Η Praktiker Hellas παρουσιάζει ένα νέο πρόγραμμα συμπερίληψης και προσβασιμότητας, «καλωσορίζοντας» το κοινό σε ένα «Σπίτι Ανοιχτό». Με γνώμονα τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών και την αναβάθμιση της εμπειρίας προς όλους, η εταιρεία ξεκινά από τα δικά της «σπίτια», φυσικά και ψηφιακά.

Έτσι, αναβαθμίζει τις δομές και τις υπηρεσίες της και προσφέρει προϊοντικές λύσεις που ενδυναμώνουν τα άτομα τρίτης ηλικίας, είτε με κινητική, οπτική ή ακουστική αναπηρία: από ολοκληρωμένες λύσεις για το μπάνιο, μέχρι βοηθητικές λαβές, μαξιλάρια υποστήριξης, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές κ.ά. Επιπλέον, η Praktiker συνεργάζεται με εξειδικευμένους φορείς και εταιρείες σε θέματα αναπηρίας, συμπερίληψης και προσβασιμότητας.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την ΑμΚΕ «Με Άλλα Μάτια», έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης της ομάδας της πανελλαδικά, με βιωματικά εργαστήρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια. Παράλληλα, για τη διασφάλιση της προσβασιμότητας των καταστημάτων της, συνεργάζεται με το αρχιτεκτονικό γραφείο Σγούτας Αρχιτέκτονες, ενώ με τη συνεργασία και την αναγνώριση της ΑμΚΕ «Με Άλλα Μάτια» και της «Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών/ Πόρτα Ανοιχτή», επιβεβαιώνει τη λειτουργικότητα όλων των δομών της.