Οι δεσμευτικές προσφορές των ενδιαφερόμενων θα πρέπει να υποβληθούν έως την 1η Νοεμβρίου μαζί με εγγυητική επιστολή που θα αποδεικνύει ότι διαθέτουν το ποσό που προσφέρεται. Τα assets του ιστορικού καναλιού το οποίο στις 20 Νοεμβρίου θα έκλεινε τα 30 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του, χωρίζονται στα δύο.

Στον πρώτο πλειστηριασμό περιλαμβάνονται μόνο ακίνητα (4 αγροτεμάχια στο Μαρούσι) ενώ στον δεύτερο που αναμένεται να συγκεντρώσει όλο το ενδιαφέρον της μιντιακής αγοράς, περιλαμβάνονται όλα όσα θα χρειαζόταν κανείς για να «μετενσαρκώσει» το Mega: όνομα, σειρές, αρχείο δελτίων, μηχανολογικό εξοπλισμό, έπιπλα και site.

Αναλυτικότερα, στη δημόσια πρόσκληση της διαχειρίστριας εταιρείας αναφέρεται ότι στην ταινιοθήκη περιλαμβάνονται: το γενικό αρχείο, το ενημερωτικό αρχείο (εκπομπές ενημερωτικού περιεχομένου), τηλεπαιχνίδια, μονόλεπτα γενικού περιεχομένου, μυθοπλασία με σενάριο (σ.σ. ελληνικές σειρές), αθλητικές εκπομπές και επιλεγμένες αθλητικές διοργανώσεις. Επίσης, στον ίδιο διαγωνισμό περιλαμβάνονται όλα τα σήματα του Mega, το brand name αλλά και όλα του τα παράγωγα (Mega TV, Μεγάλο κανάλι, Mega channel κ.ο.κ.), αλλά και τα σήματα (τίτλοι) εκπομπών και σειρών.