Αύξηση καθαρών πωλήσεων κατά 2,26% εμφάνισε η Metro AEBE το 2021 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Αριστοτέλης Παντελιάδης, σε συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου. Ανήλθαν σε 1,36 δισ. ευρώ οι καθαρές πωλήσεις. Τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και τόκων (EBITDA), ανήλθαν σε 57 εκατ. ευρώ, έναντι 58,7 εκατ. ευρώ το 2020 (μείωση 2,9%), γεγονός που αποδίδεται στην αύξηση των τιμών της ενέργειας.

Τα My market διατήρησαν σταθερό το μερίδιο τους στην αγορά, με το μέσο καλάθι να εμφανίζει αύξηση 4%. Το 2022, έχει δείξει ανοδική τάση, ύψους, κατ’ εκτίμηση, 5% στις πωλήσεις. Μία αύξηση που προέρχεται ως επί το πλείστον από το δίκτυο καταστημάτων της χονδρικής. Στον σχεδιασμό της εταιρείας για το 2022 και μετά βρίσκεται η ενίσχυση της εφοδιαστικής αλυσίδας με το διπλασιασμό σε μέγεθος του Κέντρου Διανομής στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, το οποίο θα παραδοθεί τον Ιούνιο του 2022.

Στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας, μέχρι το 2023, η εταιρεία στοχεύει να καλύπτει πάνω από το 30% των ενεργειακών της απαιτήσεων από ιδιόκτητες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μέσω της επένδυσης φωτοβολταϊκών, ύψους 18 εκατ. ευρώ. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της METRO υλοποιείται ήδη με την εγκατάσταση SD-WAN δικτύου, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν in-house εφαρμογές. Τέλος, το 2022 αναμένονται 6 νέα καταστήματα My market.