Στις Κάννες, δημιουργικά στελέχη από τους ομίλους Edelman, IPG, Omnicom, Publicis και WPP ένωσαν τις δυνάμεις τους για να παραδώσουν briefs με σκοπό τη δημιουργία προγράμματος το οποίο θα μπορούσε να εξαλείψει το στίγμα του καρκίνου στον εργασιακό χώρο.

Οι συμμετοχές για το brief «Big C» άνοιξαν τη Δευτέρα 10 Ιουλίου και η προθεσμία υποβολής συμμετοχών λήγει την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου.

Το brief καλεί επαγγελματίες της επικοινωνίας και της διαφήμισης, μεμονωμένα ή σε ομάδες των δύο ατόμων από ένα ή περισσότερα agencies, να δημιουργήσουν μια διεθνή multimedia καμπάνια η οποία θα λανσαριστεί το 2024, την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου και θα υποστηριχθεί με 100 εκατ. δολάρια.

Η αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου, ενώ ο νικητής θα ανακοινωθεί στο τέλος του μήνα. Οι νικητές θα λάβουν επίσης από το Φεστιβάλ ένα εισιτήριο για τα Cannes Lions 2024. Η διαδικασία θα υποστηριχθεί από τα συστήματα αξιολόγησης των Cannes Lions, ενώ η αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί από senior creatives και strategy leads των πέντε ομίλων.