακρίδης
Ταμίας Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου
Μέλη Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Ευτύχιος Βασιλάκης, Ευριπίδης Δοντάς, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Πάνος Κυριακόπουλος, Γιάννης Κωστόπουλος, Δημήτρης Λόης, Κωνσταντίνος Μαραγκός, Σόφη Μυτιληναίου- Δασκαλάκη, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Βασίλης Φουρλής