Σχεδόν 9.000 άτομα παρακολούθησαν τη ψηφιακή τελετή απονομής των βραβείων Education Leaders Awards 2020, που μεταδόθηκε τη Δευτέρα 27 Ιουλίου από την υβριδική τηλεόραση του Open. Όπως δείχνουν τα στατιστικά τηλεθέασης, το περιεχόμενο της βραδιάς κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού: Την ώρα της μετάδοσης συνδέθηκαν 2.987 συσκευές με μέσο όρο τηλεθέασης 3 άτομα ανά συσκευή και μέση διάρκεια παρακολούθησης περιεχομένου τα 48 λεπτά, ενώ, το ποσοστό εγκατάλειψης ήταν αρκετά χαμηλό, της τάξης του 1,48%.

Τα Education Leaders Awards αναδεικνύουν τις βέλτιστες πρακτικές στην εκπαίδευση, επιβραβεύοντας ιδρύματα και εκπαιδευτικούς του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα που ξεχώρισαν για την αριστεία, την ποιότητα των υπηρεσιών τους και τις καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση.

Η κριτική επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από 36 προσωπικότητες αναγνωρισμένου κύρους στον χώρο της εκπαίδευσης και με Πρόεδρο την Άννα Διαμαντοπούλου, αξιολόγησε φέτος περισσότερα από 200 έργα. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που τελετή απονομής βραβείων μεταδόθηκε ψηφιακά μέσω υβριδικής τηλεόρασης καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας. Τα Education Leaders Awards διοργανώνει η BOUSSIAS.