Τα Supermarket Awards προσφέρουν για 11η χρονιά την ευκαιρία στις επιχειρήσεις του κλάδου να διακριθούν για τις πρωτοβουλίες τους, που συνέβαλαν καθοριστικά στην υλοποίηση των στρατηγικών τους στόχων, αλλά και στην αναβάθμιση συνολικά του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων. Τα βραβεία διαρθρώνονται σε 4 βασικές ενότητες με τις εταιρείες να διεκδικούν μεταξύ άλλων τους τίτλους Retailer of the year, Food Supplier of the year, Non-Food of the year.

Σημαντική θέση στον διαγωνισμό έχει και η ανακοίνωση των έργων και πρωτοβουλιών που συγκεντρώνουν τις υψηλότερες βαθμολογίες, αλλά και εκείνου που θα καταφέρει να φτάσει στην κορυφή των αξιολογήσεων αποσπώντας την Platinum διάκριση. Τη διαδικασία αξιολόγησης θα αναλάβει ανεξάρτητη επιτροπή, μέλη της οποίας είναι εκπρόσωποι των σημαντικότερων φορέων του κλάδου, ακαδημαϊκοί και ειδικοί αναλυτές.

Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης είναι ο Καθηγητής Γεώργιος Δουκίδης. Τα βραβεία διοργανώνονται από το περιοδικό σελφ σέρβις και το ημερήσιο newsletter Food Reporter της Boussias, με την επιστημονική συνεργασία του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα Supermarket Awards 2022 τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, καθώς και των εξής φορέων: ΣΕΒΤ, ΕΒΕΑ, ΙΕΛΚΑ, ΣΒΕ, ΣΕΛΠΕ, GRECA. Στο www.supermarketawards.gr διατίθεται ενημέρωση για τις κατηγορίες και τους όρους συμμετοχές. Η online υποβολή υποψηφιοτήτων θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 17 Ιουνίου.