Έπαθλα αξίας 7.000 ευρώ περιμένουν τους νικητές του διαγωνισμού RISE (Retail Innovation for Sustainable Ecosystems) Awards, τη διοργάνωση του ΙΕΛΚΑ που θα βραβεύσει βιώσιμες καινοτομίες στον κλάδο των FMCG/Supermarkets.

Με εφαλτήριο την προηγούμενη εμπειρία, στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη, σχεδίαση και προώθηση καινοτόμων ιδεών που επικεντρώνονται στο βιώσιμο λιανεμπόριο τροφίμων και των FMCG προϊόντων. ΑΒ Βασιλόπουλος, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Coca Cola, Μασούτης, ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής, My Market, Ok! Anytime Market, Praktiker και Σκλαβενίτης υποστηρίζουν τη διοργάνωση, η οποία τελεί υπό την Αιγίδα των ΣΕΒΤ και ΣΥΒΙΠΙΣ.

Οι εταιρείες που θα διακριθούν θα υποστηριχθούν σε επίπεδο δικτύωσης και mentoring. Οι κύριες περιοχές ενδιαφέροντος περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες προϊόντων, προϊόντα και υπηρεσίες με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αξιοποίηση της βιοποικιλότητας, ψηφιακές τεχνολογίες για ένα βιώσιμο και πελατοκεντρικό σούπερ-μάρκετ. Δηλώσεις συμμετοχών έως τις 30 Ιουλίου.